Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: Şehitlerimiz Gelişen Türkiye'nin Temelini Kanlarıyla Attılar

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: Şehitlerimiz Gelişen Türkiye'nin Temelini Kanlarıyla Attılar
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, millet olarak tarih boyunca şehitler verdiğimizi belirterek, "Şehitlerimiz gelişen Türkiye'nin temellerini tıpkı Çanakkale'de, Söğüt'te olduğu gibi kanlarıyla attılar" dedi

MUĞLA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, "Ben 10 gün önce Hollanda'daydım. Niçin bir kadın bakanı Hollanda, kendi toprakları sayılan konsolosluk binasına almadı acaba? Benden önce farklı farklı 'Hayır' kampanyası için giden kişileri aldılar beni niçin sokmadılar? Ben sadece vatandaşlarımıza orada yeni anayasa değişikliği neler getirecek bunu anlatmak için gitmiştim. Kendi vatandaşlarımıza kendi topraklarımızda buluşarak onlara yeni sistemin getireceklerini anlatacaktım. Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kendi milli iradesine sahip çıkmasından rahatsızlar da onun için istemiyorlar. 'Evet' kampanyalarına izin vermemelerinin tek nedeni büyüyen, değişen bir Türkiye'den duydukları rahatsızlık." dedi.

Kaya, Seydikemer ilçesinde bir dinlenme tesisinde şehit yakınları ve gaziler ile bir araya geldi.

Kendisinin Seydikemerli olduğunu ve memleketinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Kaya, tarih boyunca bu topraklarda vatanın korunması için her türlü fedakarlığın gösterildiğini, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, 15 Temmuz'da, terörle mücadelede şehitler verildiğini hatırlattı.

Tarihin en zor dönmelerinde bayrağı uğruna canını feda etmekten tereddüt etmeyen vatan evlatlarının nice kahramanlık destanları yazdığını vurgulayan Kaya, "Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya'nın ifadesi ile 'Şehitler tepesi boş değil, toprağını kahramanlar bekliyor. Ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor.' Evlatlarımız işte bu kutlu vatan ve bayrak nöbetindeyken şehit düştüler. Bu millet ve bu devlet uğruna şehadete yürüyen bütün evlatlarımızı, sizlerin huzurunda bir kez daha rahmetle minnetle anmak istiyorum." diye konuştu.

Bakan Kaya, teröristlerin, darbe hayali kuranların, bu vatanı işgal girişimine teşebbüste bulunanların, Türkiye'nin istikbaline göz dikenlerin ne yaparlarsa yapsınlar milletin birlik ve berberliğini, kardeşliğini asla bozamayacaklarını bildirdi.

"15 Temmuz ruhuyla mücadelemizi sürdürüyoruz"

Milletin bağımsızlık aşkını, büyüme iradesini ve bu iradede gösterdiği cesareti, vatanına olan sadakatini asla bitiremeyeceklerini vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

"Millet olarak tarih boyunca şehitler verdik, bedeller ödedik ama bağımsızlığımızdan, tek bir karış toprağımızdan asla vazgeçmedik. Kahraman şehitlerimiz aile ocağında aldıkları vatan ve millet aşkının gereğini yaparak hain saldırılara karşı canlarını siper ettiler. Şehitlerimiz, gelişen Türkiye'nin temellerini tıpkı Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Söğüt'te olduğu gibi kanlarıyla attılar. Çok değerli şehit yakınlarımız gazilerimiz, ne mutlu sizlere ki Peygamber Efendimize komşu olacak evlatlar yetiştirdiniz. Millet olarak bugünkü onurlu duruşumuzu şehitlerimizin gösterdiği üstün cesarete borçluyuz. Her bir şehidimize minnet ve şükran duyuyoruz. Şehitlerimizin hatırasını daima taze tutmak, onları her vesile ile hatırlamak da bizler için bir vefa borcu. Şehitlerimizin bize emanet ettiği bu güzel vatanı korumak, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için 15 Temmuz ruhuyla mücadelemizi sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. "

Sürdürülen istiklal ve istikbal mücadelesinin en büyük gücünü vatan ve bayrak sevgisinin oluşturduğuna dikkati çeken Kaya, Peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olan şehitlik makamına kavuşan vatan evlatlarının, bu vatanın istikbali için şehit düştüğünü belirtti.

"Bizlere şehitlerimizin birer emanetisiniz"

Kaya, şehitlerin ölümsüz olduğunu ve onların Allah katında, milletin yüreğinde her zaman diri olduklarına işaret ederek, "Hiçbir emekten, fedakarlıktan çekinmeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bu ay yıldızlı bayrağımız güvenle bu vatan toprakları üstünde dalgalanıyor. Siz şehit yakınlarımız, annelerimiz, babalarımız, evlatlarımız, bizlere şehitlerimizin birer emanetisiniz. Bu kahraman millet vefa nedir, fedakarlık nedir aslında sizlerden öğrendi. Özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın ne anlama geldiğini aslında sizlerden öğrendi. Yeri geldi bedel ödemenin ne anlama geldiğini sizlerden öğrendi." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduklarına değinen Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Şehitlerimiz hiçbir karşılık beklemeksizin bu vatan için canlarını feda ettiler. Onların aziz hatıralarını yaşatmak için biz aslında ne yapsak az. Maddi ve manevi olarak devletimizin bütün imkanlarıyla sizler için seferber olacağımızdan en ufak bir şüpheniz bile olmasın. Şehit yakını olarak gösterdiğiniz vakur duruş milletimiz için gurur ve cesaret vesilesidir. Çok değerli şehit yakınlarımız, gazilerimiz geleceğin güçlü Türkiyesini sizlerle inşa etmeye devam edeceğiz. Şehitlerimizin bize emaneti olan bu aziz vatanı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah hep birlikte geleceğe taşıyacağız."

"16 Nisan sistem değişikliği siyaset üstü bir mesele"

Bakan Kaya, 16 Nisan'ın bu açıdan Türk siyasi tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu, 16 Nisan'ı sadece bir referandum olarak görmemek gerektiğini dile getirdi.

Milletin ağır aksak işleyen bir yönetim sisteminin değişmesi için kararını 15 Temmuz'da hain, işgalci, darbecilere karşı onurlu duruşu ortaya koyarak gösterdiğini belirten Kaya, "Aslında bu referandum, 16 Nisan sistem değişikliği siyaset üstü bir mesele. Partiler üstü bir mesele. Yeni anayasa bir memleket meselesi. Çünkü bu millet koalisyon dönemlerini yaşadı. Bir gecede bir kitapçık fırlatıldı, anayasa kitapçığı fırlatıldı tam 638 milyar liralık bir bedel ödettiler bu millete. AK Parti iktidar oldu tam 14 yıl boyunca o kitapçığın fırlatılmasının bedelini ödedik. Çok şükür güçlü bir iktidarla AK Parti'nin iktidarında güçlü bir yönetim anlayışıyla biz borcumuzu ödedik." ifadesini kullandı.

638 milyar liraya 300 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi köprü inşa edilebileceğine işaret eden Kaya, bu bedelleri artık milletin ödememesi gerektiğini anlattı. Güçlü bir yönetim sistemi getirmek için çalıştıklarına değinen Kaya, bunun bir parti meselesi olmadığını bildirdi.

Bakan Kaya, koalisyon dönemlerinde ülkenin hep geriye gittiğini vurgulayarak, istikrarlı bir yönetim anlayışı için bu sistemi getirmek istediklerini belirtti.

"Bu çalışma memleket meselesi"

Kaya, CHP ve MHP'ye oy veren vatandaşlara seslenerek, bu çalışmanın memleket meselesi olduğunu vurguladı. Kaya, "Kimler karşı çıkıyor bu anayasa değişikliğine bir bakalım. PKK karşısında, DEAŞ karşısında, FETÖ bu yeni getireceğimiz sistemin karşısında. Hepsi 'Hayır' kampanyalarının yanında değil mi? Bizim getirdiğimiz yeni değişikliğin bu ülkenin ne kadar hayrına olduğunu sadece ve sadece kimlerin o tarafta yer aldığına bakarak karar verebiliriz aslında. Ülkenin kutlu yürüyüşünü Allah'ın izniyle milletin desteğiyle devam ettireceğiz" diye konuştu.

Kaya, hiç kimse, hiçbir gücün kendilerini bu kutlu yürüyüşten ayıramayacağına işaret ederek, şunları ifade etti:

Sizin gücünüz ve desteğinizle Hollanda'da milletime layık olan duruşu sergiledim ben. Sizden aldığım güçle orada meydanda toplanan vatandaşlarımızla birlikte sergiledim. Ben 10 gün önce Hollanda'daydım. Niçin bir kadın bakanı Hollanda, kendi toprakları sayılan konsolosluk binasına almadı acaba? Benden önce farklı farklı 'Hayır' kampanyası için giden kişileri aldılar beni niçin sokmadılar? Ben sadece vatandaşlarımıza orada yeni anayasa değişikliği neler getirecek bunu anlatmak için gitmiştim. Kendi vatandaşlarımıza kendi topraklarımızda buluşarak onlara yeni sistemin getireceklerini anlatacaktım. Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden, kendi milli iradesine sahip çıkmasından rahatsızlar da onun için istemiyorlar. 'Evet' kampanyalarına izin vermemelerinin tek nedeni büyüyen, değişen bir Türkiye'den duydukları rahatsızlık."

Kaya, Seydikemerli, Fethiyeli hemşehrilerinin meseleye "memleket melesi" olarak bakmalarını gerektiğine değindi. Kaya, çocukların geleceği, memleket, vatanın birlik, beraberlik ve bütünlüğü için anayasa değişiklik teklifine 16 Nisan'da güçlü bir şekilde "Evet" verilmesini istedi.

Bakan Kaya, konuşmasının ardından şehit yakınları ve gazilerin bulunduğu masaları gezerek bir süre sohbet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.