Ahmet Şan'ın özür borcu var

Ahmet Şan'ın özür borcu var
PUSULA TV'de değerlendirmelerde bulunan spor yorumcusu İsmet Çelik, kulüp başkanı Ahmet Şan’ın Konyaspor’un tarihe geçen efsane başkanı olduğunu ancak İzmir Marşı çıkışı nedeniyle Konya’ya özür borcunun bulunduğunu söyledi

Konyaspor’un eski futbolcularından işadamı Hasan Hüseyin Köse ve spor yorumcusu İsmet Çelik, Konyaspor’u değerlendirdi. Köse ve Çelik, yeşil-beyazlılara sistem değişikliği nedeniyle zaman tanınması gerektiğinin altını çizdi. İsmet Çelik, Ahmet Şan’ın Konyaspor’un efsane başkanı olduğunu ancak İzmir Marşı çıkışı nedeniyle Konya’ya özür borcunun bulunduğunu söyledi

Uğur Özteke’nin Pusula Web TV’de hazırlayıp sunduğu Uğurlu Gündem programının konukları Konyaspor’un eski futbolcusu, spor yorumcusu ve işadamı Hasan Hüseyin Köse ile spor yorumcusu İsmet Çelik oldu. Konyaspor özelinde, Türkiye futbolunun konuşulduğu programda, yeni sezon için beklentiler ve olasılıklar değerlendirildi.

Futbolun endüstriyelleşmesiyle geçmişte var olan duyguların zayıfladığını söyleyen spor yorumcusu İsmet Çelik, futbol takımlarının ticarethaneye döndüğüne dikkat çekti. Çelik, paranın futbolu olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekerek, “Çamur içinde oynanan futboldan bugün suni çimlerde oynanan futbola evrildik. Futbolumuz da sahaların evrimi gibi bir evrim geçirdi, suni yani. Endüstriyelleşen futbol, duyguları bitirdi. Bugün futbolumuzda birçok sorun var. Teşvik var, teşvik primi var. Futbol artık ticarethaneye döndü. Paranın girdiği yer bozuluyor maalesef. Futbola dair kim varsa artık parayı daha çok önemsiyor. İş tamamen paraya döküldü. Bu durum sadece Türk futbol için değil, dünya futbolu için geçerli. Futbolun eski keyfi kalmadı” diye konuştu.

whatsapp-image-2017-08-03-at-11.32.34.jpeg

5 METRE TOP ATAMAZLAR

 

Yıllarca yeşil sahada ter dökmüş bir isim olan Hasan Hüseyin Köse de futbol dünyasında dönen rakamların inanılmaz seviyelere çıktığını söyledi. Kabul edilebilir rakamların çok üstlerinde transferlerin yaşandığını belirten Köse, “Birkaç gün önce Neymar, Paris Saint Germain’e 222 milyon Euro’ya transfer oldu. Babası da 50 milyon Euro imza parası aldı. Bu rakamlara akıl erdirmek çok zor. Türkiye’de de durum çok farklı değil. Bugün bin 500 TL’ye insanlar geçinmeye çalışıyor. Türkiye’de en pahalı futbolcunun 500 bin TL’den fazla olmasını doğru bulmuyorum. Topu 5 metre öteye atamayan adamlar ağzını 1 milyon Euro’dan açıyorlar” diye konuştu.

 

BUZLU ZEMİNDE FUTBOL

 

Köse, futbolculuk döneminden bir anıyı da anlatırken, hangi şartlar altında futbol oynadıklarını da dile getirdi. Konyaspor’da oynarken, orlon bir forma giydiklerini belirten Köse, “Orlondan örme bir formamız vardı. Yaz kış aynı formayı giyiyoruz. Yazın isilik oluyorduk. Forma değiştirme şansın yok, değiştirirsen forma parasını verirsin. Gençsen krampon da alamazsın. Büyük bir abinin az eskimiş ayakkabısını giyersin. Donmuş zeminin üzerinde oynuyorsun. Etibank SAS’a kiralık gittim. Maç oynuyoruz ama buzun üstünde adeta. Sahayı temizleme şansın yok. Tekme aldım. Sağlıkçı Ahmet Abimiz koşarak geliyor. Ayakkabısının altı iyice aşınmış, tam yaklaşırken kaydı, karnıma tekmeyi bastı. Sonra da nereye soğuk yapacağız diyor. Ben bağırıyorum, ayağıma değil karnıma karnıma diye... O şartlarda futbol oynadık. Ama o zamanki samimiyeti özledim. Mektup yazmayı özledim” diye konuştu.

 

SORUMLULUK YÖNETİMDE

Aykut Kocaman ile birlikte önemli bir başarı yakalandığına dikkat çeken İsmet Çelik, Kocaman’ın teknik direktörlükle birlikte güçlü bir karakter olduğuna da dikkat çekti. Mustafa Reşit Akçay ile birlikte yeni bir dönemin yaşanacağına dikkat çeken Çelik, “Konyaspor’un Aykut Kocaman ile yaşadığı ciddi bir çıkış var. Önemli bir başarı yakalandı. Artık Aykut Hoca yok. Bundan sonra yönetime daha çok iş düşecek. Daha önce Aykut Hoca ile birlikte sportif başarı vardı. Yönetim saçma sapan çıkışlar yapmadığı sürece sıkıntı yaşamadı. Bundan sonra yönetim başarıda da başarısızlıkta da sorumluluğu üstlenmek zorunda. Mustafa Reşit Akçay, benim güvendiğim isimlerden biri ama istikrar sorunu yaşayan bir isim. Uzun süreli çalıştığı takım yok diyebilirim” diye konuştu.

img_1241.jpg

AYKUT HOCA’NIN HEYKELİ DİKİLMELİ

 

Hasan Hüseyin Köse, Konyaspor’un kısa bir süre içerisinde çağ atladığını ve bu yürüyüşten dönüş olmadığını söyledi. Köse, başarının mimarlarına teşekkür etmek gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Konyaspor bir marka oldu. Bunun için ilk önce taraftara teşekkür etmek gerekiyor. Bir sürü rekor kırdılar. Tahir başkana böyle bir stat kazandırdığı için teşekkür edilmeli. Ben maç izlerken hep ‘Bu stat adamın ölüsüne dahi top oynattırır’ derim. Aykut Hoca’ya çok büyük teşekkür etmek lazım. Konyaspor’u Avrupa takımı yaptı. Edirne’nin ötesine gittik sayesinde. Eskiden kamp yapmak için Avrupa’ya giderdik, Aykut Hoca ile birlikte Avrupa’da mücadele eden bir takım haline geldik. Aykut Hoca’nın heykeli tesislerin önüne dikilmeli” diye konuştu.

SABIR GÖSTERMELİYİZ

Köse, Mustafa Reşit Akçay’ın kendi sistemini takıma adapte edebilmesi için bekleyip görmek gerektiğini belirterek, “Konyaspor, Aykut Kocaman ile birlikte çıtayı çok yükseğe çekti. Mustafa Hoca zor bir göreve soyundu. Konya’nın hep alttan alta dile getirdiği hücum futbolu oynayalım durumunu Mustafa Hoca ile gerçeğe dönüştüreceğiz. Hücum oynayalım oynamasına da geriyi ne yapacağız. Konyaspor, Aykut Hoca ile birlikte bir sistem takımı olmuştu. Takım oynuyordu, isimlere takılmıyorduk. 30 metrede rakipleri boğuyorduk adeta. Mustafa Reşit Akçay, Osmanlıspor’da önemli işler yaptı. Burada da bekleyip, göreceğiz. Gerekli sabrı göstermemiz gerekiyor. Başka birinden sonra gelseydi belki farklı olabilirdi ama Aykut Hoca’dan sonra gelince işi biraz zor olacak. Ama bizim de artık Aykut Hoca’ya Fenerbahçe’de başarı dileme ve Mustafa Hoca’ya destek çıkma zamanımız geldi” dedi.

EN UYGUN İSİM

İsmet Çelik de sistemin değişmesiyle en doğru ismin Mustafa Reşit Akçay olacağına dikkat çekerek, şöyle konuştu: “İlk önce şunu söyleyeyim. Ben Aykut Kocaman döneminde kurulan sistemin devam etmesinden yanaydım. Aykut Hoca’dan izin isteyerek Ömerovic ile devam etmeliydik. Bu olmadı. Bu durumda Türkiye’de getirilebilecek en doğru isimlerden birini takıma kazandırdık. Yabancı hoca sevdasına girmeden doğru bir isimle yola devam ettik. Ahmet Şan başkan, hoca konusunda oldukça isabetli kararlar veren bir isim. Bunu daha önce de yaşadık. Hangi konjonktürde hangi hocayı getireceğini çok iyi biliyor.”

ahmet-san-(1).jpg

KONYA’YA BUNU YAPMAYA HAKKI YOK

İsmet Çelik, Ahmet Şan’ın maddi değerlere bakıldığı zaman Konyaspor’un en başarılı başkanı olduğunu söylerken, buna rağmen Konya’ya bir özür borcu olduğuna dikkat çekti. Çelik, İzmir Marşı çıkışın Konya adına zarar verici bir durum olduğunu belirterek, “Ahmet Şan, Konyaspor tarihinin en başarılı başkanı. Bunu söylemezsek,  Allah çarpar. Yalnız şunları da belirtmeliyiz; Konyaspor’un şu anda şampiyonluk gibi bir hedefi var mı, yok. Milli takımlar seviyesinde ne kadar oyuncun ve hocan var? Altyapının ne kadar kuvvetli. Bunlar hep tartışılır. Konyaspor, bu kentin markası. Bu kentin PR aracı olarak kullanıyoruz. Bununla bu kadar uğraşırken, başkanın çıkıp İzmir Marşı açıklaması yapıyor. Bu açıklamanın ardından herkes Konya’yı vuruyor, Konya’ya laf söylüyor. Kimsenin Konya’ya laf söyletmeye hakkı yok. Konya’ya söylenilen sözlerin vebali kimin boynunda. Bu kentin imajını bozdun, nasıl düzelteceğiz. Başkanın bu kente özür borcu var” diye konuştu. (Ulaş İNBAŞI)

 

whatsapp-image-2017-08-03-at-11.32.35.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum