AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik: (1)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik: (1)
"Bangladeş'teki idamı açık bir şekilde kınıyoruz. Haksız bir karardır. Kardeş Bangladeş'in geleceğini kaos politikasına teslim eden bu yaklaşımlardan Türkiye adına vazgeçilmesini istiyoruz. Ülkenin müreffeh, barış içinde bir geleceğe sahip olmasını isteri

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Bangladeş'teki idamı açık bir şekilde kınıyoruz. Haksız bir karardır. Kardeş Bangladeş'in geleceğini kaos politikasına teslim eden bu yaklaşımlardan Türkiye adına vazgeçilmesini istiyoruz. Ülkenin müreffeh, barış içinde bir geleceğe sahip olmasını isteriz." dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasında, son günlerde Diyarbakır, Şırnak ve Van'da gerçekleştirilen terör saldırılarını kınayarak başladı. Saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Çelik, sivil halkı acımasızca hedef alan saldırıların Türkiye'nin ne kadar büyük bir tehditle karşı karşıya olduğunu gösterdiğini söyledi.

Demokrasisini, sosyal barışını, hukuk devletini tehdit eden hendek ve barikat siyaseti karşısında Türkiye'nin kararlılıkla mücadele ettiğini vurgulayan Çelik, "Ülke, demokrasisini, sosyal barışını, hukuk devletini korumak için meşru bir mücadele yürütüyor. Maalesef TBMM'de siyasetçi sıfatı taşıyıp da hendek ve barikatları 'halkın direnişi' gibi çarpık bir kavramla meşrulaştırmaya çalışanları da bu dönemde gördük." diye konuştu.

Bu siyasetçilerin, hendek ve barikat siyasetinin fiziksel olarak çökmesi karşısında üsluplarını değiştirmeye kalktığını ifade eden Çelik, demokrasi ve demokratik siyasetle hiç alakası olmayan terör siyasetinin iflas etmiş olduğunun herkes tarafından görüldüğünü dile getirdi.

Türkiye'nin, evrensel standartlarda halkın can güvenliğini koruyan, ülkenin meşru haklarını müdafaa eden, güvenlik güçlerinin de azami titizlikle sürdürdüğü bir mücadele yürüttüğünü vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Zaman zaman bazı yabancı yetkililerin 'Şu şekilde suçlar işlendi' tarzındaki açıklamaları, gereksiz yere fazlasıyla yer buluyor. Açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Elinde kanıt olan varsa tutsun ve bunu gündeme getirsin. Gündeme getirdiği zaman hep beraber değerlendirelim ama terörle mücadeleye gölge düşürmek için 'Sivil katliamlar yapıldı, bodrumlarda insanlar öldürüldü' şeklinde spekülasyonlar yapanların, bugüne kadar ortaya tek bir delil koyamadığını hep beraber gördük.

Birtakım yerlere dayandırılarak yapılan bu açıklamaların aslında gerçekçi açıklamalar olmadığını, sivil vatandaşlarımız konusunda hassasiyet yerine Türkiye'nin demokrasisini, hukuk devletini korumakla ilgili yürüttüğü bu meşru mücadeleye gölge düşürmek amaçlı siyasi eksenli açıklamalar olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi terörle mücadeleye gölge düşürecek şekilde slogan atanların üstüne nasıl gittiysek, yerde ceset sürükleyenleri nasıl takip ettiysek ya da başka birtakım kabul edilemez eylemlere imza atanları nasıl ki meşru bir şekilde mücadeleyi yürüten güvenlik güçlerinden ayırdıysak bunun da üstüne gideriz."

- Nizami'nin idam edilmesi

Dünyadan da üzücü haberlerin geldiğini belirten Çelik, Bangladeş'te son yıllarda üst süte karşılaşılan idamların, yeni idamların ortaya çıkmasına yol açtığını dile getirdi.

Cemaat-i İslami Partisi Lideri Motiur Rahman Nizami'nin idamını kınayan Çelik, "Haksız bir karardır. Kardeş Bangladeş'in geleceğini kaos politikasına teslim eden bu yaklaşımlardan Türkiye adına vazgeçilmesini istiyoruz. Ülkenin müreffeh, barış içinde bir geleceğe sahip olmasını isteriz. Bangladeş'in siyasi parti liderinin, o partinin çeşitli kadrolarının şimdiye kadar idam edilmiş olması kuşkusuz iyi gelişmelerin habercisi değildir. Bangladeş'in iyiliğini isteyen bir kadro olarak bu siyasete bir son verilmesi gerektiğini, bu hesaplaşma türünün meşru olmadığının altınız çizmek isteriz." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.