AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayan:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayan:
"Son günlerde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, İslam Toplumu Milli Görüş ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği gibi Avrupa'da yaşayan topluma ve insanımıza önemli hizmetler veren kurumların terörden ve şiddet eylemlerinden zarar görmesi oldukça acıdır"-

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) gibi kurumların terörden ve şiddet eylemlerinden zarar görmesinin oldukça acı olduğunu belirterek, toplumun değer yargılarına karşı işlenen tüm bu şiddet ve nefret eylemlerini kınadığını bildirdi.

Sayan, yaptığı yazılı açıklamada, toplumda kaos ve umutsuzluk yaratmaya yönelik şiddet eylemlerinin hayatın doğal seyrine zarar verdiğini ifade etti.

Şiddet eylemlerinin toplumda derin bir infialin yaşanmasına, emniyetsizlik ve güvensizlik duygusunun yeniden canlanmasına yol açtığını vurgulayan Sayan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bilhassa son günlerde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) gibi Avrupa'da yaşayan topluma ve insanımıza önemli hizmetler veren kurumların terörden ve şiddet eylemlerinden zarar görmesi oldukça acıdır. Toplumun değer yargılarına karşı işlenen tüm bu şiddet ve nefret eylemlerini kınıyoruz.

Son olarak Almanya'da Dinslaken ve Grevenbroich UETD merkezlerine yönelik gerçekleşen ve hepimizi ciddi anlamda sarsan terör saldırılarını da şiddetle kınadığımızı ifade etmek isteriz. Küresel bir tehdit haline gelen terör bir kez daha insanlık dışı ve hain yüzünü göstermiştir. Terör örgütü mensuplarının yapmış olduğu bu saldırıların küresel bir tehdit haline geldiği bugünlerde, bazı Avrupa ülkelerinin bu bağlamda benimsedikleri müsamahalı tutumu tekrar gözden geçirmeleri ve terörün yarttığı sonuçlardan gereken dersleri çıkarmaları gerektiğine inanıyoruz. Türk temsilciliklerinin ve çıkarlarının gerektiği şekilde korunması ve misyonlarımızın korunmasına yönelik gerekli tedbirlerin süratle alınmasını beklediğimizi kuvvetle vurgulamaktayız."

Sayan, bu zamanlarda en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, uluslararası tehdit oluşturan PKK, DAEŞ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine karşı mücadeleyi AK Parti olarak sürdüreceklerini belirtti.

Bu konuda uluslararası işbirliği ve dayanışma bilinciyle kamusal düzeni ve insan hak ve hürriyetlerini tehdit eden unsurlara karşı gereken tedbirlerin alınacağını aktaran Sayan, şunları kaydetti:

"Toplum huzurunu ve güvenliğini korumak adına tüm dünyayı gereken insani duyarlılığı göstermeye ve özellikle Batı Avrupa kamuoyunu uluslararası bilince sahip olmaya, terör örgütlerine karşı ilkeli bir duruş sergilemeye davet ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.