AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:
"2016 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşen bütçe rakamları, yıl sonu hedefleriyle uyumlu bir görünüm sergilemektedir"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "2016 yılının ilk çeyreğinde gerçekleşen bütçe rakamları, yıl sonu hedefleriyle uyumlu bir görünüm sergilemektedir." ifadesini kullandı.

Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 yılının ekonomik verilerini değerlendirdi. Asgari ücret artışının bütçe performansı üzerindeki etkilerinin hissedilmeye başlandığını aktaran Demiröz, asgari ücret artışı ile artan sosyal güvenlik açığının finansmanı için yapılan 3,6 milyar liralık aktarım bütçe harcamalarını yukarı yönlü etkilemesine rağmen, geçen yıl ocak-mart döneminde 5,4 milyar lira açık veren bütçenin bu yılın aynı döneminde 46,3 milyon lira fazla verdiğine işaret etti.

Vaatlerini yerine getirmek için imkanları sonuna kadar kullandıklarını belirten Demiröz, hükümet olarak halkın refahının artması için her türlü çalışmayı yaptıklarını kaydetti.

Yılın ilk üç ayında bütçe gelirlerinin bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 16,4 arttığına dikkati çeken Demiröz, şu görüşlere yer verdi:

"18,5 milyar liralık yükselişin yüzde 66,1’i vergi gelirlerindeki, yüzde 24,2’si ise özelleştirme gelirindeki artıştan kaynaklanmıştır. Mayıs ayındaki son ekonomik veriler ışığında yaptığı değerlendirmede, IMF'nin yayımladığı Dünya Ekonomik Görünüm raporunda küresel büyüme tahmini yüzde 3,4'ten yüzde 3,2’ye gerilerken, Türkiye için 2016 büyüme tahmininin yüzde 3,2'den yüzde 3,8'e yükselmiş olması, S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu teyit ederek, not görünümünü negatiften durağana yükseltmesi, ekonomi politikasındaki başarının ürünüdür. Bu çerçevede yıllık enflasyonun önümüzdeki ay da yüzde 7'nin altındaki seyrini sürdürmesi, Merkez Bankası'na faiz indirimi açısından hareket alanı sağlayacaktır."

Demiröz, gıda fiyatlarının enflasyona olumlu katkı sağlayacağını da ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.