AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı
Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (2)- "Bütün çevredeki krizlerin, bunalımların içinde Türkiye bütün mazlumların sığınabileceği son kaledir. Birileri bu son kaleyi yıkmak ve tahrip etmek istiyor. Yahya Kemal'in 'Bu son ordusudur İslam'ın' dediği gibi, s

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bütün çevredeki krizlerin, bunalımların içinde Türkiye bütün mazlumların sığınabileceği son kaledir. Birileri bu son kaleyi yıkmak ve tahrip etmek istiyor. Yahya Kemal'in 'Bu son ordusudur İslam'ın' dediği gibi, son bir hamleyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti nasıl o zaman mazlum devletlerin duasıyla kuruldu, bugün de aynı Türkiye, bu mazlum devletlerin duası ve gayretiyle ayaktadır" dedi.

Davutoğlu, parti genel merkezinde düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, dünyanın neresinde olursa olsun her türlü zulme karşı çıktıklarını belirterek, sicillerini, beraber gözyaşı döktüğü Filistinli anne babalar ile Arakan'da, Somali'de ellerinden tuttukları mazlumların bildiğini söyledi.

Bugün yaptığı hastane ziyaretinde görüştüğü, yüzü alçıyla kaplı Suriyelinin Türkiye'ye dua ettiğini anlatan Davutoğlu, "Bizim sicilimiz ak ve pak ama bebek katillerinin sicilini de herkes biliyor" dedi.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki terör saldırısında yaralanan Said Tan ve annesi Meryem Tan ile eşi ve kızı saldırıda şehit olan İpek Çiftçi'yi ziyaret ettiğini anımsatan Davutoğlu, "Gün o gündür ki bütün Anadolu insanının bu zalimlere karşı bu iki kahraman kadının şahsında sembolleşen Türk-Kürt kardeşliğini ebedi kılma günüdür. Gün o gün ki bu ailelerle mazlumlara karşı yapılan saldırılara karşı omuz omuza durma günüdür. AK Parti kadroları bu birlikteliğin adıdır. Sizler bu kardeşliğin sembolleşen bayrağı altındasınız. Başka hiçbir siyasi harekette şu salonda toplanan 81 ak yüreğin muhabbeti, vicdanı olamaz" diye konuştu.

Davutoğlu, teşkilat ile her ay genişletiliş il başkanları toplantısı yaptıklarını, 81 ilin derdini masaya yatırdıklarını, bu dertleri konuşurken Edirne'yi Hakkari'den, Artvin'i Muğla'dan, Bursa'yı Diyarbakır'dan ayırmadıklarını dile getirdi.

- "Birileri bu son kaleyi yıkmak ve tahrip etmek istiyor"

Ayrım yapmaya kalkanların karşısında tek bir yürek ve tek bir kale olarak duracaklarını ifade eden Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün çevredeki krizlerin, bunalımların içinde Türkiye bütün mazlumların sığınabileceği son kaledir. Birileri bu son kaleyi yıkmak ve tahrip etmek istiyor. Yahya Kemal'in 'Bu son ordusudur İslam'ın' dediği gibi, son bir hamleyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti nasıl o zaman mazlum devletlerin duasıyla kuruldu, bugün de aynı Türkiye bu mazlum devletlerin duası ve gayretiyle ayaktadır.

Umre ziyaretim esnasında her adımda bize sarılıp, selam eden onlarca milletin temsilcilerinden de size selam getirdim. Bizler bugün bu son kaleyi savunmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu son kale ve bu son kalenin son müdafaa hattı da AK Parti teşkilatlarıdır."

Büyük bir misyonun temsilcisi olduklarını, hep beraber 1 Kasım'da büyük bir demokrasi zaferi yaşadıklarını anlatan Davutoğlu, AK Parti'nin, Türkiye'ye hizmet şiarıyla çıktığı yolda yürüyüşünü emin adımlarla sürdürdüğünü, kurulduğu günden bugüne başarı grafiğini yükselten yegane siyasi hareket olduğunu aktardı.

- "Bizler için siyaset sorumluluk ve emanettir"

"AK Parti milletle buluşmasaydı bu hareket bu kadar yol alamazdı. Sizler milletin dertleriyle dertlenmeseydiniz, gece gündüz demeden milletin huzuruna çıkmasaydınız, bu millet için hizmet yolunda koşmasaydınız bu başarıyı yakalayamazdık" diyen Davutoğlu, il başkanlarına şöyle seslendi:

"Bu hareketin mimarları sizlersiniz. Sizin emekleriniz, sizin alın teriniz bereketlenmiş ve mücessem bir halde AK Parti olmuştur. Bu parti hepimizindir, hepinizindir. Bugüne kadar kim bu harekete katkı verdiyse, kim bu topluluk eliyle ülkemize, milletimize hizmet ettiyse, kim alnını bu hareket için terletmiş ve kim elini bu hareket için semaya yükseltip dua etmişse Allah ondan razı olsun. Bizler için siyaset sorumluluk ve emanettir. Mevki ve makam değildir. AK Parti'den önce siyasetçiler topluma yük olurdu. Sorumsuz, hırslı siyasetçilerin bedelini toplum ödedi. AK Parti, topluma yük olan siyasetçileri toplumun sırtından indirdiği gibi toplumun sırtına yüklenen diğer yükleri de aldı.

Siyaset kurumu, AK Parti ile yeniden itibar, güç ve saygınlık kazandı. Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız, AK Parti'nin kuruluşunu milletimize müjdelerken, 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demişti 2001'de. Ondan sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Bundan sonra da eski Türkiye'yi getirmek isteyenlere hiçbir şekilde geçit vermeyeceğiz. Bu şiarla kolları sıvadık ve her soruna çözüm ürettik. Millet bize güvendi. Biz milletin desteğine güvendik. Bir daha o karanlık günlere dönmemek için milletimiz bize el ve yürek verdi. Vicdan ve merhametiyle destek verdi. Biz de milletin ihtiyaçlarını, önceliklerini her şeyin üstesinde tuttuk. Yegane pusulamız milletin gündemi, talepleri ve tercihleri oldu. Seçimleri kazanmak ve iktidar olmak bizi rehavete sürüklemedi."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.