AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin:
"(Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışma) Türkiye olarak Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgal edildiğini biliyoruz ve Azerbaycan'ın yanındayız. Ama bir savaş da temenni etmeyiz Türkiye olarak"- "(KKTC'de koalisyon ortağı UBP'nin hü

KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 12 Azerbaycan askerinin şehit olduğu Dağlık Karabağ'daki çatışmalara ilişkin, "Türkiye olarak Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgal edildiğini biliyoruz ve Azerbaycan'ın yanındayız. Ama bir savaş da temenni etmeyiz Türkiye olarak" dedi.

Şahin, çeşitli temaslar için geldiği Karabük'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmaların sorulması üzerine Şahin, Türkiye olarak Azerbaycan'ın yanında olduklarını, Dağlık Karabağ konusunun uzun yıllardır o bölgede kangren haline geldiğini söyledi.

"O topraklar Azerbaycan topraklarıydı ve Ermeniler tarafından işgal edildi" diyen Şahin, şöyle devam etti:

"Burada bir barışın temin edilmesiyle ilgili üçlü bir inisiyatif var uluslararası. Bu inisiyatifin devreye girerek işgal edilmiş olan toprakların Azerbaycan'a verilmesi sonucunu doğuracak olan bir barış planını hazırlayarak bunu taraflara kabul ettirmeleri orada meydana gelen bu sıcak çatışmaları engeller. Memnuniyetle öğrendim ki Azerbaycan tarafı ateşkes ilan etmiş ama Ermenistan tarafı savaşa devam ediyor."

- "Bir çözüm bulunmasını arzu ederiz"

Dünyanın hiçbir bölgesinde sorunların silah yoluyla çözülmesi taraftarı olmadıklarını aktaran Şahin, "Burada da konuya silah kullanılmadan insanlar ölmeden bir çözüm bulunmasını arzu ederiz. Ancak biz Türkiye olarak Azerbaycan topraklarının Ermenistan tarafından işgal edildiğini biliyoruz ve Azerbaycan'ın yanındayız. Ama bir savaşta temenni etmeyiz Türkiye olarak." ifadelerini kullandı.

- "İyi niyet hakim olarak çözülür"

KKTC'de koalisyon ortağı UBP'nin hükümetten çekilmesinin sorulmasına da Şahin, "Hükümet sorunu çıkmış olmasından üzüntü duyduk. Siyasi partiler yeniden bir durum değerlendirmesi yapacaklardır. KKTC'nin hükümetsiz kalmaması, yeni bir hükümetin kurulması ve güvenoyu alarak Kıbrıs halkına hizmet etmesini arzu ederiz. Bizim Türkiye olarak kendilerine tavsiyemiz, soğukkanlılıkla hareket ederek KKTC'nin menfaatini, parti menfaatinden daha üstün tutarak konuya yaklaşmalarını bekleriz ve tavsiye ederiz. Bu hükümet sorunu yakında iyi niyet hakim olarak çözülür." diye cevap verdi.

- "Farklı amaçlara ulaşmak için meydana getirilmiş bir yapıdır"

Karabük merkezli 4 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınanların olduğunu hatırlatan gazeteciye Şahin, Türkiye'nin şu anda sadece bölücü terör örgütü ile mücadele etmediğini, terör örgütleriyle mücadele ettiğini aktardı.

Mücadele edilen terör örgütlerini sayan Şahin, "O bakımdan böyle bir yapıya geçmişte çok iyi niyetle girmiş, içerisinde yer almış vatandaşlarımızın bütün bu gelişmeleri yakinen değerlendirmelerini istiyorum. Ben de geçmişte bu yapının sadece eğitim alanıyla ilgili faaliyetlerde bulunduğunu düşünerek kendilerine yakın durmuştuk. Ama sonradan anlaşıldı ki İslam dinini kullanarak farklı amaçlara ulaşmak için meydana getirilmiş bir yapıdır." sözlerine yer verdi.

İrgütün tamamen yurt dışından yönetildiğinin altını çizen Şahin, şunları kaydetti:

"Bu örgütün lideri ABD’dedir ve maalesef Türkiye'yi sevmeyen oradaki birtakım çevrelerle işbirliği halindedirler. Neocon dediğimiz ABD'deki güçlü bir lobiyle işbirliği yapmaktadırlar. Artık her şeyleri ortaya dökülmüştür. Bu yapının Türkiye'nin gelişmesine zarar vermemesiyle ilgili alınması gereken her türlü tedbir, emniyet ve yargı tarafından alınmıştır. Milli Güvenlik Kurulu, bu örgütü legal görünümlü illegal örgüt olarak tanımıştır ve tanımlamıştır. Her türlü Türkiye'ye zarar vermeye çalışan örgütle mücadele edildiği gibi bu örgütle de mücadeleye devam edilecektir. Türkiye'nin bekası için bu son derece önemlidir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.