Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:
"Cumhurbaşkanımızın şakağına dayanan fotoğrafı hepimiz gördük. Özal'ı zehirlediler, Menderes'i astılar ama bu millet 'Erdoğan'ı yedirmeyiz' dedi. Yine bu millet cumhurbaşkanımızı ne uluslararası güçlere ne de terör örgütlerine yedirmeyecektir inşallah"

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Cumhurbaşkanımızın şakağına dayanan fotoğrafı hepimiz gördük. Özal'ı zehirlediler, Menderes'i astılar ama bu millet 'Erdoğan'ı yedirmeyiz' dedi. Yine bu millet cumhurbaşkanımızı ne uluslararası güçlere ne de terör örgütlerine yedirmeyecektir inşallah." dedi.

Çalık, Malatya'nın Darende ilçesindeki Esnaf Kefalet Salonu'nda esnaf ve muhtarlarla bir araya geldi. Çalık, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da halk oylaması gerçekleştirileceğini anımsatarak, Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini belirtti.

Demokrasinin vazgeçilmezleri olduğunu aktaran Çalık, "Türkiye'nin rejimi cumhuriyettir, değiştirilemez. Bizim devletim sistemiyle hiçbir problemimiz yok. Bizim problemimiz hükümet sistemi, parlamenter sistemle. Demokratik parlamenter sistemde yaşanılan sorunları ve darbeleri anlattık. Tarihin kronolojik sıralamasına yeniden bakarsak Kürtler, Aleviler, Türkler, Sünniler, dindarlar ötekileştirildi. Sadece ülkeyi bir elit kesim yönetmeye kalktı. 'Siz bu işleri anlamazsınız çiftçilik yapın' dediler. Şimdi milletin adamları devlette görev yapıyor." diye konuştu.

Halk oylamasında "Hayır" oyu verecek kesimlere bakılması gerektiğe işaret eden Çalık, şöyle devam etti:

"Vatan hainlerine dönüp bakın, ne kadar hain varsa hepsi 'hayır' diyor. PKK, DEAŞ, FETÖ, YPG, PYD, Almanya, Hollanda, İsviçre, 'hayır' diyor. Uluslararası güçler bizim hükümet sistemimizle neden ilgilensinler? Size ne kardeşim? Herkes kendi işine baksın. Biz Hollanda'nın, İsviçre'nin işine karışıyor muyuz? Demokrasiniz nerede kardeşim? Vatan hainleri sadece ülkemizde değil, İsviçre'de kol geziyor. Cumhurbaşkanımızın şakağına dayanan fotoğrafı hepimiz gördük. Özal'ı zehirlediler, Menderes'i astılar ama bu millet 'Erdoğan'ı yedirmeyiz' dedi. Yine bu millet Cumhurbaşkanımızı ne uluslararası güçlere ne de terör örgütlerine yedirmeyecektir inşallah. Milletimiz, devletimiz, bayrağımız, ezanımız, kadınımız ve gençlerimiz için 16 Nisan'da güçlü bir 'evet' diyeceğiz. Ben inanıyorum ki Malatya rekor oyla 'evet' diyecek."

Etkinliğe Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ile AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.