AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
"(TBMM Çevre Komisyonu'ndaki sözleri) Söz konusu haberlerde yer alan iddialardaki gibi bir demecim yoktur. Objektif gazeteciliğin gereğini yerine getirmek isteyenler, Meclis tutanaklarından asıl ifadelerimi kolaylıkla bulabilirler"- "Vicdan yoksunu bu oda

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, TBMM Çevre Komisyonu'nda Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde sarf ettiği iddia edilen sözlere ilişkin, "Söz konusu haberlerde yer alan iddialardaki gibi bir demecim yoktur. Objektif gazeteciliğin gereğini yerine getirmek isteyenler, Meclis tutanaklarından asıl ifadelerimi kolaylıkla bulabilirler." değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada, kullanmadığı ifadeler üzerinden bir algı operasyonuyla karşı karşıya bulunduğunu belirterek, "Malum odaklar, hayvanlara tecavüz edenlere 6 aylık hapis cezasını çok bulduğumu iddia ederek, asparagas içerikleri haberleştirdiler." ifadelerini kullandı.

Söz konusu ifadelerin, medyada çarpıtılarak yer bulduğunu kaydeden Özdağ, "İddia edildiği gibi bir demecinin olmadığını" bildirdi.

- "Kesinlikle 'tecavüz edenler hayvan sahiplensin' şeklinde bir düşüncem olmadı"

TBMM Çevre Komisyonu'nun 19 Haziran 2014'te, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde, hayvan haklarına aykırı davrananlara verilen hapis cezasının yanı sıra hayvan sahiplenmekten de men cezası önerisi getirildiğini anımsatan Özdağ, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Ben de bunun üzerinde söz alarak, özellikle köylerde çiftçilikle uğraşan vatandaşların hayvanlara ihtiyacı olduğu düşüncesiyle, şiddet ve benzeri sebeplerden dolayı cezalandırılmalarını desteklediğimi ancak hayvan sahiplenme hakkının ellerinden alınmaması gerektiğini ifade ettim. Önerge komisyonda görüşüldüğü esnada, hayvan sahiplenmekten men edilmemesi konusundaki tavrımı köylerde yaşayan vatandaşlarımızı düşünerek dile getirdim. Kesinlikle 'tecavüz edenler hayvan sahiplensin' şeklinde bir düşünce içerisinde bulunmadım, böyle bir ifade kullanmadım. Kullanmayacağımı da muhalefet temsilcileri dahil komisyonda birlikte çalıştığımız herkes bilir. Komisyon tutanaklarına geçen ve şahsımın kullandığı ifade, 'Bu hakikaten bir devrim, bir reform fakat bir yandan altı ayla dört yıl arasında cezaya çarptırılan insanlara yeniden bir şans vermeden hayvanlardan, hayvan sahiplenmekten men etmeyi de ben doğru bulmuyorum, çünkü insanlara şans vermek gerekir.' şeklindedir."

- "Şahsım üzerinden partimi karalama gayreti"

Özdağ, Çevre Alt Komisyonu Başkanı olarak hayvan haklarının korunmasına dönük yasal çalışmalardaki emeğine dikkat çekerek, Türkiye tarihinin en kapsamlı ve en koruyucu hayvan hakları yasa tasarısının Çevre Komisyonu'nda onaylanmasına, hayvana yapılan işkencenin Kabahatler Kanunu'ndan çıkarılıp, ceza kapsamına alınmasına vesile olduğunu anımsattı.

Hayvan sorunlarının çözümüne yönelik yüzlerce insanı dinleyerek, onlarca toplantı gerçekleştirdiğini vurgulayan Özdağ, şunları kaydetti:

"Bu işle yakından ilgilenmiş biri olarak şahsıma yöneltilen haksız ithamlar abesle iştigaldir. Gazetecilik mesleğinin hakkını vermek yerine siyasi amaçlar uğruna yazıp çizenler, objektiflikten uzak kalarak mesleğin yüz karası haline gelmişlerdir. Objektif gazeteciliğin gereğini yerine getirmek isteyen ve olayın aslını öğrenmek isteyenler, Komisyon tutanaklarından asıl ifadelerimi kolaylıkla bulabilirler. Vicdan yoksunu bu odakların iki yıl önceki bir toplantıda kullandığım ifadeleri çarpıtarak, aslından uzaklaştırıp prim yapma gayreti sonuçsuz kalacaktır. Şahsım üzerinden partimi karalama gayretinin, muhalefetin kırdığı potları örtme çırpınışları olduğu açıktır. Partim ve şahsımın bu tarz konularla yıllarca yıpratılma gayreti sonuç vermemiştir, yine vermeyecektir."

Özdağ, şu görüşlerini paylaştı:

"Ayrıca kirli odakların bu saldırısının, geçtiğimiz günlerde Manisa'da verdiğim, 'Vatan ve millet düşmanı PKK, Ermeniciler ve illegal sol örgütler ile FETÖ el ele verip, millet iradesine karşı ortak hareket ediyorlar.' demecimin ardından meydana gelmesini de çok manidar buluyorum. Asparagas ustalarının amaçlarına ulaşamayacağını belirterek, terörle mücadeledeki tavrımdan da asla ödün vermeyeceğimi, üstüne basa basa ifade etmek istiyorum. Milletimizin gerçekleri gördüğünü ve yalanlara itibar etmediğinden şüphe duymadığımı kaydederek, yapılan bu saldırıya karşı başta ilgili haber siteleri olmak üzere şahsımı karalayan yorumda bulunanlar hakkında da yargı yoluna başvuracağımı ayrıca belirtmek istiyorum."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.