Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ:
"(CHP'nin Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşü) 15 Temmuz gibi bir hadisede, olayda havaalanında o tank oraya gelmişken tankın üstüne çıkmaktan korkan, belediye başkanının evine sığınan Genel Başkan'ın bugün yürümesinin hiçbir anlamı yok"- "K

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MİT tırları davası nedeniyle Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşüne ilişkin "15 Temmuz gibi bir hadisede, olayda havaalanında o tank oraya gelmişken tankın üstüne çıkmaktan korkan, belediye başkanının evine sığınan Genel Başkan'ın bugün yürümesinin hiçbir anlamı yok." dedi.

Dağ, partisinin Bornova ilçe teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduktan sonra İzmir'deki parti teşkilatlarını gezdiğini ve partililerle buluştuğunu belirterek, teşkilatın bağrından çıktığını ve üst noktalara gelmenin mutluluğunu paylaştığını anlattı.

16 Nisan'daki halk oylamasında Türkiye'nin çok önemli bir şey başardığını vurgulayan Dağ, "16 Nisan bundan 100 yıl sonra da konuşulacak. Bugüne kadar birçok başbakan, cumhurbaşkanı geçti ama Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan tarihe geçmiştir. Biz devrim yaptık, bu devrim yıkarak, vandallık yaparak olmadı. Bu devrim bizzat meşru yollardan, halkı arkanıza alarak halkın istediği doğrultuda yapılan devrimdir." diye konuştu.

- Katar meselesi

Ortadoğu coğrafyasını kapalı kapılar ardından dizayn etmek isteyenlerin Türkiye'yi bir kenara bırakarak, hareket edemeyeceğini herkesin gördüğünü anlatan Dağ, "DEAŞ gibi bir örgütün kurulmasına izin veren Batı'dır. İsimlerini sizler biliyorsunuz. İslam'a asıl zarar verenin böyle örgütler olduğunu söyledik." ifadelerini kullandı.

"Katar'da ortada bir şey yokken birileri ambargo koydu." diye konuşan Dağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Katar'ın arkasında duruyoruz. Bir takım çevreler 'Türkiye'nin Suriye'de, Katar'da ne işi var, Mısır'da ne işi var' diyor. Ana muhalefet partisi 'Türkiye'nin Katar'da Suriye'de ne işi var' diyor. Bu ülkenin, tarihini köklerini bilmemek ya da önemsememek demektir. Bundan daha 100 yıl önce Katar gibi bir ülke senin kasaban iken, bugün mutlaka taraf olmak zorundayız."

- "Yürümesinin anlamı yok"

MİT tırları davası nedeniyle tutuklanan İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adalet yürüyüşü" başlatmasına değinen Dağ, insanların olduğu gibi milletlerin de mahremiyetinin bulunduğunu kaydetti.

Dağ, şöyle devam etti:

"Bizim bu coğrafyada kendi soydaşlarımıza ve dindaşlarımıza yaptığımız yardımlar da bizim mahremiyetimizdir. Bayırbucak Türkmenleri'ne, oradaki dindaşlarımıza yardımlar da bizim mahremiyetimizdir. Mahremiyeti ortaya koyanlar, o manşetleri atanlar, MİT tırlarını durduranlar, utanmaz adamlar öyle değil mi? FETÖ'cüler nereden talimat alıyorsa o MİT tırlarını, o mevzuyu manşete taşıyanlar da aynı yerden talimat alıyorlar, utanmayan adamlar. O utanmayan insanlara sahip çıkmak için yürüyen de bugün utanmaz. Bir de Gandi'nin yürüyüşüne benzetiyor. Gandi özgürlük için emperyalistlere karşı yürüdü sen emperyalistlerin hedefi için yürüyorsun. Çünkü O MİT tırlarını durduranın da ifşa edenin de arkasında emperyalist güç var. Sen hesabı olanlar için yürüyorsun başka anlamı yok."

Oyunu herkesin görmesi gerektiğine işaret eden Dağ, "15 Temmuz gibi bir hadisede, olayda, havaalanında o tank oraya gelmişken, tankın üstüne çıkmaktan korkan, belediye başkanının evine sığınan Genel Başkan'ın bugün yürümesinin hiçbir anlamı yok. Konuşacak çok şeyimiz var ama bu ülke üzerinde özellikle Gezi'den bu yana başlayarak, oynanmak istenen oyunu görmek zorundayız." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.