Ahmet Altan Hakkında Yakalama Kararı

Ahmet Altan Hakkında Yakalama Kararı
FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve hakimlik sorgusunun ardından serbest bırakılan Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı

İSTANBUL

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğine verdiği ifade sonrasında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılan gazeteci yazar Ahmet Altan hakkında, savcılığın talebi üzerine yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin verdiği kararda, Ahmet Altan'ın, Taraf gazetesi genel yayın yönetmeni olduğu dönemde, kamuoyunda "Balyoz Darbe Planı" olarak bilinen davaya ilişkin belgelerin gazetede yayınlaması nedeniyle hakkında kamu davasının bulunduğuna dikkat çekildi.

Altan'ın, yargılanmasının devam ettiği belirtilen kararda, "Soruşturma dosyası ve ekleri incelendiğinde şüpheli hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan açılan bir kamu davasının bulunmadığı, bu sebeple İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin 2016/419 sayılı dosyasında serbest bırakma gerekçesinin hukuka uyarlı olmadığı kanaatine varılmıştır" denildi.

Taraf gazetesinin FETÖ'nün amaçları doğrultusunda kamuoyu oluşturduğu iddia edilen kararda Ahmet Altan hakkında, adli kontrol altına alma kararının kaldırılmasına ve yakalama emri çıkarılmasına hükmedildi.

Adli kontrolle serbest bırakılmıştı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) medya oluşumuyla ilgili soruşturma kapsamında savcılık tarafından ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Ahmet Altan'ın "haftada bir gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme" ve "yurtdışına çıkış yasağı" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmedilmişti.

Muhabir: Yunus Ege

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.