Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ahmet Efendi Çarşı Esnafı Perişan

Ahmet Efendi Çarşı Esnafı Perişan

Haziran ayı bitiyor bardaktan boşanırcasına yağmur niye yağar ki?

Yazın ilk ayını tamamlamak üzereyiz, üç dakikalık da olsa fırtına çıkar mı?

Yaz ne zaman gelecek?

Mevsimler birbirine mi karıştı ne?

…..

Tövbe… Tövbe,,,

Cenab-ı Allah’ın işine ne yorum yapıyorsunuz ki?

Bu ay içerisinde en çok konuşulan cümleler bunlar olsa gerekti.

Aslında faniler olarak yağmurdan, rüzgardan kendimize ders çıkarmalıyız diye düşünüyorum. Ancak şaşırtan bu mevsim şartları en çok da şehrin yöneticilerini zor durumda bırakıyor.

İşte çatıları uçurtan, ağaçları kökten deviren fırtına sonrası Türbe önündeki Ahmet Efendi Çarşı esnafı kum fırtınası ile dükkanlarının içlerinde iliklerine kadar perişan olmuşlardı.

Çünkü Aziziye Camii çevresinde yaklaşık bir yıldır bitirilemeyen düzenleme sonucu ortalıktaki kumlar dükkanların içine kadar dolmuştu. Aylardır Aziziye Cami ile Ahmed Efendi Çarşısı arasında yer alan düzenleme çalışmaları nedeniyle orta yerde duran kum birikintisi ve iskeleler vatandaşların kaldırım geçişini engellerken diğer taraftan da görüntü kirliliğine neden oluyordu.

Konuyu defalarca belediye yetkililerine ileten esnaf bir çözüm yolu bulunamayınca durumu BİMER’e kadar dahi iletmişti. Ama geçen haftaki fırtına bölgede kum fırtınasına dönmüştü.

Esnaf adına bizden bir kez daha hatırlatması.

KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ

MEZUNİYET TÖRENİNİN ARDINDAN

Kavga gürültü içerisinde rayına oturmaya çalışan KTO Karatay Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. Eski yönetim, yeni yönetim dahası Sayın Üzülmez ekibi ile Selçuk Başkan’ın ekibi arasında gelgitler yaşanırken bir üniversitenin tarihi boyunca en şansız dönemini yaşayan mezunlar tören sırasında özellikle Selçuk Başkan’ın ve yönetiminin akıllı duruşu sayesinde korkulanları da bertaraf etmiş oldular.

Şöyle ki tarihine adına ve şanına yakışır şekilde bir mezuniyete hazırlanan yönetim çok küçük bir grup mezun öğrencinin “börk mü kep mi?” tartışması hem börklü hem de kepli yapıldı. Ve de çok güzel oldu. Bu işin tatlıya bağlanmasında pek çok kişinin emeği vardır ama bizim çoook uzaklardan bildiğimiz Selçuk Başkan ile birlikte Mehmet Ali Çiftçi ve Lütfi Başaran gibi isimlerin duyarlılığı sayesinde korku, mutluluğa dönüştürülüveriyordu.

Biz bu vesile ile başkanından yönetimine, öğretim üyelerinden ilk mezunlarına kadar KTO Karatay Üniversitesi camiasını kutluyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Yaprak ağaçtan düşünce, rüzgârın oyuncağı olurmuş...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Düğün konvoyu işine köklü bir çözül bulabildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR