AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik:
"Suriye krizi insanlığın en büyük sınavlarından biridir. Maalesef uluslarası toplumun bazı yöneticileri inanılmaz bir sorumsuzluk içindedir"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Suriye krizi insanlığın en büyük sınavlarından biridir. Maalesef uluslarası toplumun bazı yöneticileri inanılmaz bir sorumsuzluk içindedir." ifadelerini kullandı.

Çelik, resmi Twitter hesabından Suriye krizi ve Avrupa Birliği'nin (AB) tutumuna ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Türkiye'ye şart dayatan bir AB yetkilisinin, şartları yerine gelmeyince, "Türkiye ne yapacak, Suriye'den gelen insanlara kapılarını mı kapatacak?" dediğini anımsatan Çelik, "Türkiye bu mazlumlara sahip çıkarken size sormadı. Sizin sorumluluktan kaçtığınız yerde herkes adına sorumluluğu Türkiye üstlendi. Yüzlerce mazlum Akdeniz'e taşıp da hayatını kaybedince, konuya el atmak zorunda kaldınız. Bu insani trajedi karşısında sorumluluğunuzun geç de olsa bir kısmını yerine getirme imkanını da yok ediyorsunuz. Suriye krizi insanlığın en büyük sınavlarından biridir. Maalesef uluslararası toplumun bazı yöneticileri inanılmaz bir sorumsuzluk içindedir." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın global bir köy haline geldiğine işaret eden Çelik, "Ama insanlık mazlumları 'tek bir aile' olarak göremiyor hala. Mazlumları coğrafyasına, dinine, ırkına göre ayırt eden bir dünya, tek adım bile yol gitmemiş sayılır. AB'nin bu büyük insanlık sınavında Türkiye'nin yanında olması gerekir. İnsani değerler mevzuat imtihanına sokulamaz." paylaşımına yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.