AK Parti Burdur Milletvekili Petek:

AK Parti Burdur Milletvekili Petek:
"Fetullahçı Terör Örgütü'nün algı operasyonlarında, devlet içindeki elemanlarını, zamanı, zemini geldiğinde harekete geçirerek yine devlete hakim olacakları şeklinde algı oluşturma gayretleri, çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bu düşüncelerinin gündeme geld

TBMM (AA) - AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), "devlet içindeki elemanlarını, zamanı, zemini geldiğinde harekete geçirerek yine devlete hakim olacakları" şeklinde algı operasyonu yapmaya çalıştığını belirterek, "Bu düşüncelerinin gündeme geldiği dönemlerde gerek Hükümetimizden gerek üzerine karalamalar, yaftalar yapıştırılmak istenen TSK'dan cevap niteliğinde açıklamalar gelmektedir." dedi.

Petek, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın bir yıl önce şehit edildiğini hatırlatarak, saldırıyı gerçekleştiren teröristleri, onlara destek verenleri ve terörü mazur göstermeye çalışanları lanetledi.

Mersin Cumhuriyet Savcısı iken 1994'te Kiraz'ın kendisinin yanında staj yaptığını, hassasiyetle adaleti tecelli ettirmek için çalışan bir savcı olduğunu anlatan Petek, "İnsan hayatını ve temel özgürlüklerini hedef alan her türlü terör eylemi her ne sebeple olursa olsun ve her kimi hedef alırsa alsın, aslında tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bizler bu saldırıyı sadece Mehmet Selim Kiraz'a yönelik saldırı olarak değil aynı zamanda adalete, yargıya, demokrasimize Türkiye'deki bütün vatandaşlarımıza dönük bir saldırı olarak görüyoruz." diye konuştu.

Teröre karşı alçakça saldırılar karşısında toplumu birlik ve beraberliğe davet eden Petek, terör karşısında ortak tepki verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Adil soruşturma yaparak gerçekleri ortaya çıkarmaktan başka çabası olmayan, görevini tarafsız ve bağımsız yürüten Kiraz'ı rahmetle ve minnetle yad ettiğini dile getiren Petek, "Terör eylemine katılanları, piyonları, maşaları, onlara destek veren siyasi uzantılarını, teröristleri haklı gösterme çabası içinde olanları, devletimize ve milletimize açıkça saldıranları da lanetliyorum, kınıyorum." dedi.

- "Herkes hesapverebilirlik ilkesi içerisinde hareket etmeli"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Petek, terör örgütü mensuplarını destekleyen belediye başkanlarının görevden alınacağı, onların yerine de bazı kamu görevlilerinin atanacağına yönelik çalışma yapıldığı iddialarının hatırlatılması üzerine, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kimsenin başkanlığı, görevi, ünvanı, makamı, zenginliği, fakirliği ona bir suç işleme özgürlüğü tanımaz. Hukuk devletlerinde olması gereken de budur. Herkesin hesapverebilirlik ilkesi içerisinde hareket etmesi gerekir. Eğer bir kısım belediye başkanlarının bu konudaki faaliyetleri devletin yetkili organlarınca tespit edilirse bunlar hakkında elbetteki kanunların öngördüğü yasal işlemler yapılacaktır. Bu sadece belediye başkanlarıyla ilgili değil, teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması noktasında da Türkiye'nin gündemindedir. Bu konuda da AK Parti üzerine düşeni yapma gayretindedir."

- "Devletimiz hukuk kuralları içinde mücadelede kararlıdır"

TSK'nın içindeki paralel yapının darbe çalışmaları olduğu yönündeki iddialar ve bu konuda TSK'nın yaptığı açıklamaya ilişkin değerlendirmesi sorulan Petek, "Terör örgütünün ve paralel yapı olarak devlet yapılanması içinde ifade ettiğimiz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) algı operasyonlarında devlet içindeki elemanlarını, zamanı, zemini geldiğinde harekete geçirerek yine devlete hakim olacakları şeklinde algı oluşturma gayretleri, çalışmaları olduğunu biliyoruz. Bu düşüncelerinin gündeme geldiği dönemlerde gerek Hükümetimizden gerek üzerine karalamalar, yaftalar yapıştırılmak istenen TSK'dan cevap niteliğinde açıklamalar gelmektedir." diye konuştu.

"Paralel yapının TSK içerisinde darbe yapabilecek güçte olduğunu düşünüyor musunuz" sorusuna karşılık Petek, şunları kaydetti:

"Terör örgütlerinin, propagandaları içerisinde kendilerini olduklarından çok daha güçlü gösterme gayreti hep olmuştur. Bu algıyı oluşturmak için gerek yerel birtakım basını veyahut kendilerine silah, finans ve destek sağlayan ülkelerin bazı yayın organlarıyla bunları sağlamaya çalışırlar. Devletimiz bütün terör örgütlerine karşı çok uyanıktır, dikkatlidir, hukuk kuralları içinde mücadelede kararlıdır. Bu nedenle paralel devlet yapılanması olarak ifade ettiğimiz FETÖ'nün silahlı kuvvetler, emniyet ve yargı içindeki illegal yapılanmalarına karşı devletimiz hassasiyetle mücadelesini sürdürmektedir. Hukuk içinde bu mücadelenin yapıldığını bütün milletimiz görüyor. Zaman zaman ihraçlar ve yargılamaları da bu bağlamda görüyoruz. O nedenle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, emniyetimizin, yargımızın üst organlarının gösterdiği hassasiyetleri bu bağlamda değerlendirmek gerek."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.