Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz:
"Bizim hiçbir ülkenin bir karış toprağında gözümüz yok. Hiçbir zaman ne Suriye'nin, ne Irak'ın toprak bütünlüğüne göz dikmedik. Ama hiçbir zaman da yanıbaşımızda bir terör örgütünün kuracağı devletini de kabul etmedik, etmeyiz"

BİTLİS (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Bizim hiçbir ülkenin bir karış toprağında gözümüz yok. Hiçbir zaman ne Suriye'nin, ne Irak'ın toprak bütünlüğüne göz dikmedik. Ama hiçbir zaman da yanıbaşımızda bir terör örgütünün kuracağı devletini de kabul etmedik, etmeyiz." dedi.

Demiröz, Bitlis'in Ahlat ilçesinde Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti İlçe Kongresi'ne katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Vedat Demiröz, AK Parti davasının millet, ümmet ve dünya davası olduğunu, bu davayı güçlendireceklerini söyledi.

"AK Parti'den sonra Allah muhafaza dünyanın açgözlü emperyalist ülkelerinin Suriye'deki, Irak'taki, Filistin'deki yaptıklarına maruz kalmamamız için çok çok dua edip, çok çalışmamız lazım." diyen Demiröz, şöyle konuştu:

"Aklımızı başımıza toplamımız lazım. Ülkenin birlik ve beraberliği için elimizden gelen çabayı sarf etmemiz lazım. Yoksa bu dava, sadece koltuk davası değil. İnanın hesap içinde olmamız lazım. Listelerdeki isimler hepsi fani. 3 sene, 4 senedir aynı listeler okunuyor. Gelen geçiyor, yeri doldurulmayacak insan diye bir şey yok. Biz de geldik, gideceğiz. Fani insanlarız. Dünya kimseye kalmıyor. Onun için dava bilinciyle, dava şuuruyla çalışmak gerekiyor. Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ı Allah başımızdan eksik etmesin. AK Parti hareketiyle 16'ncı yılını doldurdu. Allah uzun ömürler versin ama 2019'dan sonra ne olsa bile süresi 10 yıldan fazla yok. O da gelip, o da geçecek."

Zor günler yaşadıklarını, birçok vesayet odaklarıyla mücadele ettiklerini anlatan Vedat Demiröz, "Türkiye'deki hainler önümüzü kesmek için yurt dışındakilere şikayet ediyorlar. Bir karar alıyoruz muhalefet partisinin başı işini gücünü bırakıyor önce Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. Kanun yasalaşır yasalaşmaz soluk aldıkları ilk yer Anayasa Mahkemesi'nin kapısıdır. Ya onu sen seçiyorsun bir de gidip ondan ümit bekliyorsun. Her kanunu götürüyorlardı, kimisini iptal ettiriyorlardı. O dönemlerde geçti. Artık Anayasa Mahkemesi'nde gerçekten milletin sesine kulak veren, yargı mercileri oluştu. Şimdi o ümit kesildi, her çıkanı bu defa Avrupa'ya, Amerika'ya şikayet ediyor." diye konuştu.

Demiröz, kendi ülkesini şikayet eden bir muhalefet partisi ve liderinin bulunduğunu belirterek, "Almanya'da tartışıyorlar görüyorsunuz. Ülkelerini şikayet etmiyorlar. Kendi politikalarını eleştirebilirler o ayrı mesele. Her şeyi gidip de başka yerlerden medet umarsan, sana kim bağımsız bir başkan diyecek. Sen yarın iktidara gelirsen, Cumhurbaşkanı olursan maazallah o zaman ne yapacaksın. Götürüp anahtarı birilerine teslim edeceksin. Gelin yönetin diyeceksin." şeklinde konuştu.

Vedat Demiröz, terörle mücadele kullanılan Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile ilgili olarak da "Son zamanlarda bakıyorsunuz yaptıkları hareketler bütün insanların ailesine, başka şeylerine, güvenliğimize laf söylüyorlar. Biz topumuzu, tankımızı kendimiz yapalım, namerde muhtaç olmayalım diye çalışıyoruz. Ondan sonra siz onla bunu vuruyorsunuz, şunu vuruyorsunuz. Yani terörün ağzıyla aynı seviyeye gelmiş konuşuyorlar. Onun için mücadele etmek kolay değil." ifadelerini kullandı.

- "Erdoğan mazlumların sesi oldu"

"Tüm bu zor şartlarda dünya lideri, mazlum ülkelerin gerçekten sesi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gece gündüz çalışıyor." diyen Demiröz, şunları söyledi:

"Türkiye üzerinde oyunlar var. Ekonomik olarak Türkiye'yi sıkıştırmaya çalışan ülkeler var. Gizli ambargolar var. Aramızda Gümrük Birliği anlaşması olmasına rağmen yedek parça ve ara maddeleri vermeyen ülkeler var. Kendi seçimleri için Türkiye'yi alet etmek isteyenler var. Kullanmak isteyenler var. Ama hepsi er geç gelecek, bu ülkeye muhtaç olacaktır. Bizim hiçbir ülkenin bir karış toprağında gözümüz yok. Hiçbir zaman ne Suriye'nin, ne Irak'ın toprak bütünlüğüne göz dikmedik. Ama hiçbir zaman da yanıbaşımızda bir terör örgütünün kuracağı devletini de kabul etmedik, etmeyiz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, kongrede yeniden ilçe başkanlığına seçilen Oğuz Atılgan'ı tebrik ederek, başarılar diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.