Airbus balıklara yuva oldu

Airbus balıklara yuva oldu
Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında batırılan Airbus A300 tipi uçağa dalış yapan sualtı dalış eğitmenleri, batığın içinde canlı popülasyonunun başladığını belirledi

Kuşadası ilçesinde dalış turizmini canlandırmak ve resif olarak kullanılmak üzere Ege Denizi'nde batırılan Airbus A300 tipi uçağa dalış yapan eğitmenler, batıkta su altı canlılarının yuvalanmaya başladığını saptadı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'dan satın alınarak, Kuşadası açıklarında batırılan Airbus A300 tipi 54 metre uzunluğa, 44 metre kanat genişliğine ve 47 ton ağırlığa sahip uçağa yerli ve yabancı dalış meraklıları yoğun ilgi gösteriyor.

Balıkların yuva yapması, su altı canlılığının artırılması ve turizmin canlanması amacıyla batırılan uçağın olduğu bölgeye dalış yapan eğitmen Tolga Pat, uçağın su altındaki değişimini yakından takip ettiklerini söyledi.

Batığın henüz bir ay geçmeden balıklara ev sahipliği yapmaya başladığına dikkati çeken Pat, şöyle konuştu:

"Airbus A300 uçağı gerek yerli gerekse yabancı dalış sporcuları için alternatif bir sunum ve görsellik oldu. Uçak batığında canlı popülasyonu ile karşılaşmaya başladık. Ama bunun daha da artması için zamana ihtiyaç var ve iyice yosunlaşması gerekiyor. Uçağın batırıldığı bölgeye yakın konumdaki dalış yerlerinde nesli azalan birçok canlıyı da görmek mümkün. Bu canlıların gelecek dönemde batıkta yuvalanmasını umut ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.