AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:
"Suriye'de 4 milyon kişiden fazla insan ülkesini terk etti. Şu an Türkiye'de misafir ettiğimiz Suriyeli sayısı 3 milyonu buldu. Bu dünya için çok önemli"

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Suriye'de 4 milyon kişiden fazla insan ülkesini terk etti. Şu an Türkiye'de misafir ettiğimiz Suriyeli sayısı 3 milyonu buldu. Bu dünya için çok önemli." dedi.

Karaaslan, Samsun'un merkez Atakum ilçesindeki bir kafede düzenlenen Samsun Mübadele Balkan Türk Kültürü Araştırmaları Derneğinin geleneksel kahvaltısına katıldı.

Burada konuşan Karaaslan, kendisinin de bir mübadil torunu olduğunu belirterek, böyle bir dost meclisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kültürleri bozulmadan yaşatmanın önemine vurgu yapan Karaaslan, "Ortak hafıza, ortak dil olduğu sürece ve yaşadığı sürece herhalde Türkiye'nin önünde hiçbir engel duramaz diye düşünüyorum. Çünkü bizi birbirimize bağlayan en önemli harcımız budur. Her nereden gelirsek gelelim nasıl bir aile yapısına sahip olursak olalım, çoğu zaman siyasi görüşlerimiz, yaşam tarzımız, hayata bakışımız birbirinden farklı olsa da bizi işte böyle dost meclislerinde aynı masanın etrafında buluşturabilen güç böyle ortak manevi birlikteliklerimizden geliyor. Umarım bunlar hep daim olur, olacaktır." ifadesini kullandı.

Karaaslan, bu yıl mübadelenin 93. yılının yaşandığına işaret ederek şöyle konuştu:

"93 yıl önce elbette çok büyük acılar da yaşandı. Şehitler verdik. Bunları hepimiz biliyoruz. Peki 93. yıl sonra dünyada ne değişti diye bakıyoruz, maalesef çok da bir şey değişmedi. Hala bu coğrafyada çok büyük acılar yaşanmakta. Hala insanlar oldukları yerlerden göç etmekte. Ama bu sefer çok daha büyük acılar onları gittikleri yerlerde de beklemekte. Biliyorsunuz Suriye'de 4 milyon kişiden fazla insan ülkesini terk etti. Şu an Türkiye'de misafir ettiğimiz Suriyeli sayısı 3 milyonu buldu. Bu dünya için çok önemli. Bu acılar şekil değiştirerek yüzyıllar boyu devam etmekte. Ama bugün, buradaki bizler, mübadeleyi yaşamış dedelerimizin atalarımızın torunları olarak herhalde aynı zamanda omuzlarımızda çok da büyük bir sorumluluk hissediyoruz."

Ülkenin geleceği ve yaşanan bu zor süreçte birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Karaaslan, "Bu sabah kahvaltısındaki birlik beraberlik, hep birlikte olmanın vermiş olduğu o güç ve manevi huzuru hayatın her alanına yansıtarak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Karaaslan, program sonunda davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.