AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:
"Türkiye’de bugüne kadar dört anayasa yapıldı. Şu anda beşincisinin hazırlıkları yapılıyor"

MUĞLA (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, “Türkiye’de bugüne kadar dört anayasa yapıldı. Şu anda beşincisinin hazırlıkları yapılıyor" dedi.

Ecertaş, AK Parti Muğla Gençlik Kolları tarafından Menteşe Öğretmenevinde, düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Ecertaş, Mecliste kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonunun dağıldığını, fakat Türkiye’nin ruhu kirlenen mevcut anayasanın yerine daha reformist bir anayasa ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Bu kapsamda çalışmalar yapıldığını ve Türkiye'nin kesinlikle yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğuna işaret eden Ecertaş, Türkiye’de bugüne kadar dört anayasa yapıldığını, şu anda beşincisinin hazırlıklarının yapıldığını dile getirdi.Bugüne kadar anayasanın bir çok maddesinin, değiştirilerek sürekli revizyon yapıldığını anlatan Ecertaş, ruhunda insan hakları olan, insan haklarına dayalı, insan haklarını, milleti merkeze alan yeni bir anayasa istediklerini ifade etti.Yeni anayasanın tartışılarak, fikir alışverişi yapılarak, milletin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlanması gerektiğine işaret eden Ecertaş, şunları söyledi:"Eğer millet iradesine, millet egemenliğine güveniyorsanız gelin sistemi reforma edelim diyoruz. Bunu derken de illaki şu olsun demiyoruz. Biz tartışılsın istiyoruz. Kim ne istiyorsa, parlamenter sistem istiyorsa tartışılsın, Başkanlık istiyorsa tartışılsın, yarı başkanlık istiyorsa anlatsın, tartışalım. Biz bunu istiyoruz. Tartışma sonunda milletin hangisini uygun görürse onu uygulayalım."Ecertaş, yeni anayasa çalışmalarında, federal değil, üniter devlet yapısından bahsettiklerini belirterek, "Tek bayrak, tek devlet, tek dil bundan bahsediyoruz. Bu yapıya uygun bir Başkanlık sisteminden söz ediyoruz. Bunu da tüm Türkiye’yi tek tek gezerek anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.