Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:
"Bu memleket meselesi. Hayır çıkarsa kimlerin sevineceğini çok iyi biliyoruz. Terör örgütü de ülkemiz üzerinden plan yapan İsviçre, Hollanda Avusturalya, Almanya oradaki yöneticiler de sevinecek. İster onları sevindirin ister milleti sevindirin" - "Karar

AYDIN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının memleket meselesi olduğunu belirterek "Hayır çıkarsa kimlerin sevineceğini çok iyi biliyoruz. Terör örgütü de ülkemiz üzerinden plan yapan İsviçre, Hollanda Avusturalya, Almanya oradaki yöneticiler de sevinecek. İster onları sevindirin ister milleti sevindirin." dedi.

Ataş, Kuşadası ilçesinde iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Herkesin siyasi görüşüne saygı duyduklarını belirten Ataş, "Farklı siyasi görüşleriniz olabilir. Ama hiçbirinizin siyasi görüşü Türkiye’den daha önemli değildir. Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunların ne kadar derinlemesine olduğunu hepimizin görmesi gerekiyor. Bu topraklarda bu milleti yok etmek için sefer düzenleyenler, demokratik yöntemlerle sonuç alamadıkları için demokrasi dışı yöntemlerle ve bugün de diplomatik yöntemlerle Türkiye’yi boğazını sıkıp yok etme gayreti içerisindeler." diye konuştu.

16 Nisan'da halk oylamasında önemli bir sürecin yaşanacağına dikkati çeken Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Irkımız düşünceniz farklı olabilir, inançlarınız da farklı olabilir ama biz bu ülkede aynı gemide yolculuk yapan insanlarız. Eğer bu gemi batarsa hep birlikte batarız. Hep birlikte zarar görürüz. Biz bu gemiyi batırmayıp hedefine doğru götürme gayreti içerisindeyiz. 14,5 yıllık iktidarımızda da bunun gayreti ve mücadelesi içerisinde çalışıyoruz. Biz çelik gibi birliğimizi ve beraberliğimizi korumaya mecburuz. Demokrasi uygulamalarında sonuç alamayanlar, demokratik olmayan uygulamaları devreye soktular. Ekonomik uygulamaları devreye soktular. Diplomatik uygulamaları devreye soktular. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bugün yapılmak istenen 'hilal ile haçın savaşı'dır. Bu savaşı tekrar canlandırmaya çalışıyorlar. Geçmişte Ortadoğu'da ülkeler cetvellerle sınırlar çizilirken Türkiye müdahale edememiş. Şimdi 'Ortadoğu'yu şekillendirirken bizden izinsiz bir şey yapamazsınız' diyen bir Türkiye’yi ve 'Benden izinsiz bir şey yapamazsınız' diyen Bir Recep Tayip Erdoğan’ı hazmedemiyorlar."

Halk oylamasında hayır diyenlerin kimler olduğunu vatandaşın bilmesi gerektiğini vurgulayan Ataş, "Bunu söyleyince Sayın Kılıçdaroğlu kızıyor. Müsaade et de bunu milletimiz bilsin. Hayır diyenlere biz 'terörist' demiyoruz. Ama bu ülkede vatan hainliği yapanlar ve bu ülkede terörist düşmanlar hayır cephesinde yer alıyorsa ben bunu milletimle paylaşmak durumundayım. Vatan hainleri ve teröristler 'hayır' diyor. Vatan hainlerinin ve teröristlerin niçin hayır dediğini sorguluyorum." dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geldiği takdirde ülkenin bölüneceği yönünde gerçek olmayan bilgilerin paylaşıldığının altını çizen Ataş, şunları kaydetti:

"Bölünecekse buna en çok terör örgütü sevinir ve 'evet' demesi lazım. Niye 'hayır' diyor? Bunun içinde bir plan bir oyun yok mu? Bunu görmeyecek miyiz biz? FETÖ terör örgütü niye hayır cephesinde mücadele ediyor. Bizim bir tane vatanımız var. Bir tane bayrağımız var. Bu bayrağı ve bu ülkeyi yok etmek için çalışanları biz çok iyi biliyoruz. 15 Temmuz’u da çok iyi gördük ondan sonraki sürecide çok iyi gördük. Onun için ülkemizin geleceğiyle ilgili verilecek bu önemli kararı hepimizin çok iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bu memleket meselesi. Hayır çıkarsa kimlerin sevineceğini çok iyi biliyoruz. Terör örgütü de ülkemiz üzerinden plan yapan İsviçre, Hollanda Avusturalya, Almanya oradaki yöneticiler de sevinecek. İster onları sevindirin ister milleti sevindirin. Karar için ne olursunuz anayasa değişikliğindeki 18 maddelik değişikliği hepiniz açın ham metniyle okuyun."

Programa AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, Mehmet Erdem, İl Başkanı Ömer Özmen de katıldı.

Ataş, daha sonra Didim ilçesinde kanaat önderleri ve iş adamlarıyla görüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.