Ak Parti Erzurum Mitingi

Ak Parti Erzurum Mitingi
Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (4)- "Emek yoğun sektörlerde, yatırımcıların, esnafın, KOBİ'lerin talebi halinde bakın ne yapacağız? Gelecek bize bir proje verecek ve diyecek ki 'Bir fabrika kurmak istiyorum, 10 esnaf birleştim' veya 'tek başına'. Bi

ERZURUM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Emek yoğun sektörlerde, yatırımcıların, esnafın, KOBİ'lerin talebi halinde bakın ne yapacağız? Gelecek bize bir proje verecek ve diyecek ki 'Ben bir fabrika kurmak istiyorum, 10 esnaf birleştim' veya 'tek başına'. Biz de ona anahtar teslimi fabrika vereceğiz. 'Buyur, işlet, kazan, vergini öde' diyeceğiz. Anahtar teslimi fabrika vereceğiz" dedi.

Davutoğlu, partisince İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Nene Hatun'la Alvarlı Efe Hazretleri, yiğit dadaşlar ve Nene Hatun'un torunlarıyla gurur duyduklarını söyledi.

Ahmet Davutoğlu, "Sizleri gördük ya Allah'ın izniyle biz nice 1 Kasımlarda nice zaferler kutlarız" diye konuştu.

Partisinin seçim beyannamesini anlatan Davutoğlu, emeklilere yılda bin 200 lira ek katkıda bulunduklarına dikkati çekti. 7 Haziran'dan önce bin 100 liranın altında maaş alan emeklilere ayda 100 lira verdiklerini aktaran Davutoğlu, emeklilere bu sefer 2 bin 400 lira vermiş olacaklarını bildirdi. Verdikleri sözün gereğini mutlaka yaptıklarını vurgulayan Davutoğlu, "İnşallah emeklilerimiz, o eli öpülesi, ülkeye hizmet etmiş emeklilerimizin hakkını verdik, vermeye  devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Akşam ezanının okunmasıyla konuşmasına ara veren Davutoğlu, ardından, "Allah Nene Hatun'un, Alvarlı Efe Hazretleri'nin emaneti olan bu Ezan-ı Muhammediye'yi Erzurum'un semalarından, Palandöken'den hiç eksik etmesin. Bu Ezan-ı Muhammediye'nin hakkını vermeyi de bize nasip eylesin" dedi. 

- Emekli maaşından kesinti yok

Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 15 primi yüzde 10'a düşürdüklerini anımsatan Davutoğlu, şimdi bu kesintiyi tamamıyla kaldırdıklarını, Bağ-Kur emeklilerinden hiçbir kesinti yapılmayacağını belirterek, böylece Bağ-Kur emeklilerine bin 200 ile 3 bin 700 lira arasında katkı sağlanacağını bildirdi.

Tüm emeklileri TOKİ'den uygun şartlarda konut sahibi yaptıklarını anlatan Davutoğlu, emeklilerin ayda 250 lira taksitle ev sahibi olabileceklerini, aynı imkanın asgari ücretlilere de sağlanacağını söyledi. Davutoğlu, Erzurum'da konut edinme dolayısıyla bazı vatandaşların taleplerinin daha önce kendilerine iletildiğini, gerekli talimatları verdiklerini, bu sorunun vatandaşların talebi doğrultusunda çözüleceğini belirtti.

Kadınlara çocuk sahibi olduklarında ilk çocuk için 300, ikincide 400, üçüncü çocuk için de 600 lira doğum hediyesi verdiklerini anımsatan Davutoğlu, geçen haftaki rakamlara göre 285 binin üzerinde anneye doğum hediyesi verildiğini bildirdi. Davutoğlu, "Annelerin ellerinden öpülür. O güzel nesilleri yetiştirecek bacılarımıza her türlü imkanı sağlayacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, kadınların iş gücüne katılımını kolaylaştıracaklarını, belediyelere kreş açma zorunluluğu getirip çalışan kadınların ihtiyaçlarının karşılanacağını, buralarda çocuklara tam gün izin verileceğini anlattı.

- Yarı zamanlı tam ücretli çalışma imkanı

Kadınların doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçirdiği günlerin memuriyet kıdeminden sayılacağını, böylece kadınların maaşında buna bağlı artış olacağını, kadınların böylece tüm izinlerini almış olacaklarını belirten Davutoğlu, "Özlük haklarınızdan doğum izni nedeniyle hiçbir şey kaybetmeyeceksiniz. Doğum izninden sonraki dönemde de yapacağımız yeni düzenlemeyle, ilk çocuk için 2, ikinci çocuk için 4, üçüncü çocuk için 6 ay, yarı zamanlı, tam ücretli imkana kavuşacaksınız. Yarım gün annelik yapıp, yarım gün çalışacaksınız, tam ücret alacaksınız. Annelik yapanların ücreti hem Allah'tandır, hem devlettendir. Allah annelerimizi güzel evlatlarla buluştursun" diye konuştu.

Kadınların okula kadar çocuğuna bakmak istemesi durumunda yarı ücretli, yarı zamanlı çalıştırılacaklarını aktaran Davutoğlu, alandakilerin talebi üzerine mevsimlik işçilerin de taleplerinin karşılanacağını kaydetti.

Davutoğlu, kadın girişimcilere 5 yıl vadeli, yüz bin liraya kadar kredi sağlanacağını, buna da yüzde 85 kefalet imkanı vereceklerini belirtti. Davutoğlu, "Yani bir kadınımız, 'Ben iş yeri kuracağım' dediğinde, yüz bin lira faizsiz krediyi anında alacak" şeklinde konuştu.

Kadına karşı şiddetle de mücadele edeceklerini anlatan Davutoğlu, "Erzurumlu yiğit dadaşlar, kadına karşı şiddetle mücadeleye var mısınız? Kadınlarımızın, Nine Hatun'un torunları, dünyanın neresinde olursa olsun, ona fiske vurmaya kalkanların karşısında yiğitçe durmaya var mısınız? Kadınlarımızı korumaya, genç kızlarımıza yönelik barbarca saldırılar yapanlara karşı sizler sesinizi yükseltecek misiniz? Söz mü?" diye sordu. Alandakilerden "Evet" karşılığı alan Davutoğlu, kadınlara kimsenin el kaldıramayacağını belirtti.

- "Asgari ücreti 5 katına biz çıkardık"

İşçilere yönelik vaatleri de aktaran Ahmet Davutoğlu, bin lira olan asgari ücretin bin 300 liraya çıkarılacağını söyledi. Asgari ücretin 13 yıl boyunca neden arttırılmadığı yönündeki eleştirilere cevap veren Davutoğlu, "13 yıl önce asgari ücret 184 liraydı. Onu bin liraya, 5 mislinden fazlasına çıkaran da biziz. Şimdi de gücümüz yetiyor bin 300 lira yapıyoruz. İnşallah ileride imkanlar arttığında bunu daha da arttıracağız" diye konuştu.

Gübre ve yemdeki KDV'yi de kaldıracaklarını, gübrenin de yemin de artık vergisiz olacağını belirten Davutoğlu, hayvancılığın geliştirilmesi için Erzurum'da bir et borsası kuracaklarını söyledi. 

Basit usulde vergilendirilen esnafın 8 bin lira kadar olan kazancının üzerinden hesaplanan verginin alınmayacağını belirten Davutoğlu, asgari geçim indirimi uygulamasının yıllık düzeyde esnaf için de uygulanacağını dile getirdi. Davutoğlu, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi sağlanacağını bildirdi.

Beyannamede fazla fark edilmediğini düşündüğü vaatlerden birine değinen Davutoğlu, "Emek yoğun sektörlerde, yatırımcıların, esnafın, KOBİ'lerin talebi halinde bakın ne yapacağız biliyor musunuz, gelecek bize bir proje verecek ve diyecek ki 'Ben bir fabrika kurmak istiyorum, 10 esnaf birleştim' ya da 'tek başına'. Biz de ona anahtar teslimi fabrika vereceğiz. 'Buyur, işlet, kazan, vergini öde' diyeceğiz. Anahtar teslimi fabrika vereceğiz. Ta ki esnafımız KOBİ olsun, KOBİ'lerimizin işveren olarak güçlü bir şekilde ekonomiye katkıda bulunsun" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.