Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ve Parti Sözcüsü Atalay

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ve Parti Sözcüsü Atalay
"AK Parti hükümetlerinin her zaman yaptığı gibi hukukun içinde olacağız, hukuka uygun şekilde, gereken her şey yapılacak. Failler, organize edenler, provoke edenler, bu vandalizmi yapanlar, hepside en sert şekilde cezalandırılacak. Bunu özellikle ifade ed

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay,  "AK Parti hükümetlerinin her zaman yaptığı gibi hukukun içinde olacağız, hukuka uygun şekilde, gereken her şey yapılacak. Failler, organize edenler, provoke edenler, bu vandalizmi yapanlar, hepside en sert şekilde cezalandırılacak. Bunu özellikle ifade ediyorum. Hükümetimizin bu konuda kararlılığı var" dedi.

Atalay, Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün akşam partilerinin Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı'nın yapıldığını hatırlattı. 

Atalay, toplantıda daha çok son gelişmelerin değerlendirildiğini, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yürütülen çalışmalarla ilgili Merkez Yürütme Kurulu'na bilgi sunduğunu ve toplantı sonunda bazı kararlar alındığını dile getirdi.

Bazı şehirlerde, Kurban Bayramı'nı hüzne boğan üzücü gelişmeler yaşandığını belirten Atalay, "Bir siyasi partinin fevkalade sorumsuzca haddini aşan tutum ve eylem çağrısıyla bazı illerimizde, ilçelerimizde gösteriler, yağmalamalar, bina, okul yakmaları, kamu binalarının yakılması, araçların yakılması, hatta can kayıpları meydana gelmiştir" diye konuştu. 

Olaylarla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın bilgileri paylaştığını anımsatan Atalay, birkaç gün içinde büyük bir vandalizm yaşandığına işaret etti.

Bingöl'de dün akşam dükkanları zarar gören esnafı ziyaret eden emniyet müdürü ve arkadaşlarına saldırı yapıldığını kaydeden Atalay, orada da iki tane şehit bulunduğunu, şu ana kadar 31 vatandaşın hayatını kaybettiğini söyledi. 

Şehitlere, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Atalay, 350 civarında yaralı bulunduğunu vurguladı. 

Atalay, olayların yaşandığı il ve ilçelerdeki çok sayıda belediye binası ve özellikle partilerinin binalarının saldırıya uğradığını ve tahrip olduğunu belirtti. 

AK Parti’nin bu konudaki kararlarından bahsedeceğini dile getiren Atalay, Patnos ve Kurtalan başta olmak üzere bazı belediyelere büyük zarar verildiğini, binalarının yakıldığını ifade etti. 

Tüm belediyelerin bütün zararlarının karşılanacağını vurgulayan Atalay, binalarının da daha iyisinin yapılacağını, oradaki imkanların tekrar yenileneceğini söyledi. 

Parti teşkilatlarına ve binalarına zarar verildiğini hatırlatan Atalay, 29 il ve ilçede siyasi parti binalarına zarar verildiğini dile getirdi. 

Genel Merkez olarak parti binalarının hepsinin yenilenmesi için karar aldıklarını kaydeden Atalay, partilerinin bayrağının her yerde dalgalanacağını ifade  etti. 

 Türkiye'nin her yerinde AK Parti binaları ve bayrağını mutlaka açık tuttuklarını, bu hassasiyetlerinin de sürdüğünü aktaran Atalay, zararların tespitinin teşkilat başkanı tarafından bugün yapılacağını dile getirdi. 

Zararların genel merkez tarafından karşılanacağını vurgulayan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca vatandaşlara verilen zararların tamamı karşılanacak. Onların envanteri çıkarılıyor. Büyük oranda çıkarıldı. Başbakanlık Acil Destek Fonu'ndan karşılanacak. Acil Destek Fonu şu anda takviye ediliyor. Vatandaşlarımız o zararların hepsinin karşılandığını hemen görecekler ve bütün bu çalışmaları yaparken bizim kararlılığımız, AK Parti hükümetlerinin her zaman yaptığı gibi hukukun içinde olacağız, hukuka uygun şekilde, gereken her şey yapılacak. Failler, organize edenler, provoke edenler, bu vandalizmi yapanlar, hepsi de en sert şekilde cezalandırılacak. Bunu özellikle ifade ediyorum. Hükümetimizin bu konuda kararlılığı var. " 

Şu ana kadar bin 24 gözaltı bulunduğunu, bunların 58'inin tutuklandığını aktaran Atalay, gözaltıların bir kısmının olaylar devam ederken, bir kısmının da görüntüler izlenerek kişilerin evlerinden alınmasıyla yapıldığını anlattı.

 

-''Kamu düzenini bozanlar hesabını verecekler''

 

Bu olaylara katılanların, özellilikle tahrik ve provoke edenlerin ve yağmalayanların tespit edildiğini kaydeden Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu gözaltılar da artacak. Biz bunu devlete karşı büyük bir şiddet olarak, şiddetin tahriki olarak görüyoruz.  Onun için de bu konuda hiçbir müsamaha söz konusu olmayacak. Kamu düzenini kimseye bozdurmayacağız. Onda kararlıyız. Bu gözaltılar daha da artacak. Şu anda tutuklamalar başladı. Bunlar devam edecek. Bu tam bir şiddet hareketidir ve burada rol alanlar, mutlaka cezasını görecek. Bunu en önemli vurgu olarak burada ifade etmek istiyorum. Burada kamu düzeni bozanlar hesabını verecekler.

Tabi, güvenlik birimlerimiz çalışıyor halen. İyi tespitler var. Aralarında fırsatçı, provokatörler de var. Ama her şeyin hukuk içinde iyi analiz edilerek yapılmasını, hükümetimiz çok önemli görüyor. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. İnce ince dokunuyor herşey. Devletin bütün birimleri büyük bir dikkat içinde çalışıyor. Tabi bu olaylar sırasında  bölgede özellikle bazı belediyelerde, orada bir yangın çıktığı halde, belediyenin itfaiye araçlarını vermeyen, o yangına göndermeyen belediye başkanları var. Bunlar biliniyor. Ve bunlarla ilgili de tabi ki gerekenleri yapacaklardır. "

 

-''Şiddetin gölgesine sığınıyorlar''

 

Olaylarla ilgili hükümetin açıklamaları olduğunu, en son İçişleri Bakanı'nın açıklama yaptığını hatırlatan Atalay, bugün Başbakan'ın Malatya'da konuşacağını ve bu konulara değineceğini söyledi.

Dün  HDP Eş  Başkanı'nın bir basın toplantısı yaptığını anımsatan Atalay, şunları kaydetti:

''Dikkat ederseniz terleyerek o basın toplantısını  yaptı. Yaptıkları hukuksuzluğa gerekçeler bulmaya çalışarak ve çok zorlanarak bir basın toplantısı yaptı. Tabi hiçbir gerekçenin şiddeti, vandalizmi, insan öldürmeyi haklı kılmayacağını kendilerini de biliyorlar. Ama 'bu kargaşayı, şiddeti biz yaptık ama gerekçelerimiz vardı' anlamında bir açıklama yaptı. Ve bu gerekçelerinin hiçbirisinin de altı çok dolu değil. Tabi burada doğrusu açıkça bir siyasi parti eleştirisi olarak şunu söylemek istiyorum. Siyaset yapmak kolay değil, siyaset yapmak sabır ister, siyaset yapmak ilkeli olmayı gerektirir. Ömür boyu şiddetin gölgesinde, desteğinde siyaset yapanlar, tabii biraz siyaset yapar gibi oluyorlar ama ondan sonra tekrar o şiddetin gölgesine sığınıyorlar. Şu anda HDP'nin yaptığı budur. Sayın Genel Başkanın, eş Başkanın yaptığı budur. Ve Eş Başkan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde geliştirdiği daha Türkiye'yi kucaklar politikası vs. hepsini harcamıştır şu anda. HDP'yi Türkiye partisi olarak güya kurdular ama onların ne kadar göstermelik olduğu şu anda ortaya çıkıyor."

Suriye'de yıllardır vahşet, zülm olduğunu ifade eden Atalay, "hiç sesi çıkmayanlar,  Araplar, Türkmenler, Süryaniler, ne kadar orada zulme uğradılar, kıyıma uğradılar hiç sesi çıkmayanlar, oradaki Kürt vatandaşlara gelince o zulüm ne hale düşüyorlar, gördünüz"değerlendirmesinde bulundu.

 

-''Siyasi partiler siyaset yapmak için var, sokak olmasın diye var''

 

Bunun ırkçı hassasiyetten başka hiç bir hassasiyeti olmayan bir siyaset olduğunu belirten Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu ilkesizliktir. Bu Türkiye'yi düşünmemektir. Ve sorumsuzca bir açıklama yapıyorlar. Nedir açıklama? 7 Ekim'de yazılı açıklama yapıyorlar, bir MYK toplantısı yapıyorlar, 7 Ekim'de Halkların Demokratik Partisi ve orada Kobani için acil eylem çağrısı yapıyorlar. Çağrıda şu ifadeler var: 'Kobani'de yaşanan katliam girişimine karşı 7'den 70'e bütün halkımızı, sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz.' Sokağa çağırıyor. Bir siyasi parti sokağa çağırıyor. Bu siyaset değil arkadaşlar. Siyasi parti bir miting yapabilir, insanları bir konuda görüş ifade etmek için mitinge çağırabilir. Başka açıklamalar yapabilir, ama eğer insanları sokağa çağırıyorsa, bu siyaset  değildir. Bu siyaset dışı yöntemleri meşru görmektir. Siyasi partiler siyaset yapmak için vardır, sokak olmasın diye vardır, sokaklarda eylem olmasın, siyasetle TBMM'de ve gerekli mahfillerde siyaset yoluyla ülkenin sorunlarını çözelim diye vardır. Bunlar sanki siyaset ve özgürlük savunucusu ama görüyorsunuz zamanı  gelince yine şiddeti ve sokağı devreye sokmakta hiçbir tereddüt göstermediler. Ve bu onlara çok zarar verdi, çok zarar verecek. Çok yanıldılar"

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.