Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş:
"( AK Parti'lilere ve "Evet" standlarına yönelik saldırılar) O kaba kuvvete başvuran kendi fikrini kabul ettirmek için insanlar üzerinde baskı uygulamaya çalışan zihniyetleri reddediyorum ve kınıyorum. Böyle bir demokrasi ve siyaset tarzı olamaz. Her nere

MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, halk oylamasında 'evet' kampanyası yürüten partili mensuplarına yönelik saldırıları kınadı.

Yunusemre Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Ofisi’nin açılışına katılan Ataş, partisinin Manisa il başkanlığını ziyaret etti.

Ataş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada AK Parti’nin 10 milyon 100 bine üyesi ve 1 milyon 600 bin ana kademesi ile dünyanın en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olduğunu söyledi.

Halk oylamasına yönelik parti teşkilatının çalışmalarına dikkati çeken Ataş, "16 Nisan’da Allah Manisa’mızın ve Türkiye’mizin yüzünü güldürsün. Kendinize bir hedef koymuşsunuz, yüzde 60 dediniz, ben de mübarek olsun diyorum. Manisa’ya yüzde 60 yakışır. Ege bölgesinin Manisa lokomotifi pozisyonunda, oy oranımızın en yüksek olduğu illerden birisi Manisa. O özelliğini de 16 Nisan’da perçinlemiş olacak." diye konuştu.

Bazı illerde AK Parti'nin "Evet" stantları ile çalışanlarına yönelik saldırıların sorulması üzerine Ataş, siyasetin centilmenlik içinde yapılan bir iş olması gerektiğini vurguladı.

Kaba kuvvete asla başvurulmaması ve ahlaki kuralların dışına asla çıkılmaması gerektiğini dile getiren Ataş, şöyle konuştu:

"Millete örnek olacak davranışları sergilemesi lazım. Bahsedilen saldırı olayı evet kampanyasını yürüten ak noktadaki çadırın üzerine gidip 'hayır' yazmak nasıl bir ahlaki değerdir, bilemiyoruz. Onu milletimiz karar verecek. Antalya’da yine AK Nokta'da bizim orada çalışan kardeşlerimize bu saldırılar yapıldı. Giresun’da kampanya sırasında CHP’li bir milletvekili ve yanındakilerinin bir kıraathanede broşür dağıtırken vatandaşımızı darp etme girişimleri oldu. Dün Siirt’de yine AK Parti'li çalışma yürüten kardeşlerimizi darp etmişler, taşlamışlar haberlerde gördüm. Aydın’da dün arkadaşlarımızla çalışma yaparken anlattılar. İki gün önce kadın kollarımızdan arkadaşlarımızı bir sokakta darp etmeye kalkıyorlar, hakaret ediyorlar, küfür ediyorlar. Biz bunların hepsini kınıyoruz. AK Parti’nin içinde bu tür davrananlar varsa bunları da affetmiyoruz. Çünkü biz siyaset yapıyoruz. İnsanlara siyaset yaparken de siyasetin kuralları gereği asla nezaketi, nezaheti bırakmamız gerektiğini düşünüyorum. Milletimize de bu anlamda örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum. O kaba kuvvete başvuran kendi fikrini kabul ettirmek için insanlar üzerinde baskı uygulamaya çalışan zihniyetleri de reddediyorum ve kınıyorum. Böyle bir demokrasi ve siyaset tarzı olamaz. Her nerede olursa olsun, kim yaparsa yapsın bu tür siyaset tarzını kınıyorum."

Ataş'a programlarda AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, İsmail Bilen, Murat Baybatur ve Uğur Aydemir ile AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ile partililer eşlik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.