AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ:
"Elinizdeki üzümleri yok pahasına satmayın. İşletmeciler, 'Avrupa Birliği bunları almayacak. Elinizde kalacak. Şimdi 2 liradan, 2 buçuk liradan verin' diyorlarmış. Yok böyle bir şey"

MANİSA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, üzüm üreticilerine, "Elinizdeki üzümleri yok pahasına satmayın. İşletmeciler, 'Avrupa Birliği bunları almayacak. Elinizde kalacak. Şimdi 2 liradan, 2 buçuk liradan verin' diyorlarmış. Yok böyle bir şey" dedi.

Özdağ, Ahmetli Belediyesince Kurtuluş Mahallesi'ne yapılan sosyal tesislerin açılışına katıldı.

AK Parti iktidarı döneminde Manisa'ya önemli hizmetlerin yapıldığını belirten Özdağ, kentin milletvekili sayısının 9 olduğunu anımsatarak, önümüzdeki seçimlerde nüfusun da artmasıyla milletvekili sayısının 10'a çıkacağını dile getirdi.

AK Parti'nin 10 milletvekilinden 7'sini kazanacağını dile getiren Özdağ, "17 ilçe belediyesi, Büyükşehir belediyesi ve 7 milletvekili ile beraber Manisa'da işsizliği yüzde 3'e indiririz. Manisa'yı İsviçre yaparız. Bunların hepsini yapacağız, bundan emin olun, bizler sizin için varız. Hatırlayın, geçen sene okullara üzüm dediniz. 'Evet' dedik ve yaptık. Bu sene de 'Okullara üzüm' dediniz. Okullar bu sene 10 bin tona yakın üzüm alacaklar. Bu şekilde en azından üzümde sübvanseyi birazcık da olsa dengede sağlayacağız. Yani arz talep dengesi." diye konuştu.

Avrupa Birliğinin (AB) çekirdeksiz kuru üzümde "klor pirifoz-etil" etkin maddesinin kalıntı limitini 0,5 ppm'den 0,01 ppm'e düşürmesi konusuna da değinen Özdağ, "Avrupa diyor ki 'Üzümde kalıntı kullanıyorsunuz, yasaklıyoruz.' Ama Portekiz'e, İspanya'ya yasaklamıyorlar, Türkiye'ye yasaklıyorlar. O zaman biz de o ilacın kullanılmamasını söyledik üreticilerimize. Hatırlarsanız bu konuda hepinize tek tek mesaj attık. Ve o ilacı yasakladık biz. AB, şimdi de ağustos ayının 10'una kadar eski üzümleri alacaklarını söylüyorlar. Sonra tekrardan eski üzümleri almayacaklarını söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Üreticilere ellerindeki üzümleri satmaları konusunda acele etmemeleri uyarısında bulunan Özdağ, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımızla beraber bu konu için çalışıyoruz. Hatta Brüksel'de geçen hafta bir toplantı yapıldı. Elinizdeki üzümü ucuza satmayın, bekleyin. Bu çalışmanın sonucunu bekleyin. Avrupa Birliği mecbur kalacak çünkü daha önce de aynı üzümü yiyorlardı. Bazı yerlerde bu yıl don oldu, yağış oldu. O yüzden bu sene rekolte de bir denge olacağı görünüyor. Elinizdeki üzümleri yok pahasına satmayın. İşletmeciler 'Avrupa Birliği bunları almayacak. Elinizde kalacak. Şimdi 2 liradan, 2 buçuk liradan verin' diyorlarmış. Yok böyle bir şey. Üzümün şuan ki kilosu 3,25'tir. Bunun da altında kesinlikle satmayın."

Özdağ, konuşmaların ardından tesislerin açılışını yaparak sponsor olan işletmecilere plaket verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.