Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:
"(Irak-İran sınırındaki deprem) Dünyanın neresinde bu tür afetler olursa oralara bütün gücümüzle, her şeyin dışında gider, bütün imkanlarımızla onlara yardımcı oluruz"

ŞANLIURFA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Irak'taki depreme ilişkin, "Dünyanın neresinde bu tür afetler olursa oralara bütün gücümüzle, her şeyin dışında gider, bütün imkanlarımızla onlara yardımcı oluruz." dedi.

Eker, partisinin Şanlıurfa il başkanlığını ziyaretinde Irak-İran sınırında meydana gelen depremin Türkiye'deki bazı ilerde de hissedildiğini anımsattı.

İki ülkeye de geçmiş olsun temennisinde bulunan Eker, "İran'da yüzlerce, 300'ü aşkın insanın hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralandığı yönünde bilgiler geldi. Keza Irak Süleymaniye'de de sayıca 6-7 ölü olduğunu, bazı yaralılar olduğu bilgisi geldi. Biz ölenlere rahmet diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz." diye konuştu.

Depremden hemen sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yardım için harekete geçtiğini anlatan Eker, Türk Kızılayı, AFAD, Genelkurmay Başkanlığı ve yardım kuruluşlarının deprem bölgesine yardım ulaştırmak amacıyla seferber olduğunu bildirdi.

Doğal afetlerin son derece üzücü sonuçları olduğunu vurgulayan Eker, şöyle konuştu:

"Dünyanın neresinde bu tür afetler olursa oralara bütün gücümüzle, her şeyin dışında gider, bütün imkanlarımızla onlara yardımcı oluruz. Dileriz bir daha bu tür felaketler olmaz. Cenabı Allah bizi, komşularımızı ve tüm insanlığı bu tür doğal afetlerin, felaketlerin zararından korusun. Irak Bölgesel Yönetimi ve İran'daki kardeşlerimize, komşularımıza hepsine tekrar geçmiş olsun dileklerimizi ifade etmek istiyorum."

Eker'in ziyareti daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.