Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:
"Geçmiş dönemlerdeki, 7 Haziran öncesinde maalesef Türkiye'ye sevgi kelebeği şeklinde gösterilen siyasi parti liderlerinin eline saz alarak türkü söylemeye başladığında çevreci olduğunu dile getirenlerin, bugün maalesef silahları susturmadan insanların üz

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Geçmiş dönemlerdeki, 7 Haziran öncesinde maalesef Türkiye'ye sevgi kelebeği şeklinde gösterilen siyasi parti liderlerinin eline saz alarak türkü söylemeye başladığında çevreci olduğunu dile getirenlerin, bugün maalesef silahları susturmadan insanların üzerine ateş ettiğini görüyoruz" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesince 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Battalgazi ilçesindeki Orduzu Pınarbaşı'nda düzenlenen etkinliğe katılan Çalık, sansürsüz, özgür ve her alanda yorumsuz habercilik yapan, kendince bütün sorunlarını aşmış basın ordusunun Türkiye'de egemen olmasını temenni ettiğini söyledi.

Sansürün farklı ayakları olduğuna dikkati çeken Çalık, "Bir dönem hatırlarsanız pijamalarla hükümet kuran Türkiye vardı. Pijamalarla başbakanların karşılandığı Türkiye vardı ve o günden bu güne artık dirayeti elinde tutan ve tüm Türkiye'ye hükmettiği gibi dünyaya da hükmeden Türkiye var" diye konuştu.

Son günlerdeki terör saldırılarına da değinen Çalık, Suruç'ta 32 insanın vefatı ve askerlerin, polislerin şehit edilmesinin herkesin yüreğini kanattığını anlattı.

Çalık, saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınları da başsağlığı dileyerek, "Geçmiş dönemlerdeki, 7 Haziran öncesinde maalesef Türkiye'ye sevgi kelebeği şeklinde gösterilen siyasi parti liderlerinin eline saz alarak türkü söylemeye başladığında çevreci olduğunu dile getirenlerin, bugün maalesef silahları susturmadan insanların üzerine ateş ettiğini görüyoruz. Maalesef bunu yazmayan basını görüyoruz" ifadesini kullandı.

Bütün siyasi partilerin bütün terör örgütlerini lanetlemesi gerektiğini vurgulayan Çalık, "PKK'yı da IŞİD'i de lanetlemek gerekir. DHKP-C'yi de lanetlemek gerekir. Yüzüne maske takarak, eline silah alarak cenaze törenlerine katılanlara da İç Güvenlik Yasası'nın gereği neyse yapılması gerekir. Bunu da medya mensuplarımızın, basının aleni ortaya koyması gerekir. Türkiye'den, milletten yana basının tavır alması gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

- Hükümet kurma çalışmaları

Koalisyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Çalık, milleti hükümetsiz bırakmamak için çaba sarf ettiklerini aktardı.

Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bütün ilkelerimiz milletin ilkeleridir. Kırmızı çizgilerimiz milletimizin çizgileridir. 7 Haziran'ın sonunda alınan mesajı tüm siyasi partilerin alması gerektiğini düşünüyoruz. Milletin birliği, beraberliği ve bekası için hepimiz üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Cumhuriyet Halk Partisiyle de Milliyetçi Hareket Partisiyle de HDP'yle de görüşmeler yapıldı. İlk tur görüşmeler bitti. Şimdi heyet başkanlarının yapmış olduğu görüşmeler başladı. Bu görüşmelerin neticesini de yakın zamanda hep birlikte takip edeceğiz. Heyetlerimizin yapmış olduğu görüşmelerde eğer ortak karar alınır ve hükümet kurulursa ne ala ama olmazsa erken seçim için tüm Türkiye hazır.

İllere, bölgelerimize gidiyoruz ve bütün teşkilatımızda Başbakanımız, Malatya İl Başkanım da dahil olmak üzere tüm il başkanlarını aradı. Bütün teşkilat il başkanlarımın sesi, 'Biz her şeye hazırız, sizinle beraber yol yürümeye hazırız, iktidara da muhalefete de erken seçime de hazırız."

Çalık, konuşmasının ardından Basın Bayramı dolayısıyla Anadolu Ajansı muhabirinin kamerasıyla bir süre çekim yaptı.

Etkinliğe Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve kentte görevli basın mensupları katıldı.  

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.