Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ahmet Sorgun abim, “Bize ne CHP’nin içler acısı halinden”

Ahmet Sorgun abim, “Bize ne CHP’nin içler acısı halinden”

Bugün izninizle yine istemeyerek yerel siyasetin ucundan biraz sitem edeceğiz. Belki sitem etmeye bile hakkımız yok. Ancak söz konusu vekilimiz yıllardır “abim” hatta “Derviş abim” olarak görüp tanıdığım inandığım isim Sayın Ahmet Sorgun olunca dünkü üzüntümü yazmadan geçemeyeceğim.

Evet gerçekten bazen şehir adına bazı şeylerde üç maymunu oynuyoruz. Duymuyoruz, görmüyoruz, konuşmuyoruz. Ama vicdanen kendimize olan saygımızı da kaybediyoruz. 

Çünkü madem bu şehrin yerel gazetecisiyiz. O zaman biz yerel olmalıyız.

Evet dün bizim gazete dahil bütün yerel basın Sayın vekilimiz Ahmet Sorgun abinin basın toplantısını veriyordu.

Önce diğer yerel gazetelerdeki başlıklara ve metinlere çok ama çok üzülünce dayanamadım, kendi gazetemizin yazdığımızı da okudum.

Okuduklarıma Ahmet Sorgun abi adına inanamadım.

Bu kez Ak Parti İl teşkilatı tarafından basına yapılan metin servisini okudum.

Daha da üzüldüm.

Çünkü benim Ahmet abimin basın toplantısındaki metni 24 paragraftan oluşuyordu ve bunun ancak son iki paragrafı Konya’yı ilgilendiriyordu.

Yanılmıyorsam Ahmet abimin basına dolayısıyla Konya kamuoyuna vekil olarak verdiği mesaj metninde 68 cümle kurulmuş bunun sadece ikisi Konya’ya ait.

O da şu; “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan 42 tesisin açılış ve temel atma programına katılacak. 24 Şubat Çarşamba günü saat 14:00’de Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan toplu açılış ve temel atma törenine tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz.”…

……………..

Kimse kusura bakmasın benim yüreği, beyni, ufku böylesine dolu üstüne üstelik şehir ve şehir insanı ile böylesine hemhal olmuş bir siyasetçi olan Ahmet Abimin bu basın toplantısı benim için çok büyük bir hayal kırıklığı idi.

Elbette belki de bu metinde dahil Ahmet abimize çalışan büyük, güçlü, müthiş bir parti ekibi var. Ahmet abime değil ama bu ekibe imdi şunu sormak isterim.

Her zaman dev olduğunu iddia edip savunduğumuz Konya sanayicisi Rus ambargosundan, Rus zulmünden sonra yeni bir Çin işkencesi ile karşı karşıya.

Bu şehri yöneten tüm vekiller yetkililer bilmiyorsa biz buradan bu tehlikeyi kamuoyu ile paylaşalım.

Buyurun resmi açıklama;

“15 ŞUBAT 2016 İTİBARİYLE, ÇİN KONSOLOSLUĞU, ÇİN VİZELERİNDE RESMİ DAVET UYGULAMASINA GEÇECEKTİR. KONUNUN CİDDİYETİ DOLAYISIYLA CUMARTESİ GÜNÜ DE BAŞVURU KABUL EDİLECEKTİR. ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BİR ÇİN SEYAHATİNİZ VARSA, ACİLEN BİR ÇİN VİZESİ EDİNMENİZİ TAVSİYE EDERİZ…”

…………..

Şimdi vekil olduğu açıklandığı gün AK Parti Konya listesinin gazını alıp partililerin yüreğine su serptiren isim olan Ahmet Abimiz CHP’nin halinden, Türkiye’nin genel terör durumundan söz edeceğine Konyalı sanayicimiz, iş adamlarımız için Çin konusunu dile getirse daha dikkat çekici hatta etkili hatta ses getiren bir basın açıklaması olmaz mıydı?

…………..

Ahmet abicim sizi yıllardır gerçekten karşılıksız olarak sevdim ve Allah’ın izni ile de sevmeye devam edeceğim. Siz de bizi yakından biliyorsunuz ki, biz sizi bir yerlere gelmek, makamlara koltuklara oturmak, para pul kazanmak için sevmedik ve inşallah da bunun iççin asla sevmeyeceğiz.

Bu yüzden seveceksek de yüce Rabbim o gün itibari ile sizi bana sevdirmesin.

Hakkınızı helal edin Ahmet abicim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ümit oldukça, her yeni gün bir başlangıçtır

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Döner kavşaklara ait kurallara uymayı öğrendiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR