AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne doğru

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne doğru
Başbakan Yardımcısı Akdoğan:- "İnşallah ülkemizi yeni kongreyle, kurulacak hükümetle birlikte 'take off' pozisyonuna getireceğiz ve hep birlikte ülkemizi ayağa kaldıracağız" - Ekonomi Bakanı Elitaş: - "Temayül çerçevesinde, genel merkezimiz kimi takdir et

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "İnşallah ülkemizi yeni kongreyle, kurulacak hükümetle birlikte 'take off' pozisyonuna getireceğiz ve hep birlikte ülkemizi ayağa kaldıracağız." dedi.

AK Parti Genel Merkezi'nde Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen temayül yoklamasına, Genel Merkez Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Etik Erdem Kurulu üyeleri ve 26. Dönem milletvekilleri katılıyor.

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongre Tertip Komitesi Üst Kurul Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın başkanlık yaptığı temayül komisyonunda, TBMM'yi temsilen Grup Başkanvekilleri adına Nurettin Canikli, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları başkanları yer alıyor.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, parti genel merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, istişare sürecinin devam ettiğini, dün il başkanları, kadın ve gençlik kollarının düşüncelerini ortaya koyduklarını, bugün de milletvekilleri ve diğer parti organlarındaki üyelerin kanaatlerini ortaya koyacaklarını belirtti.

AK Parti'de bütün bu süreçlerin kurumsallaştığını vurgulayan Akdoğan, şöyle konuştu:

"Kurallar, kurumlar AK Parti'de işliyor ve en iyi şekilde sonuçlar ortaya çıkacak ve inşallah hafta sonu güzel bir şekilde kongremizi yapacağız. Bu örnek bir kongre olacak, diğer partilere de örnek olur inşallah diyorum. Tabii ülkemizin önemli meseleleri var, devam eden terörle mücadele süreci var, paralel şer odağıyla devam eden mücadele süreci var. Tüm bu mücadelelerin de aksamadan, akamete uğramadan bu süreçte devam etmesi önem taşıyor. Ülkemizi inşallah yeni kongreyle birlikte, kurulacak hükümetle birlikte 'take off' pozisyonuna getireceğiz ve hep birlikte ülkemizi ayağa kaldıracağız."

- "Zihnimdeki belli, hayırlısı olsun"

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş da, temayül yoklaması için parti genel merkezine gelişinde, genel başkan adayını tespit etmek üzere yürütülen çalışma kapsamında il başkanlarının temayüllerinin ardından bugün de milletvekillerinin temayülünün alınacağını söyledi.

Bakan Elitaş, "Hayırlı, uğurlu olsun. Pazar günü yapılacak kongrede bugün bu temayül çerçevesinde genel merkezimiz kimi takdir ettiyse, AK Parti'nin bundan sonraki süreçte genel başkanı ve başbakan olarak devam edecek. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun." dedi.

Bir gazetecinin, aday isminin ne zaman ve kim tarafından açıklanacağına ilişkin sorusu üzerine Elitaş, "Onu Genel Merkez bilir. Bizim bilgimizin dahilinde değil. Onu Genel Merkez ne zaman takdir eder, ne zaman sonuçlandırır, o çerçevede yapmamız lazım. AK Parti her şeyi planlı bir şekilde yerine getirir." dedi.

Elitaş, "İpucu vermeniz mümkün mü, kimi yazacaksınız?" sorusuna, "Benim zihnimdeki belli, hayırlısı olsun." yanıtını verdi.

- "Ailemize ait iç istişareler"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ ise sürecin kendi seyri içerisinde sürdüğünü ifade etti.

İstişare sürecinin ardından genel başkan adayına karar verileceğini dile getiren Akdağ, "İnşallah yeni genel başkanımıza, yeni yönetimimize karar verecek yola doğru yürüyeceğiz. Kongremizi yapacağız, inşallah güzel neticeler hasıl olmuş olacak." diye konuştu.

Akdağ, "Binali Yıldırım ve Bekir Bozdağ'ın ön plana çıktığı bilgisi var. Siz hangi ismi yazacaksınız" sorusuna, "Bu istişareler bizim kendi içimize, ailemize ait iç istişarelerdir. Dolayısıyla şimdi kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmam doğru olmaz. İstişarelerimizi yapacağız, bunun neticesinde de yolumuza en güzel biçimde devam edeceğiz." karşılığını verdi.

Temayül yoklamalarıyla 813 partilinin görüşünün alınması planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.