AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan Yeniden Refah açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan Yeniden Refah açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Yeniden Refah Partisiyle ise görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, "Şubatın ilk haftasının sonunda artık il, ilçe ölçeğinde bütün belediye başkanı adaylarımız belirlenmiş olacak." dedi.

Yılmaz, Anadolu Yayıncılar Federasyonunun düzenlediği Anadolu Sohbetleri programına katıldı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İl ve ilçe belediye başkan adaylarını belirleme işinin oldukça önemli ve zor bir iş olduğunu dile getiren Yılmaz, yerel seçimlerde ittifak için MHP ile 14 ayrı toplantı yaptıklarını ve bu süreci saygı çerçevesinde yürüttüklerini aktardı.

MHP ile 21 şehirde rekabet edeceklerini, 30 ilde ise ittifak yaptıklarını belirten Yılmaz, 2'si büyükşehir olmak üzere 7 ilde MHP'yi destekleyeceklerini söyledi.

"ANKARA, İSTANBUL VE İZMİR'İ ALMA YÖNÜNDE ZERRE TEREDDÜDÜMÜZ YOK"

Yılmaz, Büyük Birlik Partisi ve Demokratik Sol Parti ile görüşmelerin belli bir noktaya geldiğini, Yeniden Refah Partisiyle ise görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

"Yeniden Refah Partisi çok mu talepte bulundu da orta yol bulunamadı?" sorusuna ise Yılmaz, "İşbirliği görüşmelerinde partiler mümkün mertebe kendi menfaatlerini, hedefledikleri amaçları, kendi parti tabanlarının talep ettiği şeyleri masaya getiriyor. O taleplerin olduğu ortamda hiç MHP ile bir sıkıntı yaşamadık. Ama bu süreç içerisinde bu talepler gündeme geldiğinde bunlar müzakere ediliyor. Şu aşamada tıkanmış, çözümsüz sorun yok." yanıtını verdi.

Ankara, İstanbul ve İzmir adaylarını belirlemek için ayrıntılı çalışmalar gerektiğini belirten Yılmaz, 3 ilde her yerde yapılandan daha fazla kamuoyu araştırmasının yapıldığını ve adayların kamuoyundaki yansımalarının güzel olduğunu ifade etti.

AK Parti'li Yılmaz, "Ankara, İstanbul ve İzmir'i alma yönünde zerre tereddüdümüz yok. Hiçbir sorunumuz olmaz Allah'ın izniyle." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.