Ak Parti Bayburt 6. Olağan İl Kongresi

Ak Parti Bayburt 6. Olağan İl Kongresi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3)- "(NATO tatbikatındaki Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı skandalı) Bugüne kadar bize yapılan saldırıları gizleyemedikleri bir sevinçle karşılayanların, işin içine Atatürk de dahil edilince meselenin gerçek

BAYBURT (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalının ardında gösterilen tepkilere ilişkin, "Bugüne kadar bize yapılan saldırıları gizleyemedikleri bir sevinçle karşılayanların, işin içine Atatürk de dahil edilince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Bu çerçevede yapılan açıklamaları da olumlu buluyorum." dedi.

Erdoğan, Bayburt Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "AK Parti ve Tayyip Erdoğan aradan çekilirse her şey düzelecek" diyenlerin, İslam karşıtlarının ve Türk düşmanlığının asıl sebebinin Türkiye'nin doğru yol üzere olmasından kaynaklandığını belirtti.

En son NATO tatbikatında hem Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hem de kendisinin hedef tahtasına yerleştirildiğine dikkati çeken Erdoğan, "Bir skandala imza attılar. Bizi devre dışı bırakmadan ülkemizi durduramayacaklarını bildikleri için şahsımızı hedef tahtasına oturtuyorlar. Bugüne kadar bize yapılan saldırıları gizleyemedikleri bir sevinçle karşılayanların, işin içine Atatürk de dahil edilince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Bu çerçevede yapılan açıklamaları da olumlu buluyorum." diye konuştu.

Erdoğan, artık meselenin şahıs, parti olmadığını, hedefin Türkiye ve Türk milleti olduğunu belirterek, gelecek dönemin çok daha büyük sınamalarla geçeceğine işaret etti.

Her şeye hazırlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Bugün artık ekonomiden savunma sanayine, ticaretten diplomasiye kadar her alanda 15 yıl öncesiyle karşılaştırılamayacak bir Türkiye var. Şimdi kendi silahını yapan, kendi tankını imal eden bir Türkiye var. Terörle mücadelesini kendi insansız hava araçlarıyla sürdüren bir ülke var. Şimdi yerli otomobilini yapmaya hazırlanan bir Türkiye var." ifadesini kullandı.

- "İşi hızlı tutacağız ve seçim öncesi bu iş bitecek"

Erdoğan, Bayburt'a 3 milyar liranın üzerinde yatırım yapılığına dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bayburt ve Gümüşhane'ye hizmet verecek, Salyazı beldesinde, yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı yapıyoruz. Buraya büyük uçaklar da iniş yapabilecek. Artık benim yurt dışındaki Bayburtlu, Gümüşhaneli kardeşlerim havalimanına inecek. 285 milyon lira maliyeti olan havalimanının proje ve ihale hazırlıkları sürüyor. İşi hızlı tutacağız ve seçim öncesi bu iş bitecek. Yoğun çalışacağız. İnşallah 2019 seçim kampanyasına uçağımızla geliriz. 200 yataklı hastanemizin inşaatına da başlandı biliyorsunuz. Onu da seçime yetiştireceğiz. Öyle zannediyorum ki 450 gün sonra hastanemizin açılışını yapacağız."

Sadece Bayburt'ta değil, Türkiye'nin bütün şehirlerinde benzer tarihi projelerin hayata geçirildiğini dile getiren Erdoğan, bir taraftan bağımsızlığa sahip çıkarken diğer taraftan da yatırım hamlelerinin devam ettiğini vurguladı.

Erdoğan, Türkiye'nin artık IMF'nin kapısında olmadığını aksine borç veren bir ülke konumuna geldiğine değinerek, "Artık belli uluslararası örgütlere sadece ileri garnizonluk yapan bir Türkiye yok. Bizi 1980'lerin, 1990'ların Türkiye’si ile karşılaştıranlar çok büyük bir yanılgı içinde olduklarını elbette anlayacaklardır. Türkiye bağımsızlığını birilerinin ihsanına borçlu, sınırları cetvelle çizilmiş bir ülke değildir. Türkiye istiklalini kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıklara borçlu bir ülke de değildir. O iş geçti. Onlar tarih oldu." değerlendirmesini yaptı.

- "Namahrem eli değmesin diye canlarımızı feda ediyoruz"

Türk milletinin, 1071'den beri Anadolu topraklarında özgür yaşama mücadelesi verdiğini belirten Erdoğan, "İstiklal şairimizin o veciz ifadesi var ya, 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda / Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda / Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda / Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda / Ruhumun senden, İlahi, şudur ancak emeli / Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli / Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli / Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli'. İşte ben karşımdaki gençliği böyle görüyorum. Biz asırlardır mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değmesin diye canlarımızı feda ediyoruz." dedi.

Erdoğan, İstanbul, Ankara, İzmir gibi Türkiye'nin büyük kentlerinde çok sayıda Bayburtlu ve Gümüşhaneli yaşadığını belirterek, 2019 seçimleri için sadece Bayburt'taki değil büyük şehirlerdeki çalışmalara da destek verilmesini istedi.

Hiçbir zaman baraj hesapları yapan bir parti olmadıklarını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz barajları yıka yıka geldik, yıka yıka devam edeceğiz. Milletimizin tamamının gönlünde yer etmeyi hedefleyen AK Parti için seçimlerdeki oy çıtası çok daha yüksektir. Son 15 yıldaki başarılarımızla, vizyonumuzla, milletimizdeki güçlü bağla, bunu başarabilecek bir partiyiz."

- Notlar

Kongrenin yapıldığı Bayburt Spor Salonu'na eşi Emine Erdoğan ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları selamladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konuşma öncesinde, "AK Parti Bayburt 6. Olağan Kongresi" yazan ve Erdoğan'ın resminin de yer aldığı Bayburtspor'un sarı-siyah renkleriyle hazırlanmış atkıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın boynuna taktı.

Erdoğan'a, konuşmasının ardından, AK Parti İl Başkanı Fatih Yumak tarafından tablo hediye edildi.

Salonda, "Başımız Kop gibi dik, alnımız Çoruh gibi AK", "Reis; gençlik davasının sancağını en yükseğe taşıyan Ulubatlı Hasanların yolunda yürüyen gençliğiz biz", "Yolumuz dümdüz, desteğimiz yüzde yüz", "Hizmet sizden, yüzde yüz destek Gökçedere'den" ve "Rekorların lideri Erdoğan, rekorların şehri Bayburt" yazılı afişler dikkati çekti.

Kongreye, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da katıldı.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.