Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Kilis'te

Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Kilis'te
Komisyon Başkanı Keşir:"Göçün aile yapısına etkisiyle ilgili bazı söylentiler duyuyoruz. Ne kadar etkisi var? Şehri gezip, görelim istedik"

KİLİS (AA) - Kilis'te incelemelerde bulunan TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir ve üyeler, Vali Süleyman Tapsız'ı ziyaret etti.

Tapsız'dan kentteki Suriyeli sığınmacılarla ilgili bilgi alan Keşir, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle son 3-4 yılda gerçekleşen göçün aile yapısına etkisini araştırmak için kente geldiklerini söyledi.

Şanlıurfa'da başladıkları temasları kapsamında aile bütünlüğü ve boşanma olaylarını araştıracaklarını aktaran Ayşe Keşir, şöyle konuştu:

"Temaslarımıza Şanlıurfa'dan başlamamızın sebebi, o bölgenin demografik yapısının çok önemli olması. Orada Suriyeli misafirlerimiz çok daha fazla. Fakat Kilis, nüfusundan fazla misafiri olan bir kentimiz. Göçün aile yapısına etkisiyle ilgili bazı söylentiler duyuyoruz. Ne kadar etkisi var? Şehri gezip, görelim istedik. Şehirdeki kamu kurum ve kuruluşları, yerel dinamikler bizim için çok önemli. Bugün aile mahkemelerimiz, boşanma avukatları ve sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yapacağız."

Şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir araştırma raporu düzenlenmediğini dile getiren Keşir, 15 yıldır siyaset yapan birisi olarak yerinde görerek öğrenmek istediğini ifade etti.

Ayşe Keşir, hükümetin konuya hassasiyetle yaklaştığını, gerçekçi çözümlere ulaşmak için yerel ziyaretleri önemsediğini de kaydetti.

Daha sonra heyettekiler, Belediye Başkanı Hasan Kara ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki esnafı da ziyaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.