AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik: (2)

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik: (2)
"Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız, AK Parti'nin genel başkanlığını yürüttüğü bu süreç içerisinde AK Parti'nin daha ileri gitmesi, ilkelerinin daha çok pekişmesi, çeşitli politikalarımızın güncellenmesi için son derece önemli ve kıymetli çalışmalara im

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız, AK Parti'nin genel başkanlığını yürüttüğü bu süreç içerisinde AK Parti'nin daha ileri gitmesi, ilkelerinin daha çok pekişmesi, çeşitli politikalarımızın güncellenmesi için son derece önemli ve kıymetli çalışmalara imza atmıştır. Kendisi AK Parti kadrolarını, AK Parti'nin geleneklerine, kurumsal ve kuramsal yapısına ve AK Parti'nin bugün ihtiyaç duyduğu birtakım politika güncellemelerine uygun bir şekilde son derece başarıyla yönetmiştir." dedi.

Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasında, partilerinin olağanüstü kongreye gittiğini, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bu kongrede aday olmayacağını açıkladığını anımsattı.

Davutoğlu'nun, AK Parti'nin genel başkanlığını yürüttüğü süreç içerisinde partinin daha ileriye gitmesi, partinin ilkelerinin daha çok pekişmesi için, çeşitli politikaların güncellenmesi için son derece önemli, son derece kıymetli çalışmalara imza attığını ifade eden Çelik, "Kendisi AK Parti kadrolarını, AK Parti geleneklerine kurumsal ve kuramsal yapısına ve AK Parti'nin bugün ihtiyaç duyduğu birtakım politika güncellemelerine uygun bir şekilde son derece başarıyla yönetmiştir." diye konuştu.

Çelik, Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti hükümetinin ve Türkiye'nin başbakanı olarak 20 aylık dönemde son derece zor kararların altına cesurca imza attığını, kritik noktalarda tereddüt etmeden kararlar aldığına dikkati çekti. Ömer Çelik, Davutoğlu'nun, "basiret" ve "dirayet"le ülke yönetimine başbakan olarak katkıda bulunduğunu, AK Parti'nin daha ileriye gitmesi için gayretli çalışmaların içerisinde olduğunu kaydetti.

Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı çalışmaların müstesna bir kıymetle anılacağını belirten Çelik, kendisiyle yakın çalışan kadrolar olarak, mesai mefhumu tanımadan çalışmalarını yürüttüğüne şahitlik ettiklerini ifade etti.

Davutoğlu'nun, görev yaptığı dönemler için şükranla anılacağına işaret eden Çelik, "Bu bakımdan AK Parti kadroları, AK Parti'nin yetiştirdiği, AK Parti'nin içinden çıkmış bir dışişleri bakanı ve başbakan olarak bir genel başkan olarak Sayın Ahmet Davutoğlu'nun her zaman AK Parti'nin önemli bir değeri, vazgeçilmez bir kıymeti olduğunun altını çizeceklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, Davutoğlu'nun, AK Parti'nin bir neferi olarak aynı çalışmaları yapmaya devam edeceğini bildirdi.

- "Birilerinin çıkıp da bizim değerlerimizi bu şekilde yıpratmaya hakkı yoktur"

Bu durumun bir "bayrak yarışı" olduğunu ifade eden Çelik, "Bu bayrak yarışında Genel Başkanımız, genel başkan ve başbakan olarak üstün bir gayret göstermiştir. Önemli başarılara imza atmıştır. Bundan sonrasında da yeni kongrede seçilecek yeni genel başkan ve başbakan da aynı çalışmaları gayretle ve basiretle sürdürecektir." dedi.

Ömer Çelik, AK Parti kadrolarının tamamının bayrak yarışı konusunda sağduyulu açıklamalar yapmasına rağmen, sosyal medyada birtakım "örgütlü grupların", kendilerine "Dosya", "Odak", "Grup" gibi farklı isimler adı altında, zaman zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na karşı "hadleri olmayan" birtakım değerlendirmelerde, tahkir edici bazı ifadelerde bulunduklarına dikkati çekti.

Çelik şöyle devam etti:

"Açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Hiç kimse kendi kendine bir gruplaşma yaratarak, -bu ister sosyal medyada olsun, ister sosyal hayatın içerisinde olsun, ister siyasal hayatın içerisinde olsun- AK Parti'nin onayını almadan, AK Parti resmi mekanizmaları dışında bir gruplaşma yaratarak, AK Parti'nin onayını almadan birtakım çalışmalar yaparak AK Parti adına konuşamaz. Kimsenin AK Parti'nin Genel Başkanını ve Başbakanımızı bu bakımdan olumsuz değerlendirmelerle ele almaya ya da tahkir etmeye hakkı yoktur, hakkı da değildir.

Bu süreç içerisinde hepimizin yaptığı açıklamalar ortada ama buna rağmen birtakım aslı, astarı olmayan kulis haberlerine dayanarak, Sayın Genel Başkanımızı, Başbakanımızı eleştirmeye çalışan, yıpratmaya çalışan, incitmeye çalışan, tahkir etmeye çalışan bütün bu değerlendirmelerin AK Parti kadroları olarak tam olarak karşısındadır. AK Parti'nin genel başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlığı, son derece kıymetli makamlardır ve AK Partililer, bu kıymetli makamların kıymetini bilen, değerini bilen ve burada bu makamlarda görev yapmış bütün genel başkanların, bütün başbakanların AK Parti adına kıymetinin ve değerinin altını çizen bir kadrodur. Bizim dışımızda birilerinin çıkıp da bizim değerlerimizi bu şekilde yıpratmaya ya da tahkir etmeye hiçbir şekilde hakkı yoktur."

Davutoğlu'nun da genel başkan ve başbakan olarak AK Parti'nin bir değeri, kıymeti olduğunu belirten Çelik, "Hiç kimsenin, birtakım kulis haberlerine dayanarak başarılı bir genel başkanlık ve başbakanlık dönemi geçirmiş olan ve AK Parti kadroları içerisinden çıkmış olan AK Parti'nin bir değerini, bu şekilde yıpratma çabası içerisine girmesinin hiçbir anlamı yoktur, AK Parti açısından hiçbir değeri yoktur." dedi.

- "Kendi değerlerimizin yıpratılmasına asla müsaade etmeyiz"

Twitter gibi sosyal medya araçlar ile diğer sosyal alanlardaki kendileri dışında meydana gelen oluşumlar ve yapılan açıklamalara değer vermediklerini bildiren Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Genel Başkanımıza bu şekilde saldıran hesapların hiçbirinin AK Parti kadroları gözünde bir kıymeti yoktur. AK Parti resmi mekanizmaları ortadadır. AK Parti'nin ve hükümetin sözcüleri vardır, AK Parti ve hükümetin kurmayları vardır ve bunların değerlendirmeleri de her zaman için esastır. Biz kendi değerlerimizi hiçbir şekilde itibarı olmayan birtakım odakların yıpratmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Çelik, çoğunlukla bunları ciddiye almadıklarını, ancak bu açıklamaların basında yer aldığı için bu değerlendirmeyi yaptığını kaydetti.

AK Parti'nin bir ve bütün olduğunu ifade eden Çelik, kurucu liderleri Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı makamına geçmesinden sonra da partilerinin bu prensip ve ilkelerle Davutoğlu'nun genel başkanlık ve başbakanlık dönemine sorunsuz bir geçiş yaptığını söyledi.

AK Parti'nin kongre sloganı olan "Kutlu yürüyüşe devam" ilkesinin altını doldurmaya her geçen gün daha büyük bir gayretle ve çalışmayla ve Türkiye sevdasıyla yoluna devam edeceğini anlatan Çelik, "Herkes şunu bilsin, biz AK Parti'nin değerlerinden, AK Parti'nin kıymetlerinden ve bu kadronun ürettiği değerli ve kıymetli insanlardan hiçbir şekilde vazgeçmeyiz. Bunların eleştirilmesine, bunların tahkir edilmesine hiçbir şekilde müsaade etmeyiz. Hiçbir şekilde bunların itibarının olmadığını düşünüyoruz, bir kere daha bu yaklaşımlarda bulunanları kınıyoruz." diye konuştu.

- "Genel Başkanın kim olması gerektiği konusunda istişareler yapılacaktır"

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongre çalışmalarının "Kutlu yürüyüşe devam" ana mesajı altında devam ettiğini bildiren Çelik, kongre çalışmalarına ilişkin şunları kaydetti:

"Kongre ile ilgili bir üst kurul kurulmuştur. Bu çerçevede, yeni genel başkanın kim olması gerektiği konusunda AK Parti'nin gelenekselleşmiş yöntemleriyle istişare yapılacaktır. MYK, MKYK, milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları ve ihtiyaç duyulursa başka birimlerimizin de görüşleri alınacaktır. Geniş bir istişare çerçevesi içerisinde bunu MKYK adına AK Parti MYK'sı ve AK Parti'yi kongreye götürecek olan üst kurul kendi içerisinde bu çalışmaları yürütecek, bu istişareleri kongreden birkaç gün öncesine kadar tamamlayacaktır. Bu geniş istişarenin AK Parti'nin bir geleneği olduğunun tekrar altını çiziyorum. Dolayısıyla bundan sonrasında da MYK, MKYK, il başkanları, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, diğer arkadaşlarımızın görüşleri alınarak bu süreç olgunlaştırılacaktır."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.