Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:
"(Halk oylaması) Karar vericiler hata yapar. Yöneticiler hata yapabilir ama halk bir arada olup, o sandığın başına gittiğinde hiçbir zaman hata yapmaz. O yüzden diyoruz ki sistemin merkezine halkı koyalım"- "(Hollanda'nın skandal tavrı) Hiç kimse kusura b

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, halk oylamasına ilişkin, "Karar vericiler hata yapar. Yöneticiler hata yapabilir ama halk bir arada olup, o sandığın başına gittiğinde hiçbir zaman hata yapmaz. O yüzden diyoruz ki sistemin merkezine halkı koyalım." dedi.

Karaaslan, İlkadım Belediyesi'nce Gazi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda kadınlarla bir araya geldi.

Milletin halk oylamasındaki maddeleri anlamadığını iddia edenler bulunduğunu belirten Karaaslan, "15 Temmuz'da Sayın Cumhurbaşkanımız küçücük bir telefondan halkına seslendi. 'Ey halkım sizi havaalanlarına, meydanlara davet ediyorum' dedi. İşte o millet 30 saniyede meseleyi anladı ve canından vazgeçti, şimdi 18 maddeyi mi anlamadı? Kimse bu milletin zekasını hafife almasın." ifadesini kullandı.

Bazılarının "Önemli meseleleri halka sormayın, çünkü halk hata yapar" dediğini aktaran Karaaslan, bu ön kabule sahip insanların vesayetçi zihniyette olduklarını, kendilerinin de ilk günden beri bu zihniyet ile mücadele ettiklerini bildirdi.

Kendilerinin ise "Her şeyi halka sorun, halk hata yapmaz. Siyasetçiler hata yapar." dediklerine işaret eden Karaaslan, şöyle devam etti:

"Yaptı mı? Evet. Bugüne kadar Türk siyaset tarihi hatalarla dolu. Karar vericiler hata yapar. Yöneticiler hata yapabilir ama halk bir arada olup o sandığın başına gittiğinde hiçbir zaman hata yapmaz. O yüzden diyoruz ki sistemin merkezine halkı koyalım. Anayasa değişikliğinde Mecliste yaşananları hepiniz gördünüz. Kendisini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen kadın milletvekilini gördünüz. Bizim Trabzon Milletvekilimiz ayağından ısırıldı, onu da gördünüz. Sandalyeler havada uçuşurken onu da gördünüz. Sebep neydi biliyor musunuz? Halka sormayın. Çünkü halka sorarsanız halk gönlünden geçtiği gibi, inandığı gibi, öngörüsü ile karar verecek. Bundan çekindiler, korktular."

- "Ayağımızda halen prangalar var. Onları çözebilmiş değiliz"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi modelini "prangalardan kurtulmak" olarak niteleyen Karaaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugüne kadar bizim ayağımızda ve elimizde prangalar vardı. Ne yapsak hareket edemiyorduk. Çok çırpındığımız zaman da yere düşüyorduk ve kalkmaya çalışıyorduk. Hamdolsun, 15 yıl içinde elimizdeki prangaları çözdük. Artık gidip Avrupa'ya da laf söylüyoruz, gidip Amerika'ya da laf söylüyoruz. Gidip Doğu'da ve Güneydoğu'da yaşananları çözüyoruz. Ülkemizin doğusundaki acılara da biz çare oluyoruz ama ayağımızda halen prangalar var. Onları çözebilmiş değiliz ve onları çözemediğimiz sürece de hareket edemiyoruz. Onlardan kurtulduğumuz zaman yürümeye, hatta koşmaya başlayacağız. Hep beraber Türkiye'yi coşturacağız, hep beraber Türkiye'yi daha yükseklere taşıyacağız."

- "Avrupa şimdi geçip önümüze insan hakları mı öğretecek"

Karaaslan, Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Türk vatandaşlarına yönelik skandal tavrına da değinerek, bugüne kadar Türkiye'ye insan hakları, demokrasi, özgürlük, "Sen anlamazsın, sen bu kriterlere uymadın, işte sana yeni kriterler" diyenlerin bir kadın bakanı 6 saat arabanın içine hapsettiğini kaydetti.

Demokratik haklarıyla ellerinde Türk bayrakları olan ve hiçbir şey yapmayanların üzerine köpeklerini sürdüklerini anımsatan Karaaslan, kimsenin Türkiye'ye insan haklarından bahsetmeye hakkı bulunmadığını ifade etti.

Karaaslan, "Hiç kimse kusura bakmasın. Bir daha bize insan hakları, demokrasi dersi veremezler bu saatten sonra. Bu ülkede başı örtülü kadınlarımız üniversite kapılarından alınmazken, Meclise alınmazken, biz bu alanda bütün düzenlemeleri yaptık. Bugün hamdolsun, başı örtülüsü, başı açığı hiçbir şekilde ayrım yapmadan, inancı, hayata bakışı ne olursa olsun bütün kadınlar özgürse kimse bize bir daha kadın haklarından bahsetmesin. Eğer bu konuda verilecek bir ders varsa onu da biz veririz. İnsan hakları konusunda da veririz. 3,5 milyon mülteciyi ülkemizde barındıran, onlara hem gönlümüzü ve hem sınırlarımızı açmış biz bir tarafta, diğer tarafta 5 mülteci ülkesine girmesin diye onların ölümüne göz yuman Avrupa. Avrupa şimdi geçip önümüze insan hakları mı öğretecek? Hadi canım oradan. Kim inanır bu saatten sonra." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.