Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ahmet Şan, Mehmet Emin Altunel, Şeniz Kurtuluş ve Abdülsettar Yarar…

Ahmet Şan, Mehmet Emin Altunel, Şeniz Kurtuluş ve Abdülsettar Yarar…

Allah razı olsun gazetede bulunduğumuz sürece 15 dakika kapımızın, telefonumuzun çalmadığı bir an yoktur. Geçen gün patronumuz Harun Akgül Bey ile bir yere giderken kapı komşumuz avukat Fatma Karanlık Özbaldan Hanım ile yolda karşılaştık. Hukukçu Fatma Hanım, Harun Bey’e “iyi ki bize komşu oldunuz. İş merkezimiz renklendi neşelendi. Maşallah ne kadar çok seveniz var. Gazeteniz çok iyi” diyordu.

Bizde her fırsatta ve kendimizi dinleme şansını bulduğumuz anlarda hep halimize şükrediyoruz. “Şükürler olsun bu kadar çok tanıdığımız eşimiz dostumuz var” diyoruz. Çünkü sizler olmasaydınız biz de olmazdık bunu da çok iyi biliyoruz.

KONYASPOR OLMASA AHMET BAŞKANLA HEP İYİ OLDUK

Neyse bu ziyaret ve koşturmaca arasında önceki gün kapımızı çalan dostlarımız arasında Konyaspor Başkanı, AK Parti milletvekili aday adayı Ahmet Şan beraberinde Osman Vasfi Dikilitaş, Nazmi Akyürek ve Ahmet Bey’in oğlu vardı. Ahmet Başkan ile biz birbirimizi Konyaspor vesilesi ile yıllardır biliriz. Ama Konyaspor yüzünden Ahmet Başkan ile birbirimizi sevmediğimiz için de üzgünüm. Oysa önce PAKPEN ardından da KOMNBASSAN Holding yüzünden birbirimizi sevsek de, anlaşsak da Konyaspor olayı başkanla bizim aramıza giren hep kara kedi oldu. Ama şunu da çok iyi biliyorum ki Sayın Başkan Konyaspor’u ne zaman bıraktı yine biz diğer pek çok isim gibi en iyi dostlar arasında olacağız. Spor insanın ufkunu açar. Bu yüzden de Sayın Şan, Konyaspor vesilesi ile şehrin pek çok konusuna hakim. Ne diyelim Allah yolunu açık etsin.     

MEHMET EMİN ALTUNEL’İN VİZYONU

Son yerel seçimlerde MHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan inşaat mühendisi Mehmet Emin Altunel Bey üç yakın dostumuz ile ziyaretimize gelen siyasilerden idi. Mehmet Emin Bey ile bugüne kadar siyasetçi-gazeteci olarak iki defa bir araya gelmiştik. Bu üçüncüsü idi. Çok net söylüyorum. Bu kez MHP’nin M’sini bile konuşmadık. Sohbette siyaset yoktu. Konya ve Konyalılar vardı. Başkanı dinledim. Bu sefer kendisini çok daha farklı yönleri ile tanıdım ve sevdim. Allah hepimizin hakkında ne hayırlı ise onu versin.

CHP’NİN GÜLER YÜZLÜ ADAY ADAYI ŞENİZ HANIM

CHP’li dostlarımız alınganlık yapmasınlar. Her ne hikmetse CHP’liler basını pek sevmezler. Sözüm yine meclisten dışarı basında yer alamamalarının kabahatini de her ne hikmetse hep basına bulurlar. Neyse bu konuyu burada yazarak çözemeyiz.

İşte bu kötü kanıyı aşan CHP’lilerden birisi de Şeniz Hanım’dır. Şeniz Hanım İl yönetim kurulu üyesi iken de bize selam verirdi dün sabah da verdi. Şeniz Hanım bu kez milletvekili aday adayı imiş. Deniz hanıma ve muhterem eşlerine söylediğimiz gibi “Bu yeni heyecan aileye, partiye ve Konya’mıza hayırlı uğurlu olsun”  

HAREMEYNÜ’Ş-ŞERİFEYN MEKKE MEDİNE…

Eski Kültür Müdürümüz şu anda Büyükşehirde hangi görevde inanın bilmiyorum Abdülsettar Yarar abimizin son kitabı elimize ulaştı. Bu kitabın ününü taa Ankara’dan duymuştum. Kültür Bakanlığı yapmış isimler bize bu kitaptan söz etmişti ama Abdülsettar abi kitabından bize göndermemişti. İşte perşembe günü Sayın Müdür’ün selamı ile bu son kitap elimize ulaştı. Daha açıp satır satır okuyamadık. Kabaca şöyle bir göz attık. Ellerine yüreğine sağlık müdürüm.

Abdülsettar Yarar demişken haddimizi aşarak bir küçük hatırlatma yapmak isterim. Hani Sayın Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun bu tarihi görevi sırasında Konyalı bürokratlar için derin ve titiz bir ç alışma yapılıyor ya. Biz uzaktan uzağa Abdülsettar Bey içinde böyle bir şey olduğunu duymuştuk. Kitabı görünce aklıma geldi. Yoksa biz hala koyduğumuz yerde duruyoruz muyuz? Şimdi bu duyumu paylaştık diye müdürü kızdıracağız ama biz kötü insanız(!) biz de iyi bir şey durmaz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cömertlik olmayınca malın, vefa olmayınca arkadaşın hayrı yoktur.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Otobüs duraklarına park yapmadığımız zaman ADAM oluruz  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR