Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:
"Sorunları çocuklara, torunlara bırakan bir anlayış ortaya koymadık. Sorun varsa milletin bize verdiği yetki ölçüsünde çözmek durumundaydık"

DİYARBAKIR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker, "Sorunları çocuklara, torunlara bırakan bir anlayış ortaya koymadık. Sorun varsa milletin bize verdiği yetki ölçüsünde çözmek durumundaydık." dedi.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Eker, burada yaptığı konuşmada, devlet yönetiminde çift başlılığı ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Mevcut anayasanın darbe anayasası olduğunu belirten Eker, "Eğer bir yöneticiye çok yetki veriyorsak onun mesuliyetinin de olması lazım. Mevcut anayasada cumhurbaşkanının çok yetkisi var, sorumluluğu yok ve cumhurbaşkanı anayasadan kaynaklanan yetkilerini kullanmak istiyor. Bu devlette çift başlılık ve sıkıntı meydana getiriyor." diye konuştu.

Milletin egemenliğinde, milletin ortağının olamayacağını ifade eden Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Millet kayıtsız ve şartsız egemendir. Halkın gelişmesine, milletin büyümesine, refah artışına sürekli engel olmaya çalışan, çarkını ve yürüyüşünü yavaşlatan bürokrasiyle mücadeledir. Bu anayasayla ekonomik hamle yapmamız mümkün değil. Ekonomik hamleyi düzenlemek ve büyük bir sıçrama yapmak için büyük bir düzenleme lazım. Bürokrasi önündeki engelleri kaldırmak ve çift başlıklı sisteme son vermek."

Daha sonra merkez Yenişehir ilçesinde Anadolu Evet Platformu'nun 16 Nisan anayasa referandumu tanıtım bürosunun açılışına katılan Eker, Türkiye'nin tam bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu anlattı.

AK Parti'nin sorunları yarınlara bırakan bir parti olmadığını vurgulayan Eker, "Sorunları çocuklara, torunlara bırakan bir anlayış ortaya koymadık. Sorun varsa milletin bize verdiği yetki ölçüsünde çözmek durumundaydık." dedi.

Eker, Anadolu Evet Platformu kurucularına teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.