Ahlatlı Muhtar Ve Encümenler İstanbul Gezisi

Ahlatlı Muhtar Ve Encümenler İstanbul Gezisi
Bitlis Valiliği’nin organizasyonuyla İstanbul’a giden Bitlis’in Ahlat ilçesindeki mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz...

Bitlis Valiliği’nin organizasyonuyla İstanbul’a giden Bitlis’in Ahlat ilçesindeki mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban’ın önderliğinde kentin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.

Gezi programının üçüncü gününde sabah namazını Eyüp Camisi’nde kılan Ahlatlılar, İstanbul’un tarihi ve doğal güzelliklerini gün içerisinde gezdiler. Ahlatlılar Pierre Loti Tepesi’nden İstanbul’u izlemenin yanı sıra büyük şahsiyetlerin mezarlarını da ziyaret ederek dualar okudu. Belgesel programı yapımcısı ve Türkiye Gazetesi Yazarı İsmail Yağcı rehberliğinde Panorama 1453, Topkapı Sarayı ve Harbiye Hava Müzesi’ni gezen Ahlatlı muhtar ve encümenler, oldukça renkli geçen gezide bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.

Ahlatlı mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri, İstanbul‘da özel bir vapurla ile boğaz turu da yaptılar. Eminönü İskelesi’nden özel bir vapurla boğaz turu yapan Ahlatlılar, İstanbul kıyılarını denizden izleme fırsatı buldu. Özel bir rehber ile boğaz turu yapan Ahlatlılar, hem eşsiz manzarayı hem de tarihi dokunun keyfini sürdü. Muhtar ve meclis üyeleri, İstanbul gezilerinde Sultan Abdülaziz’in yaptırdığı ve inşası tam 4 yıl süren Beylerbeyi Sarayı, Kuleli Askeri Lisesi, Küçüksu Kasrı, Anadolu Hisarı, Hidiv Kasrı, Kanlıca’daki İkiz Yalı ve Rumeli Kavağı’nı, Avrupa yakasında Tarabya’daki Huber Köşkü, Cumhurbaşkanlığı rezidansı olarak kullanılan 64 dönümlük koruluğa sahip köşk, Sait Halim Paşa Yalısı, Emirgan Korusu, Sakıp Sabancı Müzesi, Rumeli Hisarı ve sonrasında Bebek ve Kuruçeşme sahillerini gezdiler.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.