Ak Parti Grup Başkanvekili Bostancı:

Ak Parti Grup Başkanvekili Bostancı:
"Her karanlık yapı, halkın karşısına çıkmadan güç kullanmak isteyen her siyaset tehlikelidir"

AMASYA (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Her karanlık yapı, halkın karşısına çıkmadan güç kullanmak isteyen her siyaset tehlikelidir" dedi.

Taşova ilçesinde, partisince bir restoranda düzenlenen programa katılan Bostancı, burada yaptığı konuşmada, Türkiyenin yakın tarihinde demokrasinin vesayet altında kaldığını söyledi.

Bostancı, vesayetin iktidar ilişkilerini halktan kopardığını, azınlık bir elit grubun aklına bıraktığını vurguladı.

"Onlar memleket için neyi uygun görürlerse o doğrultuda karar verirler" diyen Bostancı, sözlerine şöyle devam etti:

"Her zaman halktan kopuk, halkla teması olmayan siyasi akıl tehlikelidir. Kendine göre doğruları vardır, vatandaşı bilmez. Vatandaşla teması olmadığı için onun derdini de bilmez, memlekete ilişkin bakışını bilmez, paylaşmaz. Kendi kafasına göre ülkeye istikamet vermeye çalışır. Altmış küsur yıllık demokrasi tarihimizin büyük bir kısmı vesayet altında geçmiştir."

- "168 ülkeye sızarsanız, bu 168 ülkeden size gelirler" 

Paralel yapının çok sayıda ülkede okul açtığını ve bu yolla o ülkelere sızdığını söyleyen Bostancı, şöyle devam etti:

"Paralel yapı niçin belli bir raddeden sonra tehlikeli oldu? 167 ülkede okul açmış, 167 ülkeye nüfuz etmeye çalışmış. Oradaki siyasi kadrolarla bağ kurmuş. Siz 168 ülkedeki imtihanları kendi kurumunuz için kullanmaya çalışırsanız, 168 ülkeye sızarsanız, bu 168 ülkeden size gelirler. Siz onları kullanırsanız onlar da sizi kullanır. Ondan sonra bir bakarsınız ki Türkiye'nin milli çıkarlarının dışına çıkmışsınız. Kendinizi karşılıklı kullanan ve kullanılan uluslararası bir güç gibi görmeye başlamışsınız."

Mavi Marmara olayına da değinen Bostancı, şunları kaydetti:

"Mavi Marmara meselesinde 'İsrail’den izin alınsaydı iyi olurdu' diyen akıl, Türkiye'nin milli çıkarlarıyla artık paralelliği kalmamış, kendisini uluslararası bir oyuncu gibi gören, onun derin sularında teşekkül eden akılla siyaset yapmaya çalışan bir yapıdır. Artık Türkiye'de değil, o gittiği ve kendisine gelinen uluslararası grupların çıkarı haline gelmiştir. O yüzden tehlikedir, o yüzden problemdir. Her karanlık yapı, halkın karşısına çıkmadan güç kullanmak isteyen her siyaset tehlikelidir."

Konuşmanın ardından Bostancı ve beraberindeki heyet, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Taşova Devlet Hastanesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.