Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Diyarbakır'da:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, Diyarbakır'da:
"PKK terör örgütü ve onun büyümesine vesile olan Fetullahçı Terör Örgütü ve ona payandalık eden yan kuruluşlarıyla mücadele edeceğiz. Terör örgütleri kalmayıncaya kadar onlarla mücadele edeceğiz. Terörden arındıracağız ülkemizi. Vatandaşımızı terör örgütü

DİYARBAKIR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "PKK terör örgütü ve onun büyümesine vesile olan Fetullahçı Terör Örgütü ve ona payandalık eden yan kuruluşlarıyla mücadele edeceğiz. Terör örgütleri kalmayıncaya kadar onlarla mücadele edeceğiz. Terörden arındıracağız ülkemizi. Vatandaşımızı terör örgütünün yaydığı korku hegemonyasından kurtaracağız." dedi.

Çalık, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde Kalkan köyünü ziyaret etti, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Öznur Çalık, köylülerden 16 Nisan'daki referandum için destek istedi. Çalık, köylülerin dile getirdikleri sorunların çözülmesi için gerekli girişimlerde bulacağını ifade etti.

Daha sonra Eğil Kadın Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlara hitap eden Çalık, Diyarbakır'ın turizm cenneti haline gelebilecek bir kent olduğunu söyledi.

AK Partinin 15 yıllık iktidarında tüm Türkiye'yi önemli yatırımlarla buluşturduğunu belirten Çalık, şöyle devam etti:

"Kürtçe konuşmak yasaktı. Yapmış olduğumuz demokratikleşme çalışmalarımızla Kürt'ün Kürt deme, Çerkez'in Çerkez deme, Alevi'nin Aleviyim deme özgürlüğüne vesile olduk. Vatandaşlarımızdan birisi bana 'biz barış istiyoruz' dedi. Ben de 'biz barışın ve kardeşliğin teminatıyız.' dedim. Biz Kürt vatandaşlarımızın yaşama koşullarını en iyi hale getirmenin teminatıyız. Bizden daha fazla barışı isteyen var mıdır? Benim Kürt evlatlarım ve Türk evlatlarım eşit şartlara sahip olmalı diye mücadele ettik. Organize sanayi bölgemizde bir fabrikayı ziyaret ettim. Muhteşem güzel bir fabrika yapılmış. Oradaki işçi gençlerimizle sohbet ettik, Türkiye'yi konuştuk. Yüreklerindeki endişeleri ve sorunları paylaştılar."

Çalık, Diyarbakır'a yatırım gelmesi için öncelikle terörle güçlü bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Bölgedeki 23 ilde 140 milyar liralık yatırımı vatandaşlarla buluşturacaklarını ifade eden Çalık, şunları söyledi:

"Yatırımcılarımız gelip yatırımlarını yapacak. Gençlerimize istihdam sağlayacağız. Yatırımcıya 'gelin yatırımlarınızı yapın üretin, biz sizin ürettiklerinize alım garantisi verelim.' diyoruz. Diyarbakır'ın kalkınması ve layık olduğu yere yükselmesi için elimizden gelen her türlü ekonomik destek için teşvik veriyoruz. Organize sanayide 90'a yakın fabrika kapısına kilit vurmak üzere. Terör örgütlerinin yapmış olduğu saldırılar yüzünden endişe içindeler. Terör örgütlerini Diyarbakır'dan def edeceğiz. Gençlerimiz fabrikalarda işçi, müdür ve patron olacak. Bölge insanımızı yalnız bırakmıyoruz. Terör örgütünün eline bırakmadığımız gibi. Ekonomik olarak yapılması gereken bütün çalışmaları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz."

- "PKK ile FETÖ süt kardeşidir"

Çalık, demokrasiden asla taviz vermeyeceklerini, ancak demokrasinin sınırsız özgürlükler, yakıp yıkmak, suçsuz ve günahsız insanları öldürmek olmadığını vurguladı.

"Demokrasi, askerimizi, polisimizi, korucumuzu, gencimizi, yaşlımızı öldürmek değildir." diyen Çalık, şunları kaydetti:

"Milletimiz güçlensin istiyoruz. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ibaresi sözde kalmasın istiyoruz. Demokrasiye birçok darbe vurulmuş. Her darbe insanımıza çok büyük acılar çektirmiş. PKK ile FETÖ süt kardeşidir. Bizim kardeşliğimize dinamiti terör örgütleri birlikte koydular. Biz bunlara asla izin vermedik vermeyeceğiz. PKK ve onun büyümesine vesile olan Fetullahçı Terör Örgütü ve ona payandalık eden yan kuruluşlarıyla mücadele edeceğiz. Terör örgütleri kalmayıncaya kadar onlarla mücadele edeceğiz. Terörden arındıracağız ülkemizi. Vatandaşımızı terör örgütünün yaymış olduğu korku hegemonyasından kurtaracağız. Darbelere geçit vermemek için demokrasimizin tesisi için 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ibaresini koşulsuz milletin iradesine teslim edilmesi için 16 Nisan'da hep birlikte Cumhurbaşkanlığı hükümet sitemine 'Evet' diyoruz."

- "AK Parti'ye yönelik algı operasyonları yapılıyor"

Öznur Çalık, AK Parti'ye yönelik algı operasyonları yapıldığını ifade etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanının canı isterse muhtarlıkları kapatabilir, canı nereyi isterse orayı kapatabilir." şeklindeki sözlerini eleştiren Çalık, "Kılıçdaroğlu'nun okuduğunu anlamadığını biliyoruz. 18 maddeyi ya okumadı... Türkiye'de okuma oranı yüzde 85'e yükselmiş. Kılıçdaroğlu'nun hala yok her halde. Elinde broşürler var, yüz kere de gönderdik. Hala okuma yazması olmadığından ya okuyamadı ya da okuduğunu anlayamadı. Üstüne bir sürü yalanlar söylüyor." diye konuştu.

Daha sonra bölgedeki esnafı ve Dicle Barajı kıyısında bulunan restoranları ziyaret eden Çalık, vatandaşlardan 16 Nisan'da "Evet" demelerini istedi.

Çalık, Elyesa ve Zülküf peygamberlerin kabirlerinin bulunduğu ziyaret tepesine giderek burada dua etti. Çalık, burada Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen'den restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çalık'a, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ile İl Başkanı Muhammed Akar ve parti yetkilileri eşlik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.