AK Parti Grup Başkanvekili Canikli:

AK Parti Grup Başkanvekili Canikli:
"Terör örgütü terörü Meclise ve meclis organlarına ve meclis platformuna taşımaya çalışıyor. Elbette buna müsaade etmeyeceğiz, onu hemen çok net bir şekilde altını çizerek söyleyelim"- "Meclis'te şu andaki görünüm şudur; Cumhuriyet Halk Partisi adeta HDP'

GİRESUN (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Terör örgütü terörü Meclise ve meclis organlarına ve meclis platformuna taşımaya çalışıyor. Elbette buna müsaade etmeyeceğiz, onu hemen çok net bir şekilde altını çizerek söyleyelim." dedi.

Canikli, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda, PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Kul ve Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamada şehit olan polisleri rahmetle andı, yaralılara da Allah'tan acil şifalar diledi. Canikli, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü de kutladı.

Son günlerde HDP'nin terör faaliyetlerini Meclise taşımaya çalıştığını vurgulayan Canikli, şöyle devam etti:

"En son dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifini Anayasa Komisyonundaki görüşmelerinde, cuma günü meydana gelen hadiseler bunun en somut örneğidir. Terör örgütü terörü Meclise ve meclis organlarına ve meclis platformuna taşımaya çalışıyor. Elbette buna müsaade etmeyeceğiz, onu hemen çok net bir şekilde altını çizerek söyleyelim. Özellikle HDP bir kurumsal yapı olarak, bütün olarak, Cumhuriyet Halk Partisi de bazı milletvekilleriyle ama genel merkezlerinden desteklenmiş gibi görünen bazı milletvekilleriyle terör örgütüne, şiddete desteklerini, somut desteklerini hem konuşmalarıyla hem de eylemleriyle ortaya koymaktadırlar."

Canikli, teröre silah taşımaktan, lojistik destek sağlamaktan tutun da terör örgütünün elemanlarının taziyelerine destek amacıyla gitmeye varıncaya kadar çok somut teröre, teröriste, terör faaliyetlerine desteğin söz konusu olduğunu bildirdi. Canikli, "Milletvekilleri açısından söylüyorum, bunu yapan milletvekilleri için söylüyorum, aynı şey, aynı mantık dokunulmazlıklar için de geçerlidir. Dokunulmazlıklar 'teröre destek verilsin' diye anayasamıza girmiş değildir" dedi.

Canikli, terörle mücadelenin sadece silahla yapılmadığına dikkati çekerek, "Onların destekçilerinin psikolojik olarak vermeye çalıştıkları terör örgütü ve faaliyetleri lehine algıyı kırmamız gerekiyor. O da şu anda dokunulmazlıkların kaldırılması suretiyle onu yapanlar için. Teröre destek veren, terörle mücadeleyi bu alanda etkisiz hale getirmeye çalışan meclis mensupları açısından bunun mutlaka kaldırılması gerekir ve kaldırılacaktır. Yani HDP ya da Cumhuriyet Halk Partisi ne yaparsa yapsın, ne derse desin kaldırılacaktır." ifadesini kullandı.

- "HDP anayasa komisyonunu terörize etmeye çalıştı"

Canikli, geçen cuma günü Anayasa Komisyonunda bir takım olayların yaşandığını belirterek, HDP'nin, Anayasa Komisyonunu terörize etmeye, net bir şekilde terörü Meclise taşımaya çalıştığını vurguladı.

Bu gerçeğin ortada dururken Cumhuriyet Halk Partisi'nin açıklamalarının, HDP'ye destek yönünde olduğunu savunarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Açın bakın grup sözcülerinin, grup başkan vekillerinin açıklamaları, hepsi bu yöndedir. Zaten Mecliste de öyledir. Mecliste şu andaki görünüm şudur; Cumhuriyet Halk Partisi adeta HDP'nin koltuk değneğidir. Her olayını meşru göstermeye, masum göstermeye çalışıyor HDP'nin ve HDP'lilerin yaptığı her şeyi; bizi suçlayarak, AK Partiyi suçlayarak. Dolayısıyla böyle bir tablo söz konusu.

Muhtemelen Cumhuriyet Halk Partisi, Sayın Kılıçdaroğlu, kamuoyu önünde teröre destek verenlerin dokunulmazlıklarının kaldırılması noktasında destek vermiyor görünmek için 'biz de buna destek vereceğiz' açıklaması yaptı. Kendisi öyle söylüyor ama neredeyse partisinin tamamı karşı çıkıyor. Açıkçası genel kuruldaki bu anayasa değişiklik teklifi oylamalarında ben şahsen Cumhuriyet Halk Partisi'nin çok büyük oranda fire vereceğini düşünüyorum, tahmin ediyorum."

- AK Parti'de il ve ilçe teşkilatlarını atama yetkisinin MKYK'ye geçmesi

Canikli, bir gazetecinin "AK Parti'de il ve ilçe teşkilatlarını atama yetkisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu'na (MKYK) geçmesiyle ilgili bazı spekülasyonlar olduğu" yönündeki sorusuna, "Şu anda bu yetkinin devrinden beri yaklaşık 5-6 ay içerisinde, toplam yanlış hatırlamıyorsam 15-20 atama yapılmıştır teşkilat başkanlığı tarafından. Buradaki MKYK üyelerimizin hassasiyeti şudur. Bu hassasiyetle Sayın Başbakanımızın da dahil olduğu bu grup tarafından bu görevlendirmeler için yeteri kadar ayrıntılı bir şekilde Merkez Karar Yönetim Kurulunda değerlendirme imkanı ve zaman vardır. Bu atamalar önemli atamalardır ve bu yetkinin teşkilat başkanlığına devredilmesini gerektirecek bir yoğunluk söz konusu değildir. Bu nedenle daha ayrıntılı bir şekilde, bütün MKYK üyelerimizin bu atamayla ilgili kendi kanaatlerini, düşüncelerini ve katkılarını içinde bulundurmak istiyorlar ve katkı sağlamak istiyorlar." dedi.

Bunun güzel bir şey olduğunu belirten Canikli, "Çünkü partinin en üst karar organı bizler ve bir çok siyasi partide budur, burasıdır. Dolayısıyla arkadaşlarımız yeteri kadar zamanlarının olduğunu ve bu atamalarda söz sahibi olmak istediklerini, doğrudan kendilerinin katkı sağlamak istediklerini belirttiler ve bu da herkes tarafından uygun görüldü, başta sayın Başbakanımız olmak üzere ve karar alındı. Olay bundan ibarettir. Yoksa onun dışındakiler hepsi spekülasyondur, olayın işi, özü budur" ifadesini kullandı.

Canikli, "sağlık durumuyla ilgili" bir soruya da şöyle yanıtladı:

"Seçimden hemen sonra tespit konuldu, daha doğrusu 7 Haziran seçimlerinden önce de emareleri vardı, işaretleri vardı ama tabi çok fazla gidip analiz ettirme imkanımız olmadı, yaptıklarını da tespit edemediler. Vücutta kapanmayan yaralar çıkmaya başlamıştı, daha fazla arttı, seçimler peş peşe geldi biliyorsunuz. Başka birtakım yan etkiler ortaya çıkmaya başladı, 1 Kasım seçimlerinden sonra da hızlı bir şekilde, daha yoğun bir şekilde analiz etme imkanı oldu sonra tespit yapıldı. Aşağı yukarı beş aylık tedavi tümüyle tamamlandı ve temizlendi şu an itibarıyla. Allah kimsenin başına vermesin zor bir süreç ve hamdolsun temizlendi, herhangi bir tedavi yok şu an itibarıyla."


AK Parti Grup Başkanvekili Canikli:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.