Ahşaptan 25 çeşit oyuncak yapıyor

Ahşaptan 25 çeşit oyuncak yapıyor
Rize'nin İyidere ilçesinde yaşayan 23 yaşındaki Günaydi, ahşaptan hobi olarak yaptığı organik oyuncaklar ilgi görünce tank, uçak, helikopter, yat gibi oyuncaklar üretmeye başladı

RİZE (AA) - Rize'nin İyidere ilçesinde yaşayan Oğuzhan Günaydi, hobi olarak yapmaya başladığı ahşap oyuncakları babasının mobilya atölyesinde sergileyince vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Babasına ait mobilya atölyesinde hobi olsun diye organik ahşap oyuncak yapmaya başlayan 23 yaşındaki Günaydi, sosyal medyada ve babasının mobilya atölyesinde sergilediği ahşap oyuncakları satın almak isteyenlerin sayısında artış olunca sipariş almaya başladı.

Ahşap oyma teknikleriyle helikopter, tank, tır, yat, dozer, kamyonet ve otomobil gibi organik oyuncaklar yapan Günaydi, ahşap oyuncakları 50 ila 500 liradan satıyor.

Günaydi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, normalde turizmci olduğunu, baba mesleği olan mobilyacılıkla da ilgilendiğini belirtti.

"Babam bile boşuna uğraşma dedi"
Hobi olarak bu oyuncakları yapmaya başladığını ifade eden Günaydi, "Emek ve sabır isteyen bir iş. Bazen çok zorlandım ve bırakmayı dahi düşündüm. Babam bile 'Boş işlerle neden uğraşıyorsun' diye serzenişte bulundu ama sonunda ortaya çıkan çalışmaları görünce hem babam hem ben çok mutlu olduk. Sürekli kendimi bu alanda gün geçtikçe geliştirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

"Mobilya sektörüne yeni heyecan"
Ahşap oyuncaklara yoğun bir istek ve talep olunduğuna işaret eden Günaydi, şunları kaydetti:

"Elimizdeki mobilya cihazları büyük ve bu oyuncakların yapımına uygun değil. Elimdeki kısıtlı imkanlarla bu oyuncakları yapmaya çalışıyorum. Mobilya sektöründe büyük makineler olduğu için ve elimde oyuncak malzemelerini yapmaya uygun makineler olmadığı için zorlanıyorum ama bunu geliştirerek yeni bir sektör açmaya çalışıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.