Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:
"(Çocuk istismarına ilişkin) Benim gönlümden geçen verilebilecek en ağır cezaların verilmesi, bütün haklardan mahrum bırakılmaları, asla ve asla bir daha topluma çıkmamaları"- "İyi hal indirimi cümlesini asla duymak bile istemiyorum. İnsanlık dışı bu suçu

VAN (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, çocuk istismarına ilişkin, "Benim gönlümden geçen verilebilecek en ağır cezaların verilmesi, bütün haklardan mahrum bırakılmaları asla ve asla bir daha topluma çıkmamaları." dedi.
Van'daki temasları kapsamında, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Ramazanoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Doğu Anadolu Bölgesi, kardeşliğin, yarenliğin ve yoldaşlığın adı. Bizler, doğudan batıya gönül köprüleri kurmaya, kardeşliğimizi güçlendirmeye devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Ramazanoğlu, "Bizim için Bursa nasılsa Van da aynıdır. İzmir de Eskişehir de aynıdır. Çünkü bizler Anadolu'ya açılan bu kapıdan hep birlikte girdik içeri. Bu toprakların kokusunu birlikte çektik içimize. Acılarımızı, sevinçlerimizi ve hüzünlerimizi yine birlikte paylaştık. Bu hassasiyetle iktidarımızın her döneminde insanı, sevgiyi ve hoşgörüyü her zaman sosyal politikalarımızın merkezine aldık." ifadesini kullandı.
"Önce insan" sloganıyla başlattıkları yürüyüşte sosyal devlet olmanın ilkelerini her zaman yerine getirdiklerini vurgulayan Ramazanoğlu, şöyle konuştu:
"Toplumun tüm kesimlerini kucakladık. Her türlü ayrımcılığa, etnik ve bölgesel milliyetçiliğe şiddetle karşı çıktık. Şeffaf yönetim anlayışıyla, her türlü eleştiriye açık olduk. Bu anlamda siyasette başarının da başarısızlığın da ölçüsü sandıktır. Bizler 1 Kasım genel seçimleri sonrasında da 78 milyon vatandaşımıza eşit ve adil hizmet üretiyoruz ve üretmeye devam edeceğiz. Bu kadim coğrafyada mazlumların, kimsesizlerin umudu bizleriz. Bütün insanlık Adem'den son insana uzanan büyük bir kardeşlik zincirinin parçasıdır. Unutmamalıyız ki ekonomik kalkınmanın, gelişmenin ve toplumun refah seviyesinin yükseltilmesinin yolu birlik ve beraberlikten geçer. Ülkemizin öz kaynaklarının en verimli şekilde kullanarak, daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya siz değerli sivil toplum kuruluşlarımızla iş,birliği içinde devam edeceğiz."
En büyük savaşın cehalete karşı verilmesi gerektiğine işaret eden Bakan Ramazanoğlu, kız erkek ayrımı yapmaksızın çocukların en iyi şekilde eğitilmesini ve geleceğe hazırlanmasını amaçladıklarını bildirdi.
Bakan Ramazanoğlu, çocuklara, yaşlılara, kadınlara, şehit yakınları ve gazilere, engellilere yönelik hizmetleri etkin bir şekilde yürüttüklerini belirterek, "Böylece aile yapısı dağılmadan, doğrudan aileyi destekleyerek ailenin toplumdaki güçlü konumunu sürdürmesini sağlıyoruz. Her zaman zayıfın, yolda kalmışın, mağdur ve muhtaçlarımızın yanında olduk. Asla gösteriş ve riya olsun diye yapmadık bunları. Bu milletimizin en doğal hakkıdır. Biz milletimizin hakkını yine milletimize teslim ediyoruz." dedi.
- "İyi hal indirimi cümlesini asla duymak bile istemiyorum"

Çocuk şiddeti, tecavüzü ve hakları bakımından toplumdaki hassasiyetlerin aynısını taşıdıklarını ifade eden Ramazanoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
"13-14 Nisan'da bakanlığımızı ilgilendiren bütün kanunları gözden geçireceğimiz bir hukuk çalışması yapıyoruz. Bu çalıştayda ele alacağımız konulardan biri de hem sorumlu olan kurumlarda hem de aile içinde ihmal, istismar ve tacize uğrayan çocuklar konusunda verilecek cezalarla ilgili konuları görüşeceğiz. Benim gönlümden geçen verilebilecek en ağır cezaların verilmesi bütün haklardan mahrum bırakılmaları, asla ve asla bir daha topluma çıkmamaları. Bu cezalandırmayı aynı zamanda kadın şiddeti içinde istiyorum. Kadınlara karşı şiddet ve tecavüz fiili işleyenler konusunda da sıfır tolerans ve sonuna kadar takip yapıyoruz. İyi hal indirimi cümlesini asla duymak bile istemiyorum. İnsanlık dışı bu suçu işleyen kişilerin iyi hali nasıl olabilir. Böyle bir esfel-i safilin nasıl iyi hal atfedilebilir. Bu konuda asla ve asla bireysel olarak ve bakanlığım olarak tavizimiz yok. Bu konu çalışmalarımız içinde."
Ramazanoğlu, daha sonra Yüksekova'dan terör saldırıları nedeniyle Van'a göç eden Ağırbaş ailesini ziyaret ederek, 100 yaşındaki Zeze Ağırbaş ve aile üyeleriyle sohbet etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.