AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:
"Türkiye'deki ilk sanat tarihi doktora tezinin sahibi olan bilge mimar Turgut Cansever, kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlamıştır"

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Türkiye'deki ilk sanat tarihi doktora tezinin sahibi olan bilge mimar Turgut Cansever, kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlamıştır" ifadesini kullandı.
Karaaslan, Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü üç kez kazanman mimar Turgut Cansever'in ölümün 7'nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Karaaslan, Cansever'in, bir çok sosyal projeye öncülük eden bilge bir mimar olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:
"Metropol planlama, yeni yerleşimler, kent merkezleri ve koruma danışmanlığı yaparak bu alanlarda önemli projeler geliştirip hayata geçirmiştir. Türk mimarisinde yeni ufuklar açan ve eserleri yayınlanan Turgut Cansever, genç meslektaşlarına örnek olan büyük bir kişiliktir. Sayısız başarıya imza atan ve 2008 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri kapsamında mimari dalında büyük ödüle, 2007 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne ve 2005'te Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce mimarlık dalında Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülmüştür."
Cansever'in hayatı boyunca yaptığı özenli ve incelikli işlerle kendisinden bahsettirdiğine dikkati çeken Karaaslan, şunları kaydetti:
"Yaptığı işin yanı sıra çok önemli düşünceleriyle gelecek nesle ışık tutan, İslam inceliğini ve hassasiyetini şehircilik ve mimari anlayışına yansıtan Ağa Han ödülünü üç defa almış Turgut Cansever'i vefatının 7'nci yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Bizlere bıraktığı eserler ve anlayışlara sımsıkı sarılarak kadim kültürümüzün yaşatılması için gösterdiği gayretleri unutmayacağımızı belirtiyorum. Kendisine sonsuz minnetlerimizi sunuyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.