Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:
"(Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi) Sistemden kaynaklanan bir istikrar olacağı için ekonomide belirsizlikler azalacak, bürokrasi daha hızlı hareket edecek, daha hızlı karar alınıp uygulanacak, refahımız artacak, 2023 hedeflerine daha hızlı yürüyeceğiz"

İZMİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, halk oylamasına sunulacak cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin getireceği istikrarın ekonomide belirsizlikleri azaltacağını, daha hızlı karar alınmasının sağlanacağını ve ülkenin 2023 hedeflerine daha hızlı yürüyeceğini belirtti.

Yılmaz, partisinin İzmir İl Başkanlığınca bir otelde organize edilen toplantıda basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Türkiye'nin son 15 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldiğini şimdi ise hedeflerinin yüksek gelir ligi olduğunu anlatan Yılmaz, bu geçiş için çok önemli hamleler yapılması gerektiğini, bu gelişimi sürükleyecek kentlerden birinin İzmir olduğunu söyledi.

Yılmaz, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasında herhangi bir partinin ve adayın yarışmadığını, bir sistem değişikliğinin oylanacağını, yeni sistemle vesayet yapılarının ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin özü itibarıyla istikrarı getireceğine işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Artık sistemden kaynaklanan bir istikrar olacağı için ekonomide belirsizlikler azalacak, bürokrasi daha hızlı hareket edecek, daha hızlı karar alınıp uygulanacak, refahımız artacak, 2023 hedeflerine daha hızlı yürüyeceğiz. En az yüzde 50'yi hedeflemek zorunda olan adaylar değişik toplumsal kesimlere açılmak zorunda hissedecekler kendilerini. Böyle kendi mahallelerine kapanıp siyaset yapmayacaklar.

Bugün ana muhalefeti biz öyle eleştiriyoruz kendi içerisine kapanıp hiçbir zaman yüzde 50'yi hedefleyen bir politika yapmıyor, yeni sistemde ise bunu yapmak zorunda kalacak, bunu yapamayan idareciler de yerinde kalamayacaklar. 'Küçük olsun benim olsun' diyenler kaybedecek. Çeşitli toplumsal kesimlere bütün partiler açılacağı için siyaset merkeze gelecek, daha fazla birlik ve beraberlik yaşanacak, politikalar yakınlaşacak." dedi.

Dünyada güç çatışmalarının yaşandığını ve Türkiye'nin güçlü bir yönetime sahip olmasının büyük önem taşıdığını anlatan Yılmaz, bazı kesimlerin öngörülen sistemi bugünkü şartlar ilelebet devam edecekmiş gibi senaryo kurarak yorumladığını kaydetti.

Siyasetin dinamik bir süreç olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasında siyasetin ne kadar değişebildiğini yaşayarak hepimiz gördük. Önümüzdeki süreçte halkın tercihleri nasıl şekillenir, kimi cumhurbaşkanı seçer, Meclis'te nasıl bir çoğunluk oluşturur, bunu hep birlikte 2019 yılında yeni sistemden sonra göreceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.