Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:
"Vekil başına düşen seçmen sayısı en fazla Türkiye'de. 50 vekilin maaşı nasıl ödenecekmiş? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin Meclisi'ndeki 50 vekilin maaşı CHP'nin meclis üyesinin 2 milyonluk haberleşme gideriyle ödenir merak etmeyin siz. Bir kere bunu ele

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, milletvekili başına düşen seçmen sayısının en fazla Türkiye'de olduğunu belirterek, "50 vekilin maaşı nasıl ödenecekmiş, koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin Meclisi'ndeki 50 vekilin maaşı CHP'nin meclis üyesinin 2 milyonluk haberleşme gideriyle ödenir merak etmeyin siz. Bir kere bunu eleştiren kişinin kendisinin vekilinin 2 milyonluk haberleşme masrafı yapmış olmasından mahcubiyet duyması lazım. Artık vekil giderini ağzına almaması lazım. Bunu başkaları söylesin ama siz söyleyemezsiniz." dedi.

Hotar, Güzelbahçe'deki bir kafeteryada AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanlığı üyeleri ve kadınlar ile bir araya geldi, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Türkiye'nin güçlü bir hükumet sistemine kavuşması için çalıştıklarını belirten Hotar, "İdare sistemini kişilere bağlı olmaktan çıkaralım kim başarılıysa onların olabileceği bir yapıya kavuşturalım." ifadesini kullandı.

Dağdaki teröristin "Hayır" videosu çekerek, paylaştığını aktaran Hotar, "AB ülkeleri de Türkiye daha iyi bir noktaya gelsin mi ister, IMF kapısında borç para almak isteyen Türkiye mi ister? 'Hayır' verin diye bir kampanya içinde olurlarsa bu Türkiye'nin iyiliği için değildir, bunları hatırlatmak zorundayım." diye konuştu.

"Hayır" kampanyası yürütenlerin yalan yanlış tartışmalar ürettiğini kaydeden Hotar, şöyle konuştu:

"Bir 18 yaştır gidiyor. '18 yaşında bir gencimiz seçebiliyor ise seçilebilir' dedik. Zaten bu gencimiz seçiyor, seçilebiliyorsa biz onunla gurur duyarız. Seçme hakkını kullanan gençlerimiz bunlar, her anne babanın bu hak verildiği için mutlu olması lazım. Bunun nesine muhalefet olduğunu da çok anlayabilmiş değiliz. Muhalefet etmek adına artık neyin kullanacağını şaşırmış durumdalar. 19 yaşın ne kadar seçilme ihtimali varsa 59'un da o kadar var."

- Milletvekili sayısı tartışması

16 Nisan öncesi bir başka tartışma konusunun da milletvekili sayısı olduğuna işaret eden Hotar, Türkiye nüfusunun 55 milyon iken milletvekili sayısının 550 olarak belirlendiğini, şimdi ise nüfusun 80 milyon olduğunu anımsattı.

Hotar, temsilde adaleti sağlamak amacıyla '50 milletvekili fazla olsun' dediklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Vekil başına düşen seçmen sayısı en fazla Türkiye'de. 50 vekilin maaşı nasıl ödenecekmiş, koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin Meclisi'ndeki 50 vekilin maaşı CHP'nin meclis üyesinin 2 milyonluk haberleşme gideriyle ödenir merak etmeyin siz. Bir kere bunu eleştiren kişinin kendisinin vekilinin 2 milyonluk haberleşme masrafı yapmış olmasından mahcubiyet duyması lazım. Artık vekil giderini ağzına almaması lazım. Bunu başkaları söylesin ama siz söyleyemezsiniz."

Yalan yanlış tartışmaların Türkiye'nin önünde yeni kulvar atacak sistemi riske soktuğunu vurgulayan Hotar, halkın altın tartar gibi hassas bir seçim yapacağına ve 'evet' oylarının çok yüksek çıkacağına inandığını ifade etti.

Haksızlıklara cevap vermek zorunda kaldıklarını anlatan Hotar, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın daha iyi bir ülkede yaşamasını sağlayacak sistemi riske atmaya kimsenin hakkı yok. Beğenmez, içine sinmez, canı istemez 'hayır' verebilir. Hepsi kabulümüz ama ülkenin gelişmesini istemediğinden emin olduğumuz terörist gruplar, AB, FETÖ'nün 'hayır' dediği ortamda hayır denmesi için uğraşılmasını ben bu aziz milletin bir ferdi olarak içime sindiremiyorum."

"Tek adam" iddialarına da değinen Hotar, "Bir 'tek adam' tartışması gidiyor. Ana muhalefetin genel başkanı 7 kere seçim kaybetti ve hala koltuğunda oturuyor 'tek adam' diyorsa aynaya bakması lazım. 7 kere seçim kaybedip hala koltuğunda oturan bir kişinin 'tek adam' deme hakkı yoktur bunu hakkı olanlar söylesin." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Hotar, katılanların sorularını yanıtladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.