AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
"Osman Baydemir, sana ve senin zihniyetini taşıyan tüm hayalperestlere söylüyorum, Türkiye'yi bölemeyeceksiniz. Türkiye’de yaşamak isteyen herkes birinci sınıf vatandaş olarak yaşamını sürdürmeye devam edecektir, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşamak

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Osman Baydemir, sana ve senin zihniyetini taşıyan tüm hayalperestlere söylüyorum, Türkiye'yi bölemeyeceksiniz. Türkiye’de yaşamak isteyen herkes birinci sınıf vatandaş olarak yaşamını sürdürmeye devam edecektir, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşamak istemeyenler ise derhal kendilerine başka ülke baksınlar." ifadelerini kullandı.

Özdağ, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin gelinen noktada demokratikleşme adına büyük bir mesafe katettiğini bildirdi.

Demokrasiye sırtını dayayarak her şeyi konuşabilmenin, başka bir devlet kurmak için çabalamak anlamına gelmediğini belirten Özdağ, "Ülkeyi bölme gayretlerini insan hakları ve demokrasi şapkasının arkasına saklayanlara bu millet taviz vermedi asla vermeyecektir. Kürtler, Türkler ezelden beri bu vatanda kardeş olarak yaşamışlar, birbirlerinden kız alıp vermişlerdir. Hiçbir Kürt vatandaşımız ayrıcalığa tabi tutulmamıştır. Fırat’ın öbür tarafında Kürdistan kurmak bu tarafta ortak bir yaşam iradesi sergilemek, bölünmenin başka bir şeklidir." değerlendirmesinde bulundu.

Özerkliğin de öz yönetimin de hayal olduğunu, özerklik taleplerinin karşılığını bulamayacağını vurgulayan Özdağ, Türkiye’de Kürtlerin bölünmek, PKK'nın güdümüne girmek istemediğini, bölge insanının kucaklanmasını, sahiplenilmesini, bireysel alanda demokratikleşmenin devam etmesini istediğini bildirdi.

"PKK, Marksist, Leninist, Stalinist metodlarla Güneydoğu’da yaşayan her etnik yapıya zarar vermiştir, toplumu savunmasız, hareketsiz bırakmak için her yola başvurmuştur" ifadesini kullanan Özdağ, şunları kaydetti:

"Osman Baydemir bunu bilmesine rağmen bu lafları edebiliyorsa bu onların zihniyetlerinin en açık göstergesidir. Osman Baydemir, sana ve senin zihniyetini taşıyan tüm hayalperestlere söylüyorum, Türkiye'yi bölemeyeceksiniz. Türkiye’de yaşamak isteyen herkes birinci sınıf vatandaş olarak yaşamını sürdürmeye devam edecektir, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşamak istemeyenler ise derhal kendilerine başka ülke baksınlar ve şu gerçeği de akıllarından çıkarma gafletine asla kapılmasınlar, 780 bin kilometre vatan toprağından 1 santim dahi onların bölücülük emellerine yar edilmeyecek ve toprak bütünlüğümüze zarar verilmesine müsamaha gösterilmeyecek. Kendini dokunulmaz sanarak her türlü suçu işleyenlere karşı hukuku işletmek, cezalarını ödetmek şarttır. Çünkü HDP’li vekiller hukuk denetiminin dışında kaldıkça daha da küstahlaşarak işi ayrı bir devlet ayrı bir toprak noktasına kadar getirdiler. Merak etmesinler o dokunulmazlık zırhının arkasından çıkmalarına az kaldı."

Türkiye'de Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Alevi ve Sünnilerin hep beraber yaşayacağını belirten Özdağ, "Bu topraklarda başka bayrak dalgalandırmayacağız. Hiçbir terör örgütüne toprak ve egemenliğin paylaşılması anlamında taviz vermeyeceğiz. Zamanı gelince Türkiye'nin Irak veya Suriye olmadığını, bu ülkenin Kürtlerinin de asla Marksist bir hareketin hegemonyasına girmeyeceğini görecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.