AK Parti Genel Başkan adayı Yıldırım, Diyarbakır'da

AK Parti Genel Başkan adayı Yıldırım, Diyarbakır'da
AK Parti Genel Başkan adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım:- "Bugün bize tevdi edilen bir görevin hemen arkasından bölgedeki milletvekillerimiz ve bakanlarımız ile buraya geldik. Bunun anlamı şudur ki bin yıllık kardeşliğimi

AK Parti Genel Başkan adayı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, terör örgütü PKK'nın Dürümlü'deki katliamına ilişkin, "Bugün bize tevdi edilen bir görevin hemen arkasından bölgedeki milletvekillerimiz ve bakanlarımız ile buraya geldik. Bunun anlamı şudur ki bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.

AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı olarak ismi açıklanan Binali Yıldırım, beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehdi Eker, Vedat Demiröz ve bazı milletvekilleri ile Dürümlü mezrasında 12 Mayıs'ta patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettiği terör saldırısıyla ilgili, Tanışık köyüne taziye ziyaretinde bulunarak, patlamada yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Taziye çadırının önünde bir konuşma yapan Yıldırım, Tanışık köyüne taziye ziyaretinde bulunmak için geldiklerini, bugünün acıların paylaşılıp azaltılma ve dayanışma günü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Birkaç gün önce bu köyde terör örgütünün yine o acımasız yüzünü gördük. Birbirleri ile akraba 16 vatandaşımız, kardeşimiz bir kamyon dolusu patlayıcı ile hunharca şehit edildi. Her şeyden önce çok daha vahşi ve büyük bir felaket için sinsi plan yapan kalleş terör örgütünü engellemek amacıyla onların önüne çıkan ve hayatlarını bu yolda feda eden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülke için şehit oldular. Mekanları cennet olsun."

- "Bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir"

Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının hemen ardından, Diyarbakır'a hareket ettiğini vurgulayarak, "Bugün bize tevdi edilen bir görevin hemen arkasından bölgedeki milletvekillerimiz ve bakanlarımız ile buraya geldik. Bunun anlamı şudur ki bin yıllık kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir." dedi.

Ankara'da yaptığı konuşmasıyı anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ankara'da da söyledim, burada da söylüyorum. Milletimiz rahat ve emin olsun ki bu terör belası Türkiye'nin gündeminden mutlaka çıkacaktır. Bunun için gereken ne lazımsa harfiyen, eksiksiz yerine getireceğiz. Kardeşliğimizi, toprak bütünlüğümüzü, vatanımızı bölmeye kastedenler, masum, korunmasız insanlarımızı yok edenler cevabını en şiddetli şekilde alacaklar. Bir kez daha bu menfur olayda hayatını kaybeden, Tanışık köyünün sakinlerine, kardeşlerime Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum. Gidenleri geri getiremeyiz ama şunu herkes bilmelidir ki gereken ne ise her şey yapılacak, devletimiz bütün imkanlarını seferber edecek."

Binali Yıldırım, bölgede geçen yıl temmuz ayından bu yana devam eden, vatandaşların huzurunu, kardeşliğini bozmaya, ülkeyi bölmeye çalışan terör örgütüne karşı amansız mücadele verirken şehit düşen askerleri, polisleri ve korucuları da anarak, Allah'tan rahmet diledi.

Terör saldırılarına karşı yürütülen operasyonlarda gazi olan güvenlik güçlerine de acil şifa dileğinde bulunan Yıldırım, "Onlar bilmelidir ki 78 milyon vatan evladı duası ve desteğiyle gece gündüz arkalarındadır." ifadesini kullandı.

- Mezarlığı ziyaret ederek, dua ettiler

Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra, köydeki mezarlığa giderek, patlamada hayatını kaybedenler için dua etti.

Burada patlamada yakınlarını kaybeden kadınlar, Kürtçe ağıt yakarak, yakınlarının şehit edildiğini, geride küçük çocuklar bıraktıklarını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Kürtçe ağıtları Binali Yıldırım'a tercüme etti.

Kadınlarla Kürtçe konuşan Eker, onları teselli etmeye çalışarak, "Onların yerleri cennettir." dedi.

Binali Yıldırım, Kürtçe ağıt yakan bir kadının elini tutarak, teselli etmeye çalıştı.

Köydeki vatandaşlar da mezarlık çıkışında Yıldırım'a patlamanın meydana geldiği alını gösterdi.

Öte yandan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, olayda hayatını kaybeden Gerçek Yaman ile oğlu Davut Yaman'ın yakınlarını ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Ramazanoğlu aileye, "Burada çok güzel evlatlar yetiştirmişsiniz. Bu patlama şehir merkezinde gerçekleşseydi, çok sayıda kişi ölecekti. Onlar inşallah şehittir." ifadesini kullandı.

Binali Yıldırım ve beraberindekileri taşıyan helikopter daha sonra, Diyarbakır'a hareket etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.