Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

AK Parti aday değerlendirmeleri

AK Parti aday değerlendirmeleri

Mustafa Çağlayan, Veli Tolu, Zeliha Üzümcü, Refik Tuzcuoğlu

Geçmiş yazılarımda değerlendirmeye aldığım aday adaylarının tamamı tarım sektörünü temsil ediyordu. Bunlar arasında öğrencim olan Mustafa Çağlayan da vardı ve onunla ilgili değerlendirme yapmamıştım. Kendilerini 20 yılı aşkındır tanırım. Eğitim ve mesleki hayatının dışında farklı boyutlarda sosyal hayatın içinde bulunmuş, oldukça inatçı yapıda, geçen dönemde de AK Partiden milletvekili aday adayı olmuştur.

Sevgili Mustafa’yı her şeyden önce yürekten tebrik ediyorum. Onu değerli kılan, her siyasetçinin kolay ortaya koyamayacağı özgüvenle gazetemizde yayınlanan söyleşisinde Ben ülkücüyüm ve AK Partiliyim dedi. Bu tavırdaki sadakate, cesarete ve adamlığa sadece ve sadece alkış tutulur. Ülkücülük de budur. İnancından ve fikrinden taviz vermeden gösterdiği özgüvenle “Ben ülkücüyüm ama AK Partiliyim, Ak Parti’de aradığım tüm fikir ve eylemleri buldum” diyerek samimiyetini ortaya koydu.

Devamında “Ülkücülüğün şu anda AK Parti içerisinde, AK Parti’nin politikalarına uygun olduğunu düşünüyorum. AK Parti içerisinde yer ettiğini ve benim anladığım, ülkü ocaklarında öğrendiğim ülkücülüğün şu anda Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından uygulandığını görüyorum. O yüzden ben bu partinin içerisindeyim” ile özetleyerek sözlerini bağladı.

*****

Ziraatçılar dışında değişik zeminlerde beraber olduklarım var;

Veli Tolu, talebelik yıllarından tanıdığım iki tabip kardeş Tolu’ların küçük kardeşleri. Genç Tolu’yu sonradan tanıdım ama abileri, İsmet ve Ahmet Tolu’yu 30 yıldır tanırım çok değerli iki dostum.

Küçük Tolu biraz da sosyal bir meslekten gelmenin ve sağlam bir ailede yetişmenin karşılığını siyasetçi kimliğini kişiliği ile ortaya çıkaran bir dava adamı. İnancını ve kimliğini her türlü ortamda ifade edebilen, çok yönlü ve aydın bir avukat. İnancım odur ki Sevgili Tolu listeye girer ve başarılı da olur.

*****

Refik Tuzcuoğlu, Konya’da yakından tanınan bir isim. Meram Belediye Başkanlığı’ndan sonra, her gidişimde ziyaret ettiğim Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde aldığı birim başkanlığı görevinde de oldukça başarılı oldu. Talebeliğinden beri davanın ocağından, mutfağından gelen, sağlam yetişmiş bir siyasetçi.

Birikimli, en önemlisi tecrübeli ve çevreli, iş bitirmeyi bilen, bürokrasiyi tanıyan, çözüm üretebilecek kapasiteye sahip genç ve atak bir kardeşimiz. Değerlendirilmesi gerektiğine kuvvetle inanıyorum.

*****

Talebelik yıllarımızda İslami kesimi temsil eden bayanlar siyasetçi kimliğinden ziyade ideolojileri ile öne çıkardı ve sayıları da tüm ülkede üç-beşi geçmezdi. Kim ne derse desin “Milli Görüş” zihniyeti bayanlara siyaset kimliği kazandırdı ve başarılar da elde etti. Rol modeli olarak sunulan Merve Kavakçı, Kemalist kesimin baskılarına rağmen ağları yırtarak geleneksel kadına siyaset yolunu açan en önemlisi idi ve başlangıcı yaptı. Zeliha Üzümcü de bu modellemelerden birisi.

Zeliha Hanım’ı Büyükşehir Belediyesi ve SADAM’da verdiği gönüllü hizmetlerinden tanırım. Sosyal ortamlarda ve KOMEK hizmetlerinde öne çıkması yanında, Konya gibi kadınların siyaset yapmasının zor olduğu bir beldede ben de varım diyerek kişilikli ve kimlikli siyasetçi olduğunu gösterdi. Genç ve birikimli olması ile her kesimden hanımları ve gençleri temsil edeceğini düşünüyorum.

Bunlar gösteriyor ki aday adaylarının kendi yarışları ve aday olduktan sonra yarışları hayli çetin geçecek.

Allah’a emanet, hayra muhatap olunuz, efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR