Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

AHMET DAVUTOĞLU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

AHMET DAVUTOĞLU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Hangi şehirden başlayayım. Isparta mı? Hangi köşesine baksanız Süleyman Demirel ile ilgili bir üniversite, kongre merkezi veya kamu yararına yapılmış bir yapıtla karşılaşırsınız.

Afyon’da Ahmet Nejdet Sezer…

Kayseri’de Abdullah Gül…

Zonguldak’ta Bülent Ecevit

Aydın’da Adnan Menderes…

Şehrimizde Necmettin Erbakan…

Atatürk, İnönü, Turgut Özal üniversiteleri…

Rize’nin dört bir yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yapılmış Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Hastanesi, Meydanı. İstanbul'da Stadyumu…

Peki, biri bana 2009 yılından beri devletin en üst kademelerinde hizmet eden Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu adına şehrimizde açılmış tek bir yapıt gösterebilir mi? Onun adına yakışan bir eserden söz edebilir mi?

Kimseyi suçlamak niyetinde değilim.

Lakin elimizdeki değerin kıymetini bilmiyoruz. Hala böyle bir zekânın, böyle bir değerin ardında birleşemiyoruz.

Bu geniş ufuklu, yüce gönüllü insanın ardında/yanında birlik olabilsek; Konya, bir Konya daha olacak. Neyse bu yarayı çok deşmeyeceğim. Zira dert çok!

Kısa vadede yapılması gerekli olanlar şunlar.

Geçen yıl Şeb-i Arus törenlerine yetiştirilen, bu yıl da törenlerin yapıldığı;  ne yazık ki henüz bir isim koyamadığımız ve “10 Bin Kişilik Spor ve Kongre Merkezi” olarak andığımız yapıya Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Spor ve Kongre Merkezi adı verilebilir. Zaten bir adı yok ve boşta duruyor. Tek yapılacak olan belediye meclis kararı.

İkinci olarak Türkiye’nin ilk Bilim merkezi olarak anılan esere tam da Başbakanımızla uyumlu olarak Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Bilim Merkezi diye bir isim verilebilir. Zira Türkiye’deki bilim merkezlerinin sayısı artıyor ve bunlar Konya, Bursa, Kocaeli gibi şehir isimleriyle anılmaya başlandı. Bu isim de Hocamızın hem adına hem şanına yakışır.

Üçüncü olarak hep hayalini kurduğumuz fakat Selçuk Üniversitesi’nin bölünmesinden sonra rafa kalkan bir teknik üniversite için vize alınabilir  ve adı da Ahmet Davutoğlu Teknik Üniversitesi olur. Öyle güzel olur ki... YÖK’teki Konya menşeili hocalar bu sözüm size!

Selçuklu Belediyesi’nin bitirmeye çalıştığı Kongre Merkezi’ne ve hiç kimsenin tam adını telaffuz etmediği yeni stadyuma hiç girmiyorum. Onları da başka birileri söylesin.

Korkmayalım. Ahmet Davutoğlu bizim değerimiz. Tüm ülke kabul etti bunu. Biz de artık kem küm etmekten kaçınalım. Hoca çok mütevazi bu tür şeyleri kabul etmez demeyelim!

Bu işe aracılık edip Başkanlara önerecek ve kabul ettirecek bir yiğit vardır elbet…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR