Ajanlarının isimleri açıkladı

Ajanlarının isimleri  açıkladı
AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Büyükada'da gizli toplantı yaptıkları ileri sürülen 12 yabancı ajanın adlarını açıkladı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, 15 Temmuz sabahı Türkiye'ye gelip İstanbulBüyükada'daki Splendid Palas Hotel'de gizli toplantı yaptıklarını ileri sürdüğü 12 yabancı ajanın adlarını açıkladı.

12 AJANIN İSİMLERİ

Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, 15 Temmuz günü ABD uyruklular Ahmed Shebl Morsy, Ellen Laipson, Henri Jak Barkey, Julya Romano ile Marma Daoudu, İran uyruklu Alireza Vaezzade, İngiltere uyruklu Ellie Geranmayeh, Rus uyruklu Gibeeult Jaseph, Alman uyruklu Heinz Heriber Blass, İspanya uyruklu Jose Manzano, Afgan uyruklu Massoud Karukhil, Ukrayna uyruklu Roman Lagodka'nın İstanbul Büyükada'da Splendid PalasHotelde buluştuğunu öne sürdü.

"TOPLANIP DARBEYİ KONUŞTULAR"

Milletvekili Orhan Deligöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'da yabancı devletlerden bir grup ajan, içlerinde 3-5 tane Türk'ün de olduğunu bildiğimiz grup, toplanıp darbeyi konuşuyorlar. Bunlar 15 Temmuz'da oteldeydiler. Biz bunları biliyoruz. Hangi saat girdiler, hangi odalarda kaldılar. Bunlar artık tarafımızca bilinmektedir. Bunların yanında birkaç Türk de var. Bunların büyük bir kısmı 15 Temmuz sabahı saat 07.00 civarında otele geliyorlar, bir kısmı da saat 14.00 gibi oteldeler. Belli ki önemli bir konuyu görüşüyorlar. Çünkü toplantı kapalı kapılar ardında yapılıyor. Otelin şöyle bir özelliği var. Otelde kamera yok. Otel öyle planlanmış. Çok kapalı tur şeklinde çalışıyor. Bundan böyle emniyetin orada bir tedbir alması gerektiğini düşünüyorum. Yer yer, zaman zaman ben bu isimleri daha da ayrıntılarını ve hangi nolu odalarda kaldıklarını da açıklayacağım"



ÜZERİNDE 'PENSİLVANYA' YAZILI ÇAN

Orhan Deligöz, toplantıya katılan 3 Türk'ün ismini belirlemek için çalışıldığını belirtti. Ajanların toplantı yapılan otelde üzerinde 'Pensilvanya' yazılı bir çanı unuttuklarını öne süren Deligöz, "Otelde unuttukları bir şey var. Pensilvanya çanı. ya unutup gidiyorlar, ya da bilinçli işaret bırakıyorlar: 'Biz buradaydık, biz yaptık' diye. Pensilvanya çanı önem arz etmektedir" diye konuştu.

uv5gt_1470998857_0099.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.