Ak Parti Erzurum Milletvekili Deligöz:

Ak Parti Erzurum Milletvekili Deligöz:
"Cumhurbaşkanımızın dünkü grup toplantısında duyurmuş olduğu gibi artık burası ajanların cirit atacağı bir ülke değildir"

TBMM (AA) - AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, "Cumhurbaşkanımızın dünkü grup toplantısında duyurmuş olduğu gibi artık burası ajanların cirit atacağı bir ülke değildir." dedi.

Deligöz, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'ın kendisi hakkındaki açıklamaları hakkında görüşlerini aktardı.

Tanrıkulu'nun, kendisi hakkında "İşgal ettiği makamın etik ve hukuk kurallarını hatırlatırız" şeklinde bir paylaşımı olduğunu belirten Deligöz, "Ben seçilmiş bir insanım, ne demek işgal ettiği koltuk? Erzurumlu hemşehrilerimin oyu oy değil mi?" dedi.

Kendisine yönelik bu yakışıksız sözlerin istemedikleri bazı gerçekleri ortaya çıkarmış olmasından kaynaklandığını ifade eden Deligöz, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde Büyükada'da toplantı yapan sol görüşlü örgütlerin CHP ile hareket ettiklerini, hatta HDP ile hareket ettiklerini ortaya koşmuştum. CHP'nin sözde adalet yürüyüşü sırasında bu örgütler toplandı. Amaçları yürüyüş sonunda halkı galeyana getirmek, yeni 'gezi olayları' yaratmaktı. Hamdolsun ki devletimizin titiz davranışı sayesinde bu olaylara izin verilmedi. Yaşananları açıklamamdan dolayı Tanrıkulu ve Sarıhan beni suçladı ve benim hayal gördüğümü iddia ettiler."

Sezgin Tanrıkulu'nun, kendisine yönelik ithamlarına karşılık "PKK üyesinin cenazesine taziyeye giden, yas tutan Orhan Deligöz değildi, PKK'lı teröristlerin avukatlığını yapan da kendisiydi" diyen Deligöz, Tanrıkulu'nun dün de Genel Kurul'da benzer tavırlar içinde hareket ettiğini dile getirdi.

Kimin terör örgütüne destek verdiği, kimin ise vatan, millet için çalıştığının ortada olduğunu belirten Deligöz, "Konuşmalarıyla Sayın Sezgin Tanrıkulu HDP'lilerin yanındadır, hala PKK seviciliği devam etmektedir. Kendisini millete havale ediyor, asıl işgalcinin kendisi olduğunu belirtmek istiyorum. Buradan kendisini lanetliyorum." dedi.

Birçok yabancı ismin çeşitli amaçlar uğruna Türkiye'ye gelip gittiğini, özellikle bu kişilerin toplanma yerinin Büyükada olduğunu anlatan Deligöz, "Cumhurbaşkanımızın dünkü grup toplantısında yaptığı açıklama gibi artık burası ajanların cirit atacağı bir ülke değildir." diye konuştu.

Deligöz, HDP'nin Diyarbakır'dan başlattığı ve başka illerde de devam ettireceği eylemlilik ile Büyükada toplantılarının belirli bir odağın talimatlarıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Deligöz, "küçük parçalara tepe noktasından bakıldığında kendisinin bu söyleminin açıkça ortaya çıktığını" kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.