Murat Güzel

Murat Güzel

AK Gençlik huzursuz!

AK Gençlik huzursuz!

7 Nisan tarihi yaklaştıkça Konya'da siyasetin tansiyonu ve merak duygusu yükseliyor, hemen hepimiz AK Parti aday adaylarını ince eleyip sık dokuyarak, “Şu isim listeye girer mi, şu ismin şansı var ya da yok" şeklinde loto oynuyoruz handiyse.

Kulislerde takım elbiselerine iddialaşan isimler bile fısıldanıyor kulaklarımıza: “Gör bak A ismi listede yer alacak, şu üç isimden ikisi kesin listede, şu adayın yeri garanti, bu şüpheli" vb. muhaverelere sık sık şahit oluyoruz.

Listede yer alması kuvvetle muhtemel isimler ise aday adaylığı süreci başladığından beri benim gözümde hiç değişmedi: Mustafa Baloğlu, Hasibe Yeşim Çepni, Mustafa Akış, Ayşe Türkmenoğlu bu isimlerin başında geliyor.

Ama bugünkü yazımızın temel konusu 7 Nisan'da açıklanacak liste olmayacak.

Geçtiğimiz aylarda AK Parti İl Gençlik Kolları'nı vekaleten yürüten Selmaz Özboyacı'nın yerine Ahmet Murat Koru'nun getirilmesinin kararlaştırıldığını ileri sürmüştük hatırlayacak olursanız.

Meğer bu karar, sadece Konya'nın kararı imiş; Ahmet Murat Koru ismi, kısmen kendisinin de istememesi dolayısıyla Ankara'dan kabul görmemiş, yerine Ankara'nın önerdiği isme ise Konya'nın şu an en etkili siyasal zamiri -yazılarımızın takipçileri kimi kastettiğimiz anlayacaktır- çekince koymuş.

AK Parti İl Başkanı Musa Arat ile siyasal zamirimiz Muhammed Zeren ya da Enes İnce isimleri üzerinde mutabık kalmışlar. Ama hâlâ kesinlik kazanan bir isim yokmuş ortalıkta. Bu sebeple İl Gençlik Kolları Genel Kurulu'nun tarihi de netleşmemiş.

Gençlik Kolları'ndan görüştüğüm birçok genç "Abi" diyorlar, "Biz her türlü 'paralel organizasyon'a ve tahakküme karşıyız. Gençliğin başı, gençliğin genel başkanıdır. Biz sadece Genel Başkanımız üzerinden Hoca'ya (Ahmet Davutoğlu) bağlı olmak istiyoruz. Ama gerek ana kademe gerekse başka bazı unsurlar bize isim dayatmaya kalkıyor."

Doğrusunu isterseniz siyasetin her türlüsüne aşina olduğumuz için, AK Partili gençlerin bu yaklaşımını gençlik heyecanlarının verdiği "romantizm"e bağlıyorum.

Açık ki Konya'da AK Parti'nin patronu İl Başkanı olarak seçilmiş Musa Arat'tır. Ana kademenin gençlik kollarına karışmaması gibi bir şeyin söz konusu olmaması bu sebepledir. Elbette İl Gençlik Kolları, hiyerarşi bakımından kendi Genel Başkanları Abdurrahim Boynukalın'a bağlıdırlar, ama Konya'daki siyasi işlerin çekip çevrilmesi görevi madem ki AK Parti İl Kongresi tarafından Musa Arat'a tevdi olunmuştur, gençlik kolları il başkanının kim olacağı noktasında onun da görüşlerine başvurulması bu görevin tazammun ettikleri arasındadır.

Her ne kadar Ahmet İzi döneminde AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı yapan ve şu an ana kademe yönetim kurulunda başkan yardımcısı olan bir ismin bu konuda Musa beyi etkilediğini düşünse de genç dostlarımız, unutulmasın ki, bu tür durumlar siyasetin doğası gereğidir.

İşin içinde başka faktörleri de sayıyor AK Partili gençler. Kendilerine "kuru kalabalık, dolgu malzemesi!" muamelesi çekilmesinden de rahatsızlar. Huzursuzluklarının sebebini anlıyorum sonuçta. Fakat siyasetçiye de "siyaset yapma!" denemez ki!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR